Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Nin 

všechny recenze uživatele

Poměrně pohodová komedie. Řekl bych, že dívky mají super hezouna a my kluci zas máme super kočku - na což se příjemně dívá :) Ti tak nějak obstarávají tu romantickou složku. Jinak ale spíš potěší zkušenější herci jako Alan Rickman a Bill Nighy v komediální poloze, která jim velmi sluší :) (6/10) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem váhal nad tím jak film hodnotit. Nakonec jsem se přikolonil k tomu vyššímu čtyřhvězdičkovému hodnocení. Film má originální námět, ale scénář a režie jsou dost průměrné. Jde to přesně podle jisté šablony, takže jsem od začátku věděl k jakému konci to směřuje. Přesto film dokázal v některých momentech velmi příjemně překvapit. Překvapil hlavně co se týče pole humoru. Označkování ovcí, nebo růžové srdíčko v rozkroku nemělo chybu. Jako pěkný průšvih se však ukázaly být dojemné scény, které od zatracení v hlubinách trapnosti a nechtěné směšnosti zachraňují jenom parádní herci. Nerudný obličej Alana Rickmana budete mít rádi, i kdyby jste nechtěli. Ale to co předvádí Josh Hartnett už jsem v několika filmech viděl. Film by si správně zasloužil tři hvězdičky, ale po skončení se ve mě rozprostřel blažený pocit, takže jdu (trošičku nezaslouženě) výš. ()

Reklama

JSSVLVKMK 

všechny recenze uživatele

Skvěle představený britský černý humor v podání tak skvělých herců jako je Alan Rickman jsem dlouho neviděla! Herecké pózy a hlavně boj mezi Rickmanem a Nighym dodává filmu grády, které vyšvihly tento film na plný počet bodů! A nemluvě o námětu kadeřnické soutěži, kde se představily spíše v hlavní roli kadeřníci ze zákulisí než samotní herci! Celkově ale tento film působí příjemně a odpočinkově, přestože v sobě nese nádech jak komedie, tak dramatu! Zaujal mě a rozhodně na dno do odpadu kinematografie nepatří! ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

I když je to další varace na rakovinu, jedná se o milý, oddechový snímek - neošúchaný humor, píše někdo zdola. Kadeřnická rodina se dá nakonec dohromady, bez ohledu na sexuální orientaci a dokonce se rozroste o další členku. Jsou to Alan RickmanNatasha RichardsonRachel GriffithsRachael Leigh CookJosh Hartnett,  ,Je zde i Bill Nighy či hustokrutopřísněj školník z Bradavic David Bradley . PODRUHÉ 14-7-23 stále špica. Pár věcí nejasných, např. jak mohlo stačil 45 minut na přípravu Sandry do motýlího kostýmu apod. Ale, come off it, film je to nadprůměrný. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ačkoli už docela dlouho nepotřebuju hřeben k zarovnání bujné kštice, neboť mi stačí antistatická prachovka, tak tento snímek o vytváření nesmyslných vlasových kreací na hlavách dam mne vždy potěší. Je totiž hrozně pohodový, Phil i Ray jsou rození mistři hbitého střihu a jejich souboj je prostě báječný. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v metropolitním hrabství West Yorkshire a v Londýně. (griph)

Reklama

Reklama