Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zatím sice hodnotím jen první sérii, ale i tak to vypadá, že jsem se konečně dočkal a Graham Linehan mi taktéž přichystal skutečnou seriálovou bombu. Zparodování křesťanských zvyků je dle mě srovnatelné se samotným Životem Briana (nejlépe tohle dokázala epizoda o protestu proti náboženskému filmu), líbí se mi taktéž neotřelé rozvržení postav, které ani v nejmenším nepřipomínají pozdější opusy irského tvůrce - tentokrát neplatí, že jeden je cynik, druhý blázen a připlétá se k nim nějaká podobně laděná dáma. Za nejsympatičtější postavu zde považuji jednoznačně tu, po které se seriál jmenuje - Dermot Morgan svého Teda hraje pomocí brilantní kombinace funésovské mimiky a atkinsonovské dikce. Nikdy bych nevěřil, že se takto odlišné typy humoru dokáží syntetizovat. Zatím tedy za pět hvězdiček a doufám, že se to tentokrát nezadrhne. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Něžný, křehký, romantický seriál z prostředí idylického irského venkova, nahlížející do intimního soužití tří generací svatých mužů, kteří jsou si vzájemnou oporou. Seriál, reflektující decentně i problémy dnešní katolické církve je velmi vhodný do kurzů pro budoucí katechety i jako příjemné rozptýlení do dětských skupin charismatické obnovy. Díky citlivému zpracování ožehavých témat kněžské intimity může sloužit jako podpůrný edukační nástroj pro seminaristy. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Father Ted byl ( po smrti představitele kněze Teda byl ukončen ) v Irsku a Velké Británii populární sitcom. A to právem! 3 knězové ( hlavní šéf - Father Ted, Father Jack a nejmladší Father Dougal ) a jejich soužití v jednom baráčku na malém irském ostrově. Ovšem nejsou to žádní pobožní muži, právě naopak. Každý z nich mají osobité charaktery, ze kterých vychází občas až absurdní humor. Dědek Father Jack chlastá jako duha ( eufemisticky řečeno ), Father Ted má spousty drobných neřestí a nejmladší Dougal se většinu času chová jako by byl pod vlivem houbiček. Jeden velký výsměch duchovenstvu a ohromná zábava. Hodnocení na IMDB - 8.9. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ak by som hodnotil najviac vydarené diely, tak by dostali 4* cejch. Bohužiaľ na jednu sériu dostanete v takejto kvalite max. 2. Väčšina dielov je v podstate kvalita na úrovni jedným uchom dnu, druhým von. Čo však nikdy nesklame je Otec Jack. Účinná jednoduchosť vyťažená na maximum, ktorá sa za tri série neokuká. Jeho štyri slová a ksicht proste fungujú geniálne. Škoda, že tvorcovia nemali záujem byť viac kreatívny a zacyklili sa v tuposti na úrovni Joey z Priateľov. ()

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Zatím nejslabší práce Grahama Linehana, která je pozadu oproti IT či Black Books mílovými kroky, ale v té době ještě taková konkurence na Britských ostrovech nebyla, a tak se za klasu považovat dá. Velké mínus je strašlivý nepoměr vtipných scén, kde je jimi jeden díl zcela nabitý, ale na další už žádné nezbyly. Například po pilotu jsem měl ohromnou chuť to zabalit. Řekl jsem si tedy, že zkusím ještě druhý, a v případě neúspěchu končím. Ten mne doslova bavil, tudíž stahuji třetí. A vida, opět jsem se dočkal zklamání. A takhle to pokračovalo celou první sérii, a poté mi došla trpělivost. Prostředí, ve kterém se jednotlivé epizody odehrávají, je jistě zajímavé, herci sympatičtí, rozhodně je to nevšedně originální. 75%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Seriál se převážně natáčel v irském hrabství Clare, které leží na zapádě Irské republiky. Samotný dům otce Teda (Dermot Morgan) můžeme navštívit poblíž města Kilnaboy na místě zvaném Lackareagh. (Trajektt)
  • Často se mylně říká, že seriál byl připraven pro irskou národní televizní stanici Radio Telefís Éireann (zkráceně RTE) a že seriál u hlavounů televize prošel hlavně proto, že byl podobný nepříliš úspěšnému seriálu Leave It to Mrs. O'Brien, který RTE vysílala v roce 1984 a který vypráví o hospodyni (irská legendární divadelní herečka Anna Managhan), která se přespříliš stará o dva dublinské kněze. Autoři seriálu ovšem několikrát uvedli, že je to jenom mýtus a že seriál nebyl irské národní televizi nikdy ani nabídnut k vysílání a od začátku byl plánován pro bristký Channel 4. (HappySmile)
  • Ústřední melodii seriálu napsal Neil Hannon z The Divine Comedy. Píseň byla později otextována a nazvána "Songs of Love" a objevila se na jejich albu "Casanova". (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno