Reklama

Reklama

Strážci

  • USA The Watchers (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Osmadvacetiletá umělkyně Mina zabloudí v rozlehlém, dosud neobjeveném lese v západním Irsku. Když Mina najde úkryt, ocitá se nečekaně vedle tří cizinců, které každou noc sledují a pronásledují tajemné bytosti. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 8

Recenze (66)

Anderton 

všechny recenze uživatele

The Watchers príjemne prekvapia prácou so symbolmi, metaforami (napr. zrkadlenie) a dokonca by sa dali nazvať aj podobenstvom. Nejde o klasický horor, kde musíte napätie krájať nožom, skôr o pomalšiu meditatívnu záležitosť a to nesadne každému. Trauma z minulosti je ale až príliš obyčajná a celá mytológia by viac fungovala ako niečo lokálne, ale v tomto prípade sa na konci budete čudovať, ako je možné, že všetko je tak dokonale držané v tajnosti. Nechýba ani prekvapivá pointa, avšak mohla byť nakrútená "viac šokujúco", určite by to išlo. 70% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Sterilní horor co vypadá jako by ho točila Ai možná to je budoucnost tohoto žánru , protože jedna postava vypráví, že zavinila smrt matky a  neprobudí to u ní žádné emoce druhou mlátil otec a on od něho odešel a taky je s tím v klidu a dalo by se pokračovat.  Ženská veze do zoo v Belfastu vzácného papouška po cestě  se ztratí v lese kde ji zachrání 2 ženské a chlap co žijou v nějaké chatě a venku jich pozorují nějací tvorové. V této chatce jde elektrika  a asi ji berou ze vzduchu  a nikdo se to ani nesnažil vysvětlit jak a oni s z tama snaží dostat. Ty tvory uvidíme ve třech scénách a zabijou pouze jednoho chlápka (tahle smrt je tam jen kvůli tomu, že je zde rovnice si chlap umřeš ženské tu neumírají navíc nedává smysl odešel od otce co ho mlátil a naráz má o něho starost )  a druhého mimo záběr. Gore to nemá žádné a dostanou se z tama sami od sebe pomocí toho  papouška což je taky píčovina , když žil většinu života v kleci (nevím jestli je to v knize vysvětleno nebo ne a je mě to jedno). Na konci se to snaží zachránit   pointou , ale ta je debilní a nedává smysl první ji chce zabít , protože o nich ví pak jí je to u prdele, protože jí řekne , že je jiná.  P.s. co to je za svět kde jste ztracení třeba 3 měsíce a více a nikdo Vás nehledá? U ní by ji hledali kvůli tomu papouškovi a ta druhá by měla snad taky příbuzné.   40 procent ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Ishana Shyamalan sa očividne inšpirovala u svojho slávnejšieho otca, akurát sa však inšpiruje skôr v jeho horších kúskoch, než v tých lepších. The Watchers sa síce v úvode hrajú na inteligentný mystery koncept ... len aby ho s každou pribúdajúcou minútou dopracovali v závere až k takmer rozprávkovému vyústeniu s okrídlenými, lietajúcimi babkami, ktoré sú akýmisi polo-Elfami, lol. Vo výsledku tak horor, ktorý sa v prvej polovici tvári tajome ako hrad v Karpatech, ale v druhej polovici sa dopracuje skôr k smiešnej blbůstke, než k čomukoľvek zaujímavému, tobôž inteligentnému. Na jeden krát usledovateľné, ale vraciať sa k tomu nemá absolútne žiaden zmysel. CELKOVO: 5/10 ()

jendAA365 

všechny recenze uživatele

Ouč tak v tomhle debutu vstupenku do první hororový ligy fakt nevidím, ikdyž by ten film moc chtěl. Ta story má ale natolik komplikovanou (místy nesmyslnou) mytologii, že se většinu stopáže jenom vysvětluje a málokdy se v tom děje něco doopravdy zajímavého. Nebavily mě postavy, nelíbil se mi monster design a namísto šoking finále je v tom jen víc a víc nekvalitního cgi. Samotnou koncovku jsem už doslova uzíval. Jeden z těch filmů, který se zprvu tváří, že v sobě skrývá něco fakt zásadního, ale ne, není to tam. 4/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hypnoticky atmosférická a pomalu plynoucí laskomina, jejíž styčné plochy s irským folklórem jsou v rámci žánru vskutku něčím ojedinělým. Snímek The Watchers se mimoto může rovněž pochlubit i stoickými hereckými výkony, což v kombinaci s hravým scénářem tvoří skvěle střiženou hororově mysteriózní podívanou, v jejíž nejlepších momentech jsem byl zcela pohlcen událostmi odehrávajícími se na velkém plátně. Co tedy dodat na závěr? Musím uznat, že režisérka Ishana Shyamalan se vskutku "potatila" a zřejmě dostala do vínku jen to nejlepší. Doufám tedy, že v nastavené laťce bude i nadále pokračovat, jelikož dobrých a především skutečně promyšlených počinů atraktivně ohýbajících okoralé žánrové standardy je poslední dobou jako šafránu. Skvělá práce! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • V originále má film název The Watchers, v Británii a Irsku však došlo k přejmenování na The Watched kvůli možné záměně se seriálem The Watcher (od r. 2022). (NiWi)
  • Natáčanie prebiehalo v Dubline, Wicklow a Galway (všetko Írsko) od júla do septembra 2023. (Arsenal83)
  • Režisérka Ishana Shyamalan priznala, že keďže film vznikol z podpory jej otca Shyamalana, téma rodinkárstva "je úplne na mieste". Doplnila: "Mala som veľký strach z toho, aké dôsledky to môže mať a či budem súdená. Vzhľadom k tomu, že som sa narodila do tohto života a mám rodičov v tomto odvetví, je tu určite určitá výhoda, ako do tohto odvetvia vstúpiť, máte jednoducho ten pocit, že to môžete dosiahnuť - myslím, že rovnako ako u akéhokoľvek dieťaťa, ktoré sa venuje odboru svojich rodičov." (Arsenal83)

Reklama

Reklama