Jingyi ShaoScénář:
Jingyi ShaoKamera:
Ross RiegeHudba:
Nathan Matthew DavidHrají:
Bloom Li, Zoe Renee, Ben Wang, Dexter Darden, Dominic Pace, Chase Liefeld, Jon Shaver, Jim E. Chandler, Gerald Jones III, John Palumbo, Lauren Rys Martin (více)VOD (1)
Vo filme Chang vie smečovať sledujeme príbeh šestnásťročného ázijsko-amerického študenta strednej školy a bubeníka v pochodovej kapele, ktorý sa staví so školskou basketbalovou hviezdou, že dokáže smečovať. Stávka ženie 173 cm vysokého Changa k snahe naučiť sa strieľať smeče, aby zapôsobil na pekné dievča Kristy a konečne si získal pozornosť a rešpekt svojich spolužiakov. No skôr, než dokáže vyskočiť tak vysoko, aby hodil smeč, musí prehodnotiť všetko, čo doteraz vedel o sebe, o svojich priateľoch a rodine. (Disney+)
Jeden z tých filmov na tému "kto ďalej doští", umiestnené do basketbalového prostredia v rámci strednej školy. Typická konfrontácia školského frajera a miestneho outsidera má pomerne jasný smer vývoja. Keď sa to tak vezme, z tejto dvojice mi nebol sympatický ani Chang, a ani Matt. Obaja mali až príliš veľké egá, a hoci v závere z toho "vytriezveli", tak môj dojem to už nenapravilo. Po dejovej stránke to bolo celkom fajn, keďže filmy o zúfalej túžbe po popularite sú často dosť reálnym obrazom reality. Je to smutné, ale Changov osud žije mnoho nedocenených detí. 3* ()
Ta 3/4, která se trochu překlopí do sociálního dramatu s ohledem na provalený švindl je celkem zajímavá. Jen škoda, že celá první polovina je divná sportovní komedie o nesympatickým týpkovi, který se během filmu stane ještě víc nesympatickým. Netflix strká peníze do kdečeho, a Chang dá smeč je přesně ten podprůměrný film, který od toho čekáte. ()
Upřímně řečeno, hlavní hrdina byl skoro celý film na facku, a můj velký obdiv měla jeho matka, že mu jednu nedala :) Příběh má tradiční zápletkovou osu - outsider se vsadí se oblíbencem školy, trénuje, v den D zpanikaří a udělá blbost, a nakonec se tuto blbost snaží napravit. Originalitu nehledejte, moc nepřemýšlejte a jednou se na tento film klidně podívejte. ()
70% ()
V krátkosti. Žltý človek na americkej strednej, má čierneho kamaráta, biely človek je najväčšia sviňa a celé je to na Disney. Nakoľko som tomu venoval minimálnu pozornosť, neviem, či tam je aj nejaký tepľoško. A aj príbehovo je to presne také hovno ako celé obsadenie. K vareniu ale super. ODPAD! ()
Photo © Disney+