Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starman je mimozemšťan, který přijel pozorovat Zemi. Uvízne však ve Wisconsinu nedaleko farmy čerstvě ovdovělé Jenny Haydenové. Starman na sebe bere podobu jejího nedávno zesnulého manžela Scotta. Za tři dny se potřebuje dostat do Arizony, kde ho nabere jeho mateřská loď. Potřebuje Jenninu pomoc. Tak se Jenny nechtěně stane účastníkem výletu přes Spojené státy, při kterém jsou společně se Starmanem pronásledováni nejen americkou armádou, ale i nasazenými tajnými agenty. Během společně strávených dnů se jejich zpočátku chladný vztah pomalu mění v lásku, která vyvrcholí úžasným rande na Starmanově mateřské lodi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (238)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Carpenter přinesl do našich srdcí strach a antarktický mráz svou Věcí, Carpenter přinesl do našich srdcí prázdnotu a vesmírnou nudu, aniž by nudil, svou Dark Star. A tenhle Carpenter nám nyní přináší lásku a mír? Kdo mu ta slova přes jeho překrásně cynické pysky tlačil? Dolary? Smlouva? Takový úpadek! Vždyť Starman se svému míčovitému mimozemskému bratranci z Dark Star nerovná ani zábavností, ani charismatem, ba ani fyzickou krásou! Koho to napadlo svěřit těmhle rukoum standardizovanou rodinnou podívanou s polotovarovitými postavami? ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že Starman postrádá tu nabubřelost "velkého rodinného dobrodružství" a zůstává v určitém ohledu intimním, milým a upřímně znějícím filmem, na který je radost koukat. K tomu skvělý Jeff Bridges, krásná Karen Allen a hezká hudba. Konec je rovněž nádherně zpracovaný, přináší sice očekávatelnou dávku sentimentality, ale je utnutý v tom správném bodě. Kdyby přišlo něco ve stylu "co bylo potom", už by to asi nebylo ono. Hezké. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vo filme sa v podstate odohrávajú len dve veci. Dvojica cestuje z bodu A do bodu B. A tá druhá je zaujímavo podaný mimozemšťan v podaní Bridgesa, ktorý objavuje čo znamená byť človekom. Ak ste jeho fanúšikom pridajte si jednu hviezdu navyše, pre tých ostatných je to len sci-fi podané tak nejak civilne. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Starman" je romantický sci-fi film, ktorý v roku 1984 natočil americký režisér John Carpenter. Éterický, amorfný mimozemšťan sa spodobní ako mŕtvy manžel mladej vdovy Jenny. Postupom času, pri ich spoločnej ceste do Arizony, sa navzájom do seba zamilujú. John Carpenter je členom mojej top desiny najobľúbenejších režisérov, ale priznám sa že na tento jeho snímok som si nikdy nezvykol. "Starman" sa mi vždy zdal taký akýsi podivný. A ani ústredná dvojica Jeff Bridges a Karen Allenová mi ku sebe moc zapasovala. *** ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Kdyz se John Carpenter snazi, tak dokaze natocit vyborny film, ktery neni horor. Straman je dokonaly priklad, ktery ve sve kategorii valcuje i pojmy typu ET. John si ocividne vsiml neuveritelne typove a oblicejove podoby mezi svym oblibence Kurtem Russellem a Jeffem Bridgesem a pro tentokrat vyzkousel vyuzit sluzeb toho druheho. Funguje to, Jeff sice bude uz naveky Dude, ale kdyz chce, tak ocividne umi byt i schopny mimozemstan. Po cely film ho navic podporuje sympaticka Karren Allen (neplest si s Woody Allen) a predevsim genialni synth hudba, kterou slozil Jack "The Exorcist" Nitzsche. Mozna o tom ani nevite, ale tenhle main theme zna zarucene kazdy! 7/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Starman ve filmu kupuje Cadillac, a to hotově. Ve filmu Thunderbolt a Lightfoot Jeff Bridges v roli Lightfoota sní o tom, že se jednou koupí Cadillac "cashem" (hotově). (D3VIL)
  • Jeff Bridges byl za svůj výkon nominován na Oscara za nejlepšího herce, což je u sci-fi žánru skutečně rarita. (ClintEastwood)
  • Fenomenální úspěch snímku E.T. – Mimozemšťan (1982) zapříčinil odsunutí natáčení tohoto filmu až na rok 1984. (Olík)

Související novinky

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama