Reklama

Reklama

Hlídka v Ardenách

  • Česko Půlnoční přepadení (více)
Trailer

Děj skvěle obsazeného válečného dramatu, natočeného podle stejnojmenného románu Williama Whartona, je situován do Francie, do ardenských lesů v prosinci roku 1944. Právě v té době sem byla vysazena elitní skupina šesti průzkumníků, jejichž úkolem je pod vedením rotmistra Knotta zajistit strategicky význačnou budovu, lesní usedlost, a vyšetřit, co se stalo s předchozí hlídkou, jež se nehlásí. Původně banální akce se ale zkomplikuje v momentě, kdy mladí američtí vojáci pochopí, že je celou dobu má na mušce jednotka zvědů Wehrmachtu. A ještě více je překvapí, že Němci neútočí. Jedná se snad o nějakou novou strategii psychologického boje? Nebo nacisté odmítají vystřelit jen proto, že se blíží Vánoce a v takový čas by neměl nikdo umírat? A nebylo by dobré zjistit, o co se vlastně jedná? Na spadnutí je dohoda, o které nadřízení nesmějí vědět, ale díky níž bude ušetřen nejeden lidský život. Tedy pokud někdo něco nepokazí... V hlavních rolích se můžete těšit na Petera Berga, Kevina Dillona, Ethana Hawkea a Garyho Sinise. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Tento film me rozesmal, i kdyz slo o valecny snimek, jsem si chvilemi pripadal jako kdyz sleduji neco jineho asi to tak melo byti. Predsunuta americka hlidka v Ardenach kratce pred posledni nemeckou ofenzivou ma za ukol obsadit venkovske sidlo, skoro zamek.Pobliz se nachazi predsunuta hlidka nemecke armady,ktera uz ma dost valky a vi o chystane nemecke ofenzive ,je presycena valkou a nechce se ji ucastnit.Z toho duvodu se chce vzdat nasim hrdinum jeste pred jejim zacatkem.Vsechno je domluveno i strelba, ktera ma predstirat zajeti po velkem tuhem boji jenze............ Velice vtipna je snehova koulovacka s nemeckymi vojaky,ci skoro zaverecna scena kdy vsichni zbyli americani si namaluji krvi mrtveho kamarada krize na sve odevy, mrtveho kamarada si soupnou na ramena a takhle se jakoby pohrebni komando presunuji.Trochu pritazene az moc za vlasy mi prislo koupani a myti(omyvani chodidel) jiz mrtveho kamarada ve vane.Kazdopadne cely film je zazitek, kdo vsak bude hledat strileni a tezkou rezbu bude zklaman velmi. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zpočátku spíš nudnější záležitost, která však zaujme svým komorním pojetím. Během úvodu se divák sblíží s postavami, dozví se něco málo i o jejich minulosti, což je chutným kořením v jinak pomalejším rozjezdu. Následně snímek začíná nabírat na svoji hloubce, protože na scénu přichází Němci a příběh alá Šťastné a veselé. Od té chvíle až do konce je Hlídka v Ardenách opravdu zdařilou podívanou. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Prosinec roku 1944. Ztracená hlídka v Ardenách má obsadit důležitý strategický dům, který není obsazen nepřítelem. Jedné noci je však nepřítel blízko, velmi blízko, jsou slyšet německé hlasy. A začne ... největší ... koulovačka v dějinách válečných filmů (ne, nejedná se vtip). Celý tento film si dokáže udržet zajímavou atmosféru, ale nemůže se to obejít bez stupidních zimních radovánek. Vtipně, až uboze pojatý válečný film, ovšem se zajímavým nábojem. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tenhle film fabuluje hned ve dvou věcech- kdo kdy viděl hodné, mírumilovné a zbaběle neschopné vojáky wermachtu? A kdo kdy viděl nadprůměrně inteligentní jednotku US Army s IQ nad stopade? Haha... Ale jako takový hezký vánoční román ze zasněžených Arden (kde se společně zpívá Silent Night/Stille Nacht, věší se granáty na vánoční stromek, Němci se s Američanama koulují, Amíci se tam koupou v teplé koupeli, popíjejí, ohřívaj se u krbu a vůbec tak příjemně zevlujou... ne, fakt jsem si to nevymyslel, tohle všechno tam je, ta válka musela být slušná prdel...) to celkem funguje, pěkné fantasy, jen ti elfové a orkové chyběli... ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Dejme tomu celkem zdařilá výprava - závěje sněhu v kopcovitém zalesněném terénu, sníh, kosa, sníh a sníh.. Zbytek ale slabota. Průzkumná hlídka postupuje vpřed na místo určení po odhrnuté lesní silnici ve stylu "Taxi" a vojáci tráví čas přezouváním jedněch zimních řetězů. Pokud zde došlo k navození nějaké autenticity předvečeru bitvy v Ardenách očima nezkušených amerických rekrutů, autoři jej dosáhli leda latentně, opakujíc nezkušenost svých předků, ovšem tentokrát na poli filmového vyprávění o historických událostech. Když nad tím ale přemýšlím, pokud se jednalo o scénáristický záměr ("nebudeme se mazat se studiem nějaké historické situace v americké armádě a fakty vnitřní organizace a vojenství samotného, nasadíme prostě mladé herce do terénu a necháme je zahrát si na vojáky"), je to nakonec asi umělecky ospravedlnitelné. Nicméně toto výše popsané "komorní drama" obecně dosahuje úrovně max. TV filmu pro mládež (bez urážky). Neduhy typu "zlý major" apod. jsou jen mouchy poletující okolo mých uší a očí. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Produkce zvažovala natáčet na franzousko-německých hranicích nebo v Polsku. Z důvodů snižování nákladů se natáčelo v Utahu. (mi-ib)
  • Během natáčení řádila v Utahu nejstudenější zima za posledních 83 let. (mi-ib)
  • Sídlo mělo pouze tři stěny a bylo postaveno v odlehlé oblasti. (villain)

Reklama

Reklama