Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

genetique 

všechny recenze uživatele

Scenár bol maličký, no s veľkým potenciálom, ktorý tvorcovia rozvili, čo to dalo. Samozrejme zabralo to, že s podobnou témou sa vo filmovom priemysle tak často nestretávame, no a samozrejme obsadenie. Určite to nebola komédia, od ktorej by ma išlo roztrhnúť, naopak milý, príjemný filmík, ktorého línia drámy robila svoje. Naozaj dokonalá oddychovka. A Bill Nighy už nemôže povedať, že deti, ktoré sa hrajú pred jeho domom ho nevideli hrať v žiadnom filme (odkaz na horrorovú sériu Underwolrd). 80%. ()

JSSVLVKMK 

všechny recenze uživatele

Skvěle představený britský černý humor v podání tak skvělých herců jako je Alan Rickman jsem dlouho neviděla! Herecké pózy a hlavně boj mezi Rickmanem a Nighym dodává filmu grády, které vyšvihly tento film na plný počet bodů! A nemluvě o námětu kadeřnické soutěži, kde se představily spíše v hlavní roli kadeřníci ze zákulisí než samotní herci! Celkově ale tento film působí příjemně a odpočinkově, přestože v sobě nese nádech jak komedie, tak dramatu! Zaujal mě a rozhodně na dno do odpadu kinematografie nepatří! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ačkoli už docela dlouho nepotřebuju hřeben k zarovnání bujné kštice, neboť mi stačí antistatická prachovka, tak tento snímek o vytváření nesmyslných vlasových kreací na hlavách dam mne vždy potěší. Je totiž hrozně pohodový, Phil i Ray jsou rození mistři hbitého střihu a jejich souboj je prostě báječný. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Shelly má rakovinu a ví, že brzy zemře. Ještě před smrtí by však chtěla být mezi svými blízkými a vytvořit rodinu ve složení jeden taťka, dvě mamky a jeden synek. Kadeřnický šampionát, který právě zavítal do jejich provinčního městečka, může být šancí pro naplnění jejího snu. A tak se domácí tým (prozatím bez taťky Phila) pouští do nerovného souboje s kadeřnickými celebritami. Finále se blíží a tak musí přijít chvíle, kdy mezi soutěžící ladně vplouvá bývalý šampión Phil, aby na hlavě současné partnerky své bývalé ženy vytvořil něco, co si bude svět pamatovat. Vyzouvá si boty, ukazuje nůžky vytetované na chodidle, nasazuje pronikavý pohled a po prvním cvaknutí zlatých nůžek je jasné, kdo je skutečným mistrem. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný anglický filmeček, který má lepší obsazení, než scénář. Rickman, Richardson, Griffiths i Nighy jsou skvělí, ale možná to chtělo alespoň jednu trochu silnější scénu, na kterou bych si vzpomněl i za pár dní. Zajímavé samozřejmě byly i předvedené kadeřnické kreace (soutěžících i jejich „obětí“). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v metropolitním hrabství West Yorkshire a v Londýně. (griph)

Reklama

Reklama