Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu se ocitneme na koncertě, na který si vyrazili otec (Josh Hartnett) se svou dcerou. Když se starostlivý táta vydá na toaletu, zjišťuje, že v koncertní hale není něco v pořádku. K místu se začínají sjíždět kordony policistů… Nic ze začátku není tak, jak se zdá. Koncert je údajně policejní kamufláž, která slouží k dopadení nebezpečného vraha... (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 7

Recenze (211)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[70%] Viděno v kině. Shymalanův nejnovější film jsem si určitě nenechal v kině ujít. No, rozhodně objektivně uznávám, že točil lepší filmy. Třeba loňský film Někdo klepe na dveře mě moc nestrhnul, ale neurazil. Ani film Čas z r 2021 – ten mě bavil docela dost. Co se týče tohoto filmu, tak z traileru jsem si říkal, že film asi nebude mít žádnou překvapivou pointu, což neměl, ale bylo to celkově docela dobré. To, jak se „řezník“ snažil za každou cenu dostat z toho koncertu. Jaké měl nápady a lsti – to bylo docela napínavé a někdy i důmyslné. I cesta ta cesta limuzínou. Stejně tak závěr byl docela napínavý, jen už tam začalo být docela dost nelogičností a poslední dvě scénky byly docela hloupé, což mě trochu naštvalo. Ale na ty slabší 4* mi to stačí. Já se určitě bavil. Josh Hartnett to zahrál na výbornou. Nebudu to už moc okřávat, režisér má asi to nejlepší už za sebou, ale zde to byl asi i jeho pokus o něco jiného. Ta poslední cca třetina se mu už trochu vymkla, ale se zavřeným okem mu to odpouštím a pevně doufám, že ještě něco nám režisér do budoucna nabídne. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře koukatelný film. Z Joshe se z cukrouše v Pearl Harbor stal taťkovský cukrouš. Pan režisér je na tom s přirozeným hereckým výkonem daleko lépe než některé až karikaturní postavy. Ale je otázkou, jestli to takto pan režisér vlastně nechtěl. To pak totiž geniálně balancuje na hraně komediálnosti a thrilleru, byť se to teda pojmenovává jako "mysteriózní".... Udržet napětí se daří, hra  kočky s myší graduje, chvilkama člověk neví, kdo je myš a kdo je kočka, nebo teda spíš kocour.... if you know what I mean.... no a konec je prostě.... konec :-D Good on you, Mr. Shyamalan! Good on you! ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Shyamalan je už nadobro v trape a natočil absolútne tuctový klišoidný thriller o psychpatickom vrahovi, ktorý šokuje maximálne tým, že nemá žiadnu šokujúcu pointu. Jediné, čo fungovalo bola tá rodinná línia o starostlivom oteckovi a jeho dcére. Ale to sa po pár minútach preplo do thrillerového módu v ktorom vraj chladnokrvný vrah, ktorý nepanikári, robí jednu hovadinu za druhou, aby sa dostal z nejakého blbého koncertu a vyvrcholí to imbecilnou časťou do ktorej sa zapojí aj tá popová hviezdička. To už som sa smial naplno nad debilitou celého príbehu. Neuhral to ani Hartnett a toho jeho psychopata som mu neveril ani na sekundu. Žiadny hrôza z neho nešla. Pôsobil trápne jak striedal úsmevy s vážnym výrazom. Bohužiaľ ako celok je to fakt slabota a Shyamalan zase raz potvrdil, že jeho dávna forma je preč. Toto uspokojí už len pár nerdov, ktorí v tom zase budú vidieť veci, ktoré tam nie sú. 4/10. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan do dokázal! Po dlouhých 20 letech navázal na kvarteto Šestý smysl, Vyvolený, Znamení, Vesnice a opět natočil opravdu kvalitní hravý thriller. Vyjma toho se mu Pastí podařilo katapultovat Joshe Hartnetta zpět mezi Hollywoodskou smetánku, z níž se nenápadně vytratil v roce 2007 po Sladově 30 dní dlouhé noci. Hartnett zde předvádí naprosto strhující OCD herecký výkon a dává vzpomenout na disociativní poruchu osobnosti Jamese McAvoye v Rozpolceném, jednom z předchozích snímku režiséra M. Night Shyamalana, v němž hráje prim právě postava s určitou poruchou. V Pasti nelze opomenout vyzdvihnout výjimečnou práci kameramana Sayombhu Mukdeeproma, který po čtveřici snímků Dej mi své jméno, Suspiria, Třináct životů a Rivalové ukazuje, že kvalitativně dospěl mezi takové velikány za kamerou, jakými v současné době jsou Roger Deakins či Emmanuel Lubezki. Svými schopnostmi se mu Past podařilo pozvednout o level výš. To s jakou precizností se mu daří přenést atmosféru živého koncertu na plátno je doslova dechberoucí, naposled se něco takového podařilo Andrew Dunnovi v roce 1992 u Osobního strážce, klobouček. Vyjma několika málo nelogičností, týkajících se převážně chování členů policejního sboru, mohu Past všem divákům vřele doporučit, zejména pak teen publiku, které baví thrillery a rádo chodí na koncerty svých oblíbených interpretů. Tohle je film přípo pro vás. Čtyři hvězdy. 👍 (01.08.2024) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

VAŠE DCERA NA DNEŠEK NIKDY NEZAPOMENE…“  Co trumfne účast na pódiu s popovým idolem? Bejt hvězdou večerních zpráv… Shy to hezky rozehraje – a vlastně to baví víc, než jsem čekal. Silně si pohrává s logikou a bude záležet, jak moc mu to budete žrát a nepitvat. Čím víc to dokážete, tím větší zážitek dostanete. Bonusem pak je, že jsme svědky vzniku kulturního klanu „Shyamalan Familly“.     /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Námětem k příběhu posloužil mmj. film „Purpurový déšť“ s (tehdejším) králem popu Princem. 2.) Shyamalan měl představu, že natočí „Mlčení jehňátek“ na koncertě Taylor Swift. Scénář napsal za necelýho půl roku. 3.) Thx za titule „Petr Zenkl“.  ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Galerie (27)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie filmu sa malo začať v auguste 2023 v Cincinnati v štáte Ohio, kde by štát za natáčanie dostal viac ako 9 miliónov dolárov na daniach. Produkcia sa preto presťahovala do Toronta v Ontariu v Kanade, kde sa natáčalo od 16. októbra do 8. decembra 2023. (Arsenal83)
  • Základná myšlienka bola čiastočne inšpirovaná operáciou "Flagship" z roku 1985, pri ktorej zamaskované orgány činné v trestnom konaní zatkli 101 hľadaných zločincov v kongresovom centre, keď ich pozvali pod zámienkou, že dostanú bezplatné vstupenky na NFL a možnosť vyhrať zájazd na Super Bowl XX so všetkými výdavkami hradenými. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama