Reklama

Reklama

Hlídka v Ardenách

  • Česko Půlnoční přepadení (více)
Trailer

Děj skvěle obsazeného válečného dramatu, natočeného podle stejnojmenného románu Williama Whartona, je situován do Francie, do ardenských lesů v prosinci roku 1944. Právě v té době sem byla vysazena elitní skupina šesti průzkumníků, jejichž úkolem je pod vedením rotmistra Knotta zajistit strategicky význačnou budovu, lesní usedlost, a vyšetřit, co se stalo s předchozí hlídkou, jež se nehlásí. Původně banální akce se ale zkomplikuje v momentě, kdy mladí američtí vojáci pochopí, že je celou dobu má na mušce jednotka zvědů Wehrmachtu. A ještě více je překvapí, že Němci neútočí. Jedná se snad o nějakou novou strategii psychologického boje? Nebo nacisté odmítají vystřelit jen proto, že se blíží Vánoce a v takový čas by neměl nikdo umírat? A nebylo by dobré zjistit, o co se vlastně jedná? Na spadnutí je dohoda, o které nadřízení nesmějí vědět, ale díky níž bude ušetřen nejeden lidský život. Tedy pokud někdo něco nepokazí... V hlavních rolích se můžete těšit na Petera Berga, Kevina Dillona, Ethana Hawkea a Garyho Sinise. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Válečný film, v kterém mě chybělo příliš moc na to, abych ho prohlásil za kvalitní. Nebyl zde žádný náboj, žádná akce, žádná pořádná atmosféra a to ani nemluvím o nevyužitých hercích, kteří se zde spíše promenáduji ve sněhu, staví sněhulák a koulují se, než aby hráli. Podobné téma šlo určitě natočit mnohem poutavěji. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tenhle film fabuluje hned ve dvou věcech- kdo kdy viděl hodné, mírumilovné a zbaběle neschopné vojáky wermachtu? A kdo kdy viděl nadprůměrně inteligentní jednotku US Army s IQ nad stopade? Haha... Ale jako takový hezký vánoční román ze zasněžených Arden (kde se společně zpívá Silent Night/Stille Nacht, věší se granáty na vánoční stromek, Němci se s Američanama koulují, Amíci se tam koupou v teplé koupeli, popíjejí, ohřívaj se u krbu a vůbec tak příjemně zevlujou... ne, fakt jsem si to nevymyslel, tohle všechno tam je, ta válka musela být slušná prdel...) to celkem funguje, pěkné fantasy, jen ti elfové a orkové chyběli... ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Hlídka v Ardenách je zřejmě ten nejzvláštnější válečný film, jaký jsem kdy zhlédla. Neznámý a opomenutý, o to více však zajímavý. Poměrně malé množství krve ve válečném filmu (nejen) americké výroby je úkaz vskutku zajímavý. Nejvíce mě zaujal mladý Ethan Hawke, kterému to, coby vojákovi s helmou a puškou v ruce, náramně seklo:) ()

Miki8888 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se sice začal dívat až někdy kolem druhé hodiny ráno. Ovšem "domácí atmosféra", kdy je všude tma, noc v plném proudu, vítr bouchá do oken, mne neskutečně dodalo touhu, adrenalin a napětí. Do filmu jsem se vžil až neuvěřitelným způsobem, v podstatě jsem i ten pro někoho nudný začátek prožíval s našimi hrdiny. V době, kdy byl některý z vojáků na stráži jsem si připadal jako bych tam byl. Koukal sem, kde se co mihne a zároveň se mi chtělo trochu spát, přesto sem nezamhouřil oko. Teď stranou mé pocity a trochu objektivity. Kdybych se na film měl podívat třeba po obědě v teplíčku na gauči, tak bych to asi určitě tak neprožíval. Není to prostě typický válečný film, kde lítají tisíce kulek, litry krve, končetiny a lidská těla padají k zemi. Ovšem stejně si myslím, že snímek má své kvality.Mohlo to dopadnou lépe, ale i hůř. Ode mě 4* a určitě toho nelituji. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Voni nás koulujou... co když válka skončila a nám to neřekli?! '' . Hlídka v Ardenách je parádní válečně - psychologický film. Jsem si jist, že v reálu by klíčové momenty mohly proběhnout mnohem méně komplikovaně, ale což. Film má perfektní spád a z kraje i lehce strašidelnou atmosféru. Herci jsou naprosto uvěřitelní a všichni sympaťáci (jak by ne, je to tam samá hvězda). Neměl jsem problém uvěřit, že se jedná o četu mladejch americkejch kluků, kteří odjeli za oceán kopat Nácky do prdele - akorát, že se jim při tom kopání původní četa neustále zmenšuje o další a další padlé... V Ardenách se v roce 1944 dělo lecos, věřil bych, že kniha mohla mít reálný základ. Ne každej Němec byl fašista a ne každej měl chuť padnout, když už to s tou tisíciletou Třetí říší bylo už po 5 letech válčení řádně nahnuté... Lehce mi nesedl hudební doprovod, ten rok 1992 se na tom docela podepsal nepříjemnými syntetyzátory v té době sice moderními, ale pro mne stále neskutečně umělými a špatně poslouchatelnými. Také mne zaujalo, že nikdo z patroly neměl u sebe sapík Thompson. Každý měl jen karabinu M1 (i poddůstojník). No a v závěru sice krátký ale přesto jasný záběr na postupující německou techniku opět ukázal na americké M3A v německé kamufláži... Ať tak či tak, tohle jsou 4 solidní vánoční kolečka německého salámu. * * * * ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Produkce zvažovala natáčet na franzousko-německých hranicích nebo v Polsku. Z důvodů snižování nákladů se natáčelo v Utahu. (mi-ib)
  • Interiéry sídla, ve kterém se skupinka vojáků ubytuje, byly ve skutečnosti postaveny v tělocvičně místní střední školy. Jako půda sloužilo jeviště školního divadla. (villain)
  • Během natáčení řádila v Utahu nejstudenější zima za posledních 83 let. (mi-ib)

Reklama

Reklama