Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Zatím nejslabší práce Grahama Linehana, která je pozadu oproti IT či Black Books mílovými kroky, ale v té době ještě taková konkurence na Britských ostrovech nebyla, a tak se za klasu považovat dá. Velké mínus je strašlivý nepoměr vtipných scén, kde je jimi jeden díl zcela nabitý, ale na další už žádné nezbyly. Například po pilotu jsem měl ohromnou chuť to zabalit. Řekl jsem si tedy, že zkusím ještě druhý, a v případě neúspěchu končím. Ten mne doslova bavil, tudíž stahuji třetí. A vida, opět jsem se dočkal zklamání. A takhle to pokračovalo celou první sérii, a poté mi došla trpělivost. Prostředí, ve kterém se jednotlivé epizody odehrávají, je jistě zajímavé, herci sympatičtí, rozhodně je to nevšedně originální. 75%. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zatím sice hodnotím jen první sérii, ale i tak to vypadá, že jsem se konečně dočkal a Graham Linehan mi taktéž přichystal skutečnou seriálovou bombu. Zparodování křesťanských zvyků je dle mě srovnatelné se samotným Životem Briana (nejlépe tohle dokázala epizoda o protestu proti náboženskému filmu), líbí se mi taktéž neotřelé rozvržení postav, které ani v nejmenším nepřipomínají pozdější opusy irského tvůrce - tentokrát neplatí, že jeden je cynik, druhý blázen a připlétá se k nim nějaká podobně laděná dáma. Za nejsympatičtější postavu zde považuji jednoznačně tu, po které se seriál jmenuje - Dermot Morgan svého Teda hraje pomocí brilantní kombinace funésovské mimiky a atkinsonovské dikce. Nikdy bych nevěřil, že se takto odlišné typy humoru dokáží syntetizovat. Zatím tedy za pět hvězdiček a doufám, že se to tentokrát nezadrhne. ()

Reklama

burina 

všechny recenze uživatele

Ďalší humoristický klenot, tentokrát z Írska, ktorý si vás úplne získa. :-) Otec Ted snažiaci sa väčšinou dostať z nejakého maléru, prihlúply otec Dougal, ktorý neverí v organizované náboženstvo( "I mean God, does he really exist? I dont know...") a otec Jack("Drink! Feck! Arse! Girls!") sú proste postavičky, ktoré nejde nezbožnovať...."What would you say to a cup father? ".. "FECK OFF, CUP! " ... EDIT/ Úplne som tomu prepadla, myslím, že po dlhej dobe mám novú srdcovú záležitoť.. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak to je absolutní mega pecka. Neskutečně drzé a zábavné dílo, která si dělá srandu nejen z víry a věřících. Malý irskýostrov s pár obyvateli a jednou farou. Na faře spolu žijí: otec Ted, asi nejnormálnější, ale ohromně vtipný a zábavný, s plno hláškami na skladě a skvěle zahraný Dermotem Morganem. Otec Dougal je mnohem vtipnější a hloupější než Ted a ty fórky okolo něj jsou jiskřivé a nezapomenutelné. Nejlepší postavou seriálu ale je jednoznačně otec Jack, nerudnej a sprostwj dědek, kterej říká jen pár slov - feck off, chlast, ženský - ale to jeho ožralecký chování a to, jak pronáší svý hlášky, to je absolutně odrovnávací mega nářez. Nesmíme zapomenout na paní Doylovou, která je také pěkně ostrá... Father Ted patří k tomu lepšímu, co Britové natočili, pokud se to tedy vůbec dá odlišit. Tvůrce IT Crowd stvořil originální sitcom s neokoukanými postavami, zápletkami a prostředím. Hlášky jsou ukrutně vtipné, chování postav vtipně neskutečné, dialogy praštěné a šílené a ceý seriál je vypracován k naprosté dokonalosti. Hlášky feck off a další kydy otce Jacka nebo dialog Teda a Dougala na téma tři přání (viz lebowski) patří k tomu nejlepšímu, co seriál nabídl. Absurdní situace, ujeté postavy (chlapík s trikem Postřelil jsem J.R.) a celý seriál jsem si absolutně zamiloval a dost jsem se do něj zažral. Jednu vadu ovšem má - britové mají hodně, hodně moc lepších a mnou oblíbenějších sitcomů, ale i tak je to jednička žánru a méně než pět hvězd si to nezaslouží, víc ovšem ano. ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Říkám si, že v moderním světě přece není možné udělat seriál bez přitažlivých mužů a žen (hlavní představitelé mi odpustí) z prostředí fary tak, aby byl alespoň průměrný. No, ale když si něco vezme do parády Graham Linehan, je to jiná písnička. Vezme úplně hloupé postavy a ty zasadí do ještě hloupějších situací. K tomu si dělá od shora dolů legraci z církve. A ejhle, ono to je skvělé. Jak to je možné? Nevím, to prostě kouzlo britských sitcomů. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Ústřední melodii seriálu napsal Neil Hannon z The Divine Comedy. Píseň byla později otextována a nazvána "Songs of Love" a objevila se na jejich albu "Casanova". (HappySmile)
  • Pauline McLynn si zopakovala svou roli ze seriálu a jako paní Doyleová se objevila v reklamě pro britské ministerské oddělení pro příjem z daní a poplatků, kde nabádá diváky, aby včas vyplnili svoje daňové přiznání, přičemž říká: Go on, go on, go on, go on....go on line! Go on line, go on line, go on line...." Ve Velké Británii byla tehdy tato reklama zvolena jako jedna z nejotravnějších toho roku. (HappySmile)
  • "Největší oddělení se spodním prádlem" v dílu "A Christmassy Ted" je ve skutečnosti obchod Dunnes v Ennis. Scény se zde natáčely chvíli předtím, než bylo obchodní centrum otevřeno. (HappySmile)

Reklama

Reklama