Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Shelly má rakovinu a ví, že brzy zemře. Ještě před smrtí by však chtěla být mezi svými blízkými a vytvořit rodinu ve složení jeden taťka, dvě mamky a jeden synek. Kadeřnický šampionát, který právě zavítal do jejich provinčního městečka, může být šancí pro naplnění jejího snu. A tak se domácí tým (prozatím bez taťky Phila) pouští do nerovného souboje s kadeřnickými celebritami. Finále se blíží a tak musí přijít chvíle, kdy mezi soutěžící ladně vplouvá bývalý šampión Phil, aby na hlavě současné partnerky své bývalé ženy vytvořil něco, co si bude svět pamatovat. Vyzouvá si boty, ukazuje nůžky vytetované na chodidle, nasazuje pronikavý pohled a po prvním cvaknutí zlatých nůžek je jasné, kdo je skutečným mistrem. ()

jadran90 

všechny recenze uživatele

Chcete jen přistřihnout konečky nebo vypadat jako Nefertiti? Začalo to jako nudná atrakce pro blbé. Postupem času už ale zájem rostl a finále je skutečným vyvrcholením. Celé předchozí souvětí platí jak pro holičskou soutěž, tak pro film. Nevěřil bych, že při větě "Táta bude stříhat" mi může naskočit husí kůže. Anglický humor funguje, ať jde o barvení ovcí nebo nebožtíků. Pokus o vážné téma stejně jako postupné odhalování nepříjemné minulosti hrdinů jsem přežil. Proč by se nemohla dát rodina dohromady alespoň kvůli soutěži, když toho díky dávné zradě nebyla doteď schopná? K nejsvižnějším částem patří samotné kadeřnické zápolení. Člověk je až šokován, co jde s vlasy vytvořit. Nejlepší je stejně sledovat špičkování Rickmana s Nighym, dvou kadeřnických mistrů. Ostatní už dnes přece jen působí příliš nevýrazně, ať je to Hartnett, režie nebo hudba. Film mě inspiroval k návštěvě holiče, takže má vlastně i výchovný charakter.:-D ()

Reklama

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Bez Rickmana bych se na to zřejmě nikdy nepodívala a zvlášť mě překvapilo, jak příjemná a nakonec i trochu dojemná (ne ve špatném, filmově vynuceném a přemrštěném slova smyslu) je to komedie. Vedle standardně dokonalého Alana Rickmana zářil i skvělý Bill Nighy. Zápletka těch mladých mi přišla téměř zbytečná, ale možná dodává to jisté oživení, které diváci - nebo snad filmaři do svých děl - zřejmě potřebují. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ačkoli už docela dlouho nepotřebuju hřeben k zarovnání bujné kštice, neboť mi stačí antistatická prachovka, tak tento snímek o vytváření nesmyslných vlasových kreací na hlavách dam mne vždy potěší. Je totiž hrozně pohodový, Phil i Ray jsou rození mistři hbitého střihu a jejich souboj je prostě báječný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Umoulané britské městečko, prestižní kadeřnický šampionát!! Originální nápad snímku pomalu otupuje standardní scénář a značně rutinní režie. Největším průšvihem jsou poté emocionální scény, které by v případě jiného obsazení vyšuměly do vod trapnosti.. Herci totiž v tomhle malém milém snímku zachraňují, co se dá - zejména moji oblíbenci, charismatičtí Bill Nighy a Alan Rickman, v rolích nesmiřitelných vlasových mágů!! Mužskému oku pak lahodí civilní Rachael Leigh Cook.. 90 minut bylo tak akorát a poctivé tři * zrovna tak!! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v metropolitním hrabství West Yorkshire a v Londýně. (griph)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno