Reklama

Reklama

Cirque du Soleil : Alegria

(divadelní záznam)
  • Slovensko Slnečný cirkus - Alegria
Dokumentární / Hudební / Rodinný
Kanada, 2001, 93 min

Obsahy(1)

Pred 20 rokmi v kanadskom Montreale vznikol nevšedný cirkus. Pomenovali ho Slnečný cirkus. Jeho predstavenia sú známe po celom svete. Spájajú rôzne národnosti, kultúry a návštevníkom ponúkajú zmes temperamentu, umenia a náročnej akrobacie. Medzi najúspešnejšie predstavenia Slnečného cirkusu patrí Alegría. Názov vychádza zo španielskeho slova radosť, veselosť, jasanie. Predstavenie zobrazuje premeny spoločnosti počas celých stáročí. Počas vystúpenia v Sydney dostalo predstavenie Alegriá televíznu podobu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Bumerang 

všechny recenze uživatele

Na Alegrii jsem v TV hleděl. Bez mrknutí oka, s pusou dokořán. Celých 93 minut. Totáně mě dostala. Neskutečné výkony. Neskutečné masky. Neskutečná hudba. Neskutečné všechno... Geniální, hravé, snové... Prostě cokoliv chcete :-) PS - Včera jsem toto vystoupení navštívil v Praze. Pokud film hodnotím v superlativech, tady mi slova dochází. Tak strhující představení už asi nezažiju. Pokud budete mít šanci, neváhejte a běžte se na Alegrii podívat. Skutečně neváhejte. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Sluneční cirkus dovedl, dnes již starodávný, světský kumšt do dokonalosti. Naštěstí nezapomínajíc na kořeny a tradice starých předků, nám zde předvádějí naprosto neoddiskutovatelné akrobatické, vizuální a hudební umění. To vše doprovázené bizarním principálem a parodujícími klauny, kteří potvrzují úctu k tradicím. Naprosto výborně navozená atmosféra, živá hudba i zpěv a nadlidské výkony účinkujících. Do posledního detailu připravené a to je potřeba ocenit. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od představení Kooza je zde méně artistických vystoupení, ale o to zase více různých dalších vystoupení - z řady neuvěřitelné. Opět skvělé kulisy, kostýmy, vystoupení, v podstatě celkové pojetí cirkusu. Tentokrát naprosto fantastická hudba a doprovodný zpěv, které se mi zdály lepší než v Kooza. Tyto dvě vystoupení jsou každé jiné, ale obě skvělé. Je neuvěřitelné, co někteří lidé dokáží. Howgh! ()

Noomi 

všechny recenze uživatele

Óda na silu mladosti, čírej energie a moci v barokovom prevedení. Až sa hanbím priznať, kedy som to videla prvý raz. Neuveriteľne známy cirkus, ktorý poznajú snáď všade stvoril pred dvanástimi rokmi dielo Alegría a ja som to prvý raz videla... no včera aj to len čírou náhodou. A som z toho (ako to slušne povedať?) mimo... Pre mňa vrchol krásy a náročnosti skĺbený v 90 minútach absolútneho úžasu. Práve teraz si neviem spomenúť, aký film či vystúpenie malo pre mňa vyššiu umeleckú hodnotu ako Alegria. Totálne som sa do toho zamilovala a nevychádzam z údivu, kedže mňa dokáže na týždeň vyradiť aj obyčajná hodina ľahkej gymnastiky. V septembri sú v Bratislave...to aby som začala zháňať lístky...=) ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Ohňostroj fantázie, oslava života, dychberúca vizuálna stránka (kostýmy do detailu dotiahnuté make-upom, vlastne taký ďalší druh umenia). ústredná pieseň Alegria patrí k tomu najlepšiemu, čo Cirque kedy ponúkol. Videla som i lepšie show tejto značky, ale minimálne druhá polovica bola krásnou cestou. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama