Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

easaque 

všechny recenze uživatele

nedávno jsem narazil i na tento irský sitkom o farnosti na konci světa. Námět mi přišel zajímavý a tak jsem pár dílů zkusil - na stránkách ULOZ.TO ho najdete i s českým dabingem, na kterém je poznat amaterský přístup, ale nevadilo mi to. Spíš mi nepřišel úplně vhod vulgární humor založený na urážení všeho možného. Nemůžu říct, že mi pár dialogů nepřišlo vtipných, ale opět to nestačilo, abych měl chuť sledovat další díly. Za to všechno dohromady jen 2 hvězdy a ani chlup víc - ale třeba se časem přemluvím a znovu zkusím, když je to tu tak vychvalováno. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Prvotina G. Linehana, od nějž známe spíše seriály jako Black books nebo IT Crowd. Řekl bych, že kvalitou se umísťuje právě těsně mezi jeho novějšími skvosty. O něco lepší než IT, ale slabší než Black books (tam je to bez šance!). Z počátku jsem byl trochu skeptický, stejně jako u většiny podobných seriálů. Ale po pár dílech už jsem neměl pochyby. Britský humor mi je blízký a tady je ho ažaž. Hlavní postava Otce Teda je úžasná, a zdárně mu sekundují přihlouplý otec Dougal a vysloužilý a zároveň věčně nalitý otec Jack. Naprosto skvělé jsou vedlejší postavy, které většinou představuje jiný otec s velmi osobitou vlastností. Navíc mě vždycky rozsekají Tedovy načasované telefonáty :-). Výborný nápad ostrova Craggy Island. P.S.: Někde jsem dokonce viděl nadabovanou verzi, proboha ruce pryč od ní. Totálně zabíjí veškeré postavy i samotný humor. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LONI JSEM JEZDIL NA KONI A BYLO TO ÚŽASNÝ“...,,NEVĚDĚL JSEM, ŽES JEL NA KONI“...,,VLASTNĚ TO NEBYL OPRAVDOVEJ KŮŇ, TEDE...BYL TO STAREJ CHLÁPEK A MĚL NA SOBĚ SEDLO. BOŽE, MUSELO MU BEJT ASI 80. JASNĚ, ŽE NEBYL MOC RYCHLEJ. ŠLEHAL JSEM HO BIČEM A...“ /// Jestli vám vrtá hlavou, jestli k sobě pasuje černej humor a černokabátníci – tak to buďte v klídku. Kněz Ted Crilly se svejma dvěma kolegama a neodbytnou posluhovačkou tvoří partičku, který církev svatá nesvěří ani rybolov v akváriu. Otec Jack je notorik, pro kterýho není problém zkombinovat rychlý špunty se savem, otec Dougal je trotl, kterýho moudrost přesahuje jeho věk a otec Ted – ten taky ví, proč je tady. A tak si žijou kdesi na konci světa a hlásaj tam stanoviska církve. Ďábelsky břitkej britskej humor, kterej nedoporučuju věřícím, abstinentům ani knězům (ani těm, který nečeká cesta hlásat stanoviska církve někam na konec světa). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že i na faře může bejt prdel. 2.) Nevím, k čemu bych mohl využít ušní maz. 3.) Chtěl bych si sestrojit automatickej invalidní vozík na britskej způsob. 4.) Thx za titule ,,Viky“ a ,,sith.o“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Možná nejmontypythonovitější "neskečový" seriál, do něhož ani jeden z Monty Pythonů nezasáhl. Památná pro mě navždy zůstane scéna z vánočního speciálního dílu, kdy se banda knězů ztratí mezi regály dámského spodního prádla v obchodním domě. To je asi nejlepší parodie klišé vojenských filmů, jakou jsem kdy viděl. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ve světle seriálu IT Crowd je tenhle počin stejného tvůrce úplně neprávem ve stínu. Místy ho populárnější IT Crowd totálně přebíjí. Pochopitelně séroš z prostředí IT paniců bude asi vždycky více kůůl, než z prostředí fary na malém ostrově. Nevím, mně to přišlo takové jako britštější, tedy decentnější, přesto mnohem vtipnější, i když ne tak moderní. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Jméno otce Gallaghera (Graham Linehan) je inspirováno skutečným knězem Timothy Gallagherem, který je mimo jiné autorem deseti nejprodávanějších knih o teologii a duchovnosti. (Nathaniell)
  • Videohra, kterou hraje otec Dougal (Ardal O'Hanlon) s otcem Damienem (Joe Rooney) v epizodě "Old Grey Whistle Theft", je "Street Fighter II" z roku 1991. Tato hra byla jednou z prvních akčních počítačových her pro Playstation či Nintendo a stala se velmi populární i u nás. (bubun)
  • Postava paní Doylové je inspirována matkou Grahama Linehana. (Asgy)

Reklama

Reklama