Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Už prvý britcom Grahama Linehana je päťhviezdičková záležitosť, ktorá si rozhodne nekladie pred ústa žiadne servítky a z kňazov a vlastne aj z celého náboženstva si robí srandu kde sa len dá. Ja, ortodoxný neveriaci, proti takému niečomu nemám nič a ani o jednej epizóde nemôžem povedať, že by ma dobre nepobavila. Navyše sa tu vyskytujú samé sympaticky bizarné postavy - tupý (tým myslím skutočne TUPÝ) kňaz Dougal, vtieravá gazdiná Mrs. Doyle, večne opitý Father Jack (toho sa nedá nemilovať!), plno groteskných vedľajších postáv (väčšinou ďalší kňazi) - jedinou normálnou postavou v celom seriáli je asi len titulný Father Ted, ktorý je však zábavný iným spôsobom. Father Ted mi neprirástol k srdcu až tak ako Black Books, nie je ani taký aktuálny ako The IT Crowd, ale aj tak ide o jeden z najlepších seriálov, aké som mal možnosť vidieť. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

"Fek off! Drink! " - nezapomenutelné zkomolené hlášky věčně v lihu naloženého starého otce Jacka. Trojici svérázných kněží skvěle sekunduje Pauline McLynn v roli Mrs. Doyleové, věčně se vnucující hostům s čajem nebo sendviči. Další z řady výborných britkomů. Stejně dobrý a zahlcený svéráznými postavičkami jako jeho následovníci Black Books a It Crowd. + Na scénu trojího období života Elvise Presleyho nejde jen tak lehce zapomenout ! ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Možná nejmontypythonovitější "neskečový" seriál, do něhož ani jeden z Monty Pythonů nezasáhl. Památná pro mě navždy zůstane scéna z vánočního speciálního dílu, kdy se banda knězů ztratí mezi regály dámského spodního prádla v obchodním domě. To je asi nejlepší parodie klišé vojenských filmů, jakou jsem kdy viděl. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci anglického semináře vedeného rodilým mluvčím (společně s Only fools and horses). Když jsme měli tyto dva seriály srovnat, který je lepší, většina uvedla Koně a hlupáky, což lektor odsouhlasil s tím, že humor Otce Teda je takový vulgárnější a stupidnější. A právě proto mně se tohle líbilo víc. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ještě že jsem se nakonec pustil do druhé série. Jednička mne totiž svými kvalitami nepřesvědčila a chtěl jsem Tedovi zatnout tipec. Od dvojky jsem se však královsky bavil. Mrs Doyle je skvělá, na plesnivého Otce Jacka jsem si postupem času zvykl, Dougal vykvetl do opravdu rozkošné totální hlouposti a vše korunuje Otec Ted. Zatím jsem s Linehanem chybu neudělal (všechny seriál v TOPce), chybí už jen Velkovlak... 90% (1. série - 70%, 2. série - 90%, 3. série - 100%) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Když Otec Ted (Dermot Morgan) a Dougal (Ardal O'Hanlon) ulehají ke spánku, tak nad Dougalovou postelí visí plakát irské kapely U2, který je obalem alba „The Joshua Tree“ z roku 1987. (Trajektt)
  • Pauline McLynn si zopakovala svou roli ze seriálu a jako paní Doyleová se objevila v reklamě pro britské ministerské oddělení pro příjem z daní a poplatků, kde nabádá diváky, aby včas vyplnili svoje daňové přiznání, přičemž říká: Go on, go on, go on, go on....go on line! Go on line, go on line, go on line...." Ve Velké Británii byla tehdy tato reklama zvolena jako jedna z nejotravnějších toho roku. (HappySmile)
  • Často se mylně říká, že seriál byl připraven pro irskou národní televizní stanici Radio Telefís Éireann (zkráceně RTE) a že seriál u hlavounů televize prošel hlavně proto, že byl podobný nepříliš úspěšnému seriálu Leave It to Mrs. O'Brien, který RTE vysílala v roce 1984 a který vypráví o hospodyni (irská legendární divadelní herečka Anna Managhan), která se přespříliš stará o dva dublinské kněze. Autoři seriálu ovšem několikrát uvedli, že je to jenom mýtus a že seriál nebyl irské národní televizi nikdy ani nabídnut k vysílání a od začátku byl plánován pro bristký Channel 4. (HappySmile)

Reklama

Reklama