Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Další perla z pera Grahama Linehana, vlastně ta první, kde na sebe tenhle týpek poprvé upozornil. A stejně jako v jeho dalších seriálech (The IT Crowd, Black Books), i zde máme výrazné postavy, velmi absurdní situace, ale především pořádkou dávku toho nejlepšího britského humoru. Scény jako ta, kdy otec Dougal (btw nejlepší postava v seriálu) kouká z okna, když venku řádí neskutečný uragán, lítají tam pomalu auta, se otočí a na otce Teda: "Prší tam", jsou prostě nezapomenutelné... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak, než dát po první sérii maximum. Britský sitcom, jak má být, typický humor, který mě několikrát opravdu rozesmál na nejvyšší možnou míru. Otec Ted, hloupý otec Douglas a věčně napitý Jack, to je opravdu trojka, která se hned tak neokouká. Uvidíme, když tak po dalších sériích zařadíme do topky. Feck off! ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběh tří knězů na jedné faře na konci světa, jeden blb, druhý senilní alkoholik a třetí je má na starosti. Z toho vyplývají třeskuté situace. Je tam řada výtečných situací, přesto mi připadá, že v nápaditosti seriál zůstal daleko pozadu za Trpaslíkem, Jistě pane ministře či Black Books. Příjemné, místy dokonalé, místy slabé. Kult určitě ne.70% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

"Fek off! Drink! " - nezapomenutelné zkomolené hlášky věčně v lihu naloženého starého otce Jacka. Trojici svérázných kněží skvěle sekunduje Pauline McLynn v roli Mrs. Doyleové, věčně se vnucující hostům s čajem nebo sendviči. Další z řady výborných britkomů. Stejně dobrý a zahlcený svéráznými postavičkami jako jeho následovníci Black Books a It Crowd. + Na scénu trojího období života Elvise Presleyho nejde jen tak lehce zapomenout ! ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Naprosto nečekaná bomba, která vám namísto střepinami rozseká mozek a další vnitřnosti záplavou neskutečně debilního(bravurního) humoru. U mě aspirant na nejvtipnější sitcom vůbec. Každý máme nějaký ten filmový prostředek, kterým si pravidelně dobíjíme dobrou náladu, u mě je to Father Ted, a to je myslím nejsilnější kompliment, který mohu takovému dílu vůbec dát. 100% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Otcovo slovo "feck" se dokonce zapsalo do slovníku běžné angličtiny, a to proto, že se může stát společensky přijatelným zaklením místo současného velmi vulgárního slova "fuck". (Ruuzha)
  • Pauline McLynn si zopakovala svou roli ze seriálu a jako paní Doyleová se objevila v reklamě pro britské ministerské oddělení pro příjem z daní a poplatků, kde nabádá diváky, aby včas vyplnili svoje daňové přiznání, přičemž říká: Go on, go on, go on, go on....go on line! Go on line, go on line, go on line...." Ve Velké Británii byla tehdy tato reklama zvolena jako jedna z nejotravnějších toho roku. (HappySmile)

Reklama

Reklama