Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Tenhle seroš jsem samozřejmě sledoval už před osmi lety. Dobrý anglický humor. Linehan se trénoval na vrcholné Ajťáky. Otec Jack - klasik jak cip! Manželé ve vesnici si nadávají(ty hromado sraček, tvůj ksicht vypadá jak kozy, ty děvko!) přitom potkají kněze a jsou jak milijuzci, skvělý paradox! Dougal - skvěle opožděn! Narazil jsem na něho teď po letech na youtube, kde ho předabpvala nějaka skupina říkajíc si FENIX, zprvu jsem se smál dabingu a pak jsem si na něho zvykl. Dnes si dáváme 1 díl před spaním a je to supr nostalgie :-). ()

markul 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Black Books jsem měl chuť na další porci britského humoru, tak jsem si sehnal Father Ted. Pustil jsem první díl a nastalo velké zklamání. Skoro jsem se nezasmál a zdálo se mi to trapné. Už jsem to málem smazal a teď vím, že by to byla velká škoda. Přinutil jsem se podívat na další díly a moc se mi to zalíbílo. Jakmile jsem lépe poznal všechny hlavní postavy, tak jsem si tyto chlapíky moc oblíbil. Další zábavný britský seriál a pro mě taky ponaučení, že není vždy dobré dát na první dojem. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Nadšení z prvních dílů po dokoukání celého seriálu značně opadlo. Má to svoje světlé chvilky, kdy kvantita navršených stupidit přeroste v kvalitu – pocit nadreálna –, ale bohužel těch momentů není tolik, kolik by si jeden přál, a až příliš často se tu opakují stále tytéž fóry (ano, součást poetiky, a ne že bych se nad osmistým padesátým „Feck! Drink! Gals!“ otce Jacka vděčně nekřenil, ale mám přec jen radši humor ze sofistikovanějších šuplíků). A mimochodem, satira na církev v tom není prakticky žádná (ne že by na tom záleželo) – ti tři magoři sice pro zvýšení absurdity dělají kněze, ale humor stojí na jejich osobnostních charakteristikách a ne na nějakém tesání do církevních dogmat či zvyků; zrovna tak dobře by to mohla být parta hasičů, zřízenců v zoo nebo univerzitních profesorů. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Nechcem si radsej ani predstavovat, ako by sa tvaril nejaky knaz po dopozereni jedinej epizody tohto serialu (ak by sa vobec dopozeral). To ako by sa knazi mali spravat a zit, to hadam vieme vsetci. Tak vedzte, ze v tomto seriali je to presne naopak :) Knazi tu chlascu, nadavaju, nechavaju sa unasat svojimi zvrhlymi predstavami a vtipky tohto razenia su dovedene hadam az na hranice unosnosti. Takze ak nemate nejake predsudky, tento serial bude pre vas kralovska, non-stop "lol" zabava. (10/10) ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Seriál, na kterém je sice poznat, že jde ještě o Linehanovy začátky, ale který není možné si neoblíbit. Graham Linehan je výborný autor seriálů, i na tomto je jasně patrný jeho rukopis... výborný humor, originální námět, geniálně divné postavy (tří kněží, kteří byli za trest posláni na odlehlý irský ostrov), nemyslitelné situace, přičemž v těch nejhorších si nejokopávanější postavy opět zahrál sám autor. Pro mě další z důkazů geniality jeho smyslu pro humor. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • "Největší oddělení se spodním prádlem" v dílu "A Christmassy Ted" je ve skutečnosti obchod Dunnes v Ennis. Scény se zde natáčely chvíli předtím, než bylo obchodní centrum otevřeno. (HappySmile)
  • Jméno otce Gallaghera (Graham Linehan) je inspirováno skutečným knězem Timothy Gallagherem, který je mimo jiné autorem deseti nejprodávanějších knih o teologii a duchovnosti. (Nathaniell)

Reklama

Reklama