Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Radim 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná a vtipná komedie. Již od začátku je sice jasné, kam film směřuje, ale v tomto případě ani nezáleží KAM, ale JAK. Já osobně jsem měl největší radost z Rachel Griffiths - nejem díky jejímu "finále v celkovém vzhledu", ale také díky jejímu projevu, který tak obdivuji v seriálu Odpočívej v pokoji. Kdyby film zbytečně netlačil na city, dal bych hvězdiček pět. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Ten naprosto nejtuctovější příběh o superhvězdě, která se z osobních důvodů kdysi dávno stáhla do ústraní a po letech přichází její velká šance vyrovnat se s minulostí a vrátit se na znovu vrchol. Už předem víte, jak tohle všechno skončí, jenže některé detaily (tetování na spodní straně chodidla), zajímavé účesy, zajímavé vztahy mezi protagonisty (spříznění mezi mužem a ženou nemusí zákonitě skončit milostnou aférkou) a hlavně herecké obsazení táhnou Blow Dry ze zapomenutelných vod toho nejobyčejnějšího průměru. ()

Reklama

JSSVLVKMK 

všechny recenze uživatele

Skvěle představený britský černý humor v podání tak skvělých herců jako je Alan Rickman jsem dlouho neviděla! Herecké pózy a hlavně boj mezi Rickmanem a Nighym dodává filmu grády, které vyšvihly tento film na plný počet bodů! A nemluvě o námětu kadeřnické soutěži, kde se představily spíše v hlavní roli kadeřníci ze zákulisí než samotní herci! Celkově ale tento film působí příjemně a odpočinkově, přestože v sobě nese nádech jak komedie, tak dramatu! Zaujal mě a rozhodně na dno do odpadu kinematografie nepatří! ()

Honsik 

všechny recenze uživatele

Pro tento druh filmů jsou v mém případě 3 hvězdy vlastně jedna velká výhra. A proč? Vše je jedno velké klišé, sladká americká pohádečka, u které jen kroutím hlavou. Seděli všichni režiséři amerických komedií v jedné lavici? A co scénáristi? Opisovali od sebe úvod, stať i závěr? Hlavní předmět byl Otřelost forever? No nic. Film Blow Dry zas tak hrozný není. Nelíbil se mi Josh Hartnett, ten tam měl fakt divnou roli. Mirek Dušín na pěst. Když se film tvářil jako komedie, byl vtipnej, když se tvářil jako drama, byl to kýč, předraženej kýč, chlapi deme pryč, to všechno kolem nás je taky jenom kýč! A když se tvářil jako Roman Tyčka, slaďák, doják, tak to byl vopruz největšího kalibru, kokotina, lesbian song. Co se mi líbilo? Stříhání dobrovolníků a taky suprovej moderátor soutěže. Jo a to obarvení ovcí muselo dát sakra práci:-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To, že vieš, že umrieš, je dobré na to, že si môžeš uzavrieť veci, na aké by si inak nenašla odvahu.“ Herecký film o niečom. Všetci podávajú dobré výkony a pôsobili na mňa dojmom, že im bol scenár písaný na telo (Josh Hartnett, Alan Rickman, Bill Nighy). Rozhodne nie iba film o strihaní (aj keď vzhľad Sandry vo finále je čosi neopísateľné) a tetovaniach na najneobvyklejších miestach. A určite nie „iba“ komédia; reč príde aj na smrť a veci okolo nej. Inak skôr taký priemer, ktorý neurazí, ale ani nenadchne a za pár rokov si nespomeniete, že ste ho vôbec videli. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v metropolitním hrabství West Yorkshire a v Londýně. (griph)

Reklama

Reklama