Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

nash. 

všechny recenze uživatele

Možná realistické, ale přes všude vůkol panující mráz takové podivně vlažné. Jako by se tvůrcům nedařilo dostat pod povrch a zachytit to, co trosečníci museli prožívat. Postavy navíc zcela postrádají nějaký vývoj nebo posun, který by odrážel extrémní situaci, ve které se nečekaně ocitly. A zdlouhavé je to, jako by se toho v těch 72 dnech utprení nestalo dost., aby to zaplnilo dvouhodinové vyprávění. K tomu drobné lapsy, jako třeba vousy, které některým nerostly vůbec a někteří je meli po 72 dnech jako mám já po týdnu. Čekal jsem víc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $32miliónov║Tržby USA $36,733,909║Tržby Celosvetovo $82.500.000║ Nehorázne tomu chýba nejaká hĺbka, drsnosť, skutočná dramatickosť scén, postavy sú doslova prehliadnuteľné a na danej ploche to pôsobí až moc nemotorne - zdĺhavo. Bližšie to má k jednoduchej televíznej produkcii, než prvotriednej dráme a to na projekte pracovali dosť známy tvorcovia, ktorý väčšinou spolupracujú zo Spielbergom. /45%/ ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No jo, příznávám, že Alive není určitě tím nejlepším survivalem, který kdy byl natočený, ale je mým vůbec prvním viděným v dětských letech.....a jelikož se na mně nepodepsal úplně nejlíp, tak mi nedá ho nedoporučit v sekci dobrodružných nature survivalů, protože a) vypráví tragický příběh podle skutečné události, což za b) musel to být naprosto otřesný zážitek, a při představě, že bych sám měl zažít něco podobného, se mi zvedá kufr. Kdo neviděl, zkuste, mně se líbíl. Btw. vůbec si nevzpomínám, že tam hrál Hawke, uchál jeden! 85% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre filmovo spracovaná ešte lepšia knižná predloha jednej absolútne príšernej udalosti. V kategórii filmovo spracovaných „skutočných príbehov“ patrí medzi to najlepšie, čo žáner ponúka. Je dojímavý aj holými faktami a nepotrebuje barličky v podobne romantických scénok alebo srdcervúcich preslovov. Nemilosrdná úprimnosť prírody, surovosť udalostí aj schopnosť ľudí prispôsobiť sa tým najhorším podmienkam vyráža dych a zároveň nám dáva nádej, že ak sa predsa raz v podobne zložitej situácii ocitneme, podarí sa nám prežiť (?). ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John Patrick Shanley / Predloha: Piers Paul Read (novela) | Hudba: James Hewton Howard | Distribúcia: Buena Vista Pictures (USA, CA), United International Pictures | Štúdio: Touchstone Pictures, Paramount Pictures, The Kennedy/Marshall Company | Rozpočet: 32 miliónov $ | Tržby: 36,733,909 $ || Silný príbeh zo života, ktorý zďaleka nebol dokonalo zfilmovaný vzhľadom k častej rozťahanosti scén v strede filmu. Avšak konečná pasáž je takým emočným ohnostrojom, že sa mokrým očiam neubráni snáď ani drevorubač. 70% | HD, HD650, HU DTS | ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Snímka vznikla podľa rovnomennej knihy Piersa Paula Reada, ktorý ju napísal na základe skutočných udalostí. (ash99)
  • Film se natáčel chronologicky, což je u filmů s podobnou stopáží neobvyklé. Záměr tvůrců byl věrohodněji vytvořit atmosféru mezi trosečníky. (Morien)
  • Každé ráno muselo letět pět helikoptér, aby dostalo štáb a herce na místo natáčení. (Morien)

Reklama

Reklama