Reklama

Reklama

Temná hvězda

  • Česko Dark Star (více)
Trailer

Čtyři astronauti v hlubokém vesmíru likvidují planety nevhodné k osídlení v hvězdném systému. Kromě vychytralého ufona si musí poradit s porouchaným počítačovým programem a "chytrou bombou", která sama sebe považuje za Pána Boha. V začátku své tvorby se režisér John Carpenter vydal do relativně blízké budoucnosti, tedy do poloviny jednadvacátého století, kdy lidský druh začal kolonizovat celý široký vesmír. Dark Star je futuristická vesmírná loď vyzbrojená speciálními bombami určenými ke zničení planet nevhodných k osídlení člověkem. Jednoho dne se bomba, která má být vypuštěna na planetu porouchá, a její "vyšší mysl" se odmítne odpoutat od lodi. Hrozí, že zničí vesmírnou loď i s bizarní posádkou. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

italka63 

všechny recenze uživatele

Vážení, jestli tohle byla komedie, tak jsem asi úplně mimo, já se malinko nevěřícně zasmála až u útěku mimozemské formy ze své ubikace, kdy to mega nafouklé, skvrnité rajče capkalo na svých muřích nožkách po vesmírné lodi, za zvukového doprovodu, u kterého jsem si vzpomněla na Critters,a košťátko, kterým ho naháněl astronaut už v roce 1974 bylo podivnê vypelichané a nevěřila jsem, že by tohohle značně potmêšilého tvora tímhle přepral. Z celého filmu je samozřejmě poznat jeho stáří, triky vypadají mírně komicky, ale to se dá pochopit .Apatická nuda a rozklad posádky po smrti kapitána je doslova hmatatelná a samota ve vesmírných dálavách těžká. Odstraníme občas neposlušnou planetu, abychom obnovili kosmickou harmonii a že může někde být forma života, to není tak daleko od Země akutní. Jenže i velmi inteligentní technika si najednou může uvědomit tak trochu sama sebe a postavit si hlavu-zde odpalovací systémy v pumovnici -a problém je tu:-) Určitě pochválím hudbu, která atmosféru dobře navodila, leč herecké výkony se mi zdály mírně pod psa. A protože jsem fanda tohoto žánru, dám tři hvězdy:-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Carpenterovy začátky byly jsou zábavná věc. Čtveřice kosmonautů, co všichni vypadaj jak hippies, cestuje vesmírem a vybouchává planety. Vše se zvrtne v okamžiku, kdy se osvobodí lodní maskot ufoun (míč s kachníma nohama) a začne volně pobíhat po lodi. Některý hlášky jsou dobrý, jiný méně, ale rozhodně jsem se bavil. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle kousek jsem slyšel samou chválu, jak není úžasný a skvělý, ale já se u něj ve skutečnosti docela nudil. Směšné speciální efekty bych ještě vzhledem k době vzniku a Carpenterových začátků dokázal přežvýkat, ale ty strašně dlouhé nudné minuty, které byly o h....e už prostě ne. Asi nejvíc mě pobavila mluvící střela a hon za mimozemšťanem uvnitř lodi. Ani samotné herecké výkony nebyli žádná extratřída na to, že se tu objevilo několik zvučných jmen. Tenhle film není ničím jiným, než jen průměrnou parodií, která spíš nudí než aby pobavila. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Gymball s nožičkama hrající zlomyslného mimozemšťana. Existenciální rozhovor s bombou. Surfováním po Mléčné dráze. Tento film určitě má co nabídnout. Výchozí nápad o tom, že cesty do vesmíru jednou, tak jako všechno, zevšední, je zajímavý. Problém je, že koukat na letargické a nudící se astronauty-vagabundy, plující vesmírem už 20 let, je občas.. zkrátka.. tak trochu nudné. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

První celovečerní film John Carpentera a dalo by se říci ještě tak trochu studentský a poloamatérský, takže nečekejte žádné super triky, právě naopak špatné (ale na tu dobu a hlavně rozpočet to zas tak příšerné není). No bavil jsem se u toho slušně, navíc když připočtu asi nejlepšího mimozemšťana v celé filmové historii vůbec (zákeřný nafukovací balón s kachníma nohama) míň než 4* dát nemohu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Bomby jsou vyrobeny z modelů návěsu a závodních autíček. V některých záběrech lze dokonce spatřit jméno autíčka – Matra. (HellFire)
  • Vesmírné obleky jsou vyrobeny tak, aby se podobaly figurce „Major Matt Mason“ od hračkářské firmy Mattel, která byla v mírně pozměněné podobě použita pro záběry z dálky. (HellFire)

Reklama

Reklama