Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamkněte dveře. Zabdněte okna. Něco číhá v mlze! Kdysi navedli občané rybářského městečka Antonio Bay loď boháče Blakea v husté mlze na skaliska, kde ji po ztroskotání vyloupili. Po sto letech se Antonio Bay chystá na oslavu svého založení, do ulic však vtrhne zrádná mlha a s ní přízraky šestice utonulých námořníků v čele s Blakem! Přicházejí, aby pomstili svou smrt... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jeden ze skvělých filmů Mistra Carpentera. Výborná atmosféra. Dobrá děj. Opravdu jsem měl chvílemi blbý pocit. Plno však nemůžu dát, protože se mi nějak nelíbil ten závěr, kdy jsme viděli námořníky v plné parádě, kdyby zůstali v mlze, bylo by to lepší. Ale jinak....tohle je prostě nefalšovaný horor, jak to mám rád. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

V prípade Johna Carpentera pre mňa Hmla nikdy nebude tým, čím je Vec - kultovou nostalgickou spomienkou z detstva. Videla som ju až teraz a pohľad sa mi rozhodne nezahmlil blahom. Možno je to tým, že niektoré filmy (napr. Votrelec) si svoje čaro uchovajú aj po štvrťstoročí, a niektoré nie. Hmla sa pre mňa zaradila do druhej kategórie. Takmer som sa unudila k smrti. Atmosféru by som nazvala skôr otravnou ako hustou, hudbu (napísal Carpenter) príšernou a zápletku úbohou. O vyvrcholení ani nehovorím. Postavy ma nezaujali, erotické šepkanie “moderátorky” Stevie mi liezlo krkom a predvídateľná hrôza servírovaná s komerciálnym sadizmom ma tiež nenadchýňa. ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle blbý horor se jen tak nevidí. Tohle byla trapárna k smíchu. To se mám jako dívat na směšný šašky v roztrhaných hadrech co si jdou vyřídit účty po letech s místními obyvately přímořského městečka.... Aspon kdyby to mělo řemeslnou úroven když už nic, ale bát se u toho nedalo, smát se u toho dalo a hlavně vypnout to chtělo.... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Eterom kludneho mestecka sa nesie nezny hlas moderatorky radia KEB....a z mora sa blizi zlovestna hmla. Snimok ktory je doslova vystavany na skvelej atmosfere. Film sice nikdy na pilu nepritlaci az na doraz, zato pomaly sa blizaca hmla vnasa do filmu skutocne dusno a napatie, ktore vas bez problemov pohlti. Skutocnou chutovkou je scena na vrchle majaku, to bol pre mna taky vrchol filmu, kde ona "hmla" priam vstupila aj do mojej izby. Jedine co tak mozem vytknut, je samotny pribeh, v resp. motiv vracajucich sa mrtvych namornikov, ktory mi prisiel trochu prilis rozpravkovy. Nic to vsak, je to ozaj kvalita. Na co tocit remaky, ked originalne kusky nestratili nic zo svojich kvalit? (pre peniaze samozrejme....) (8.6/10) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 3/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +hudba solidně dotváří atmosféru, začátek je slušnej -asi celkově slabej dojem z filmu, jinak jsem zápory zmínil v samotném komentáři/// Do této verze jsem vkládal větší naděje něž do její mladší verze (dosud jsem neviděl), ovšem ve výsledku mě to moc neohromilo. Jednak film působí zastarale a druhak atmosféra má spíše sestupnou tendenci. Rovněž se ve filmu oběví pár nelogičností a navíc z příběhu nám není moc řečeno, prostě najednou se někde oběvuje mlha a najednou je konec film. A mimochodem ten závěr jsem moc nepochytil./// Celkem 45%/// ()

Galerie (76)

Zajímavosti (30)

  • Šabľa, ktorú si je možné všimnúť u Blaka (Rob Bottin), je šabľa ľahkej jazdy vzor 1796. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama