Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Člověk by nečekal kolik může být srandy s farářema. Nejlepší díl je, jak Ted musí kopnout Biskupa Brennana do zadku. To sem se vážně hodně zasmál. Jack jako alkáč, kterýmu stačí 4 slova a umí je použít vždy, kdy je třeba, dougalovi jde dobře se tvářit jako hovado a hospodyně Mrs. Doylová umí určitě dobrý čaj. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejbizarnějších sitcomů, co je v televizi k vidění. Měl jsem to štěstí strávit 14 dní v Irsku, a tak mohu celkem zodpovědně říct, že tento seriál mě těší hlavně tím, jak je dokonale irský. Od úvodní znělky, kde prolétáme nad ostrovem s ploty z kamenů, s typicky zamračeným počasím a hudbou Divine Comedy, je jasno. Humor, charaktery... Velmi irské, velmi dobré! Jediná škoda je, že kvůli smrti Dermota Morgana seriál skončil v nejlepším. První série je rozjezd, ale ve třetí už je to fakt slušná jízda. Zajímalo by mě, kam by se to bývalo posunulo... ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběh tří knězů na jedné faře na konci světa, jeden blb, druhý senilní alkoholik a třetí je má na starosti. Z toho vyplývají třeskuté situace. Je tam řada výtečných situací, přesto mi připadá, že v nápaditosti seriál zůstal daleko pozadu za Trpaslíkem, Jistě pane ministře či Black Books. Příjemné, místy dokonalé, místy slabé. Kult určitě ne.70% ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Asi se stanu knězem, protože podle Linehana to je nejspíš docela prdel:) Buď v jednom kuse někomu lžete a kouříte jedno cigáro za druhým nebo jste dutý jak bambus a na konci rozhovoru nevíte, kdo jste, proč jste a o čem jste se bavili. A až zestárnete, tak budete sedět v křesle a budete chlastat všechno, co teče. No není to krása?:) A teď vážně. Každý mi říkal, jak je Father Ted vynikající, jak je Father Ted skvělý... a vůči tomuto prostě nejde nebýt skeptický. Naštěstí se zklamání nekonalo a já se dočkal téměř nekončící kadence hlášek a vtipných situací. Sice se párkrát opakovaly, ale vem to čert... na mě by to fungovalo i napotřetí.:) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LONI JSEM JEZDIL NA KONI A BYLO TO ÚŽASNÝ“...,,NEVĚDĚL JSEM, ŽES JEL NA KONI“...,,VLASTNĚ TO NEBYL OPRAVDOVEJ KŮŇ, TEDE...BYL TO STAREJ CHLÁPEK A MĚL NA SOBĚ SEDLO. BOŽE, MUSELO MU BEJT ASI 80. JASNĚ, ŽE NEBYL MOC RYCHLEJ. ŠLEHAL JSEM HO BIČEM A...“ /// Jestli vám vrtá hlavou, jestli k sobě pasuje černej humor a černokabátníci – tak to buďte v klídku. Kněz Ted Crilly se svejma dvěma kolegama a neodbytnou posluhovačkou tvoří partičku, který církev svatá nesvěří ani rybolov v akváriu. Otec Jack je notorik, pro kterýho není problém zkombinovat rychlý špunty se savem, otec Dougal je trotl, kterýho moudrost přesahuje jeho věk a otec Ted – ten taky ví, proč je tady. A tak si žijou kdesi na konci světa a hlásaj tam stanoviska církve. Ďábelsky břitkej britskej humor, kterej nedoporučuju věřícím, abstinentům ani knězům (ani těm, který nečeká cesta hlásat stanoviska církve někam na konec světa). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že i na faře může bejt prdel. 2.) Nevím, k čemu bych mohl využít ušní maz. 3.) Chtěl bych si sestrojit automatickej invalidní vozík na britskej způsob. 4.) Thx za titule ,,Viky“ a ,,sith.o“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Scéna s bendži na pláži, včetně hudby (jedná se o skladbu „Dueling Banjos“) i tancujícího staříka, je přímým odkazem na film Vysvobození (1972), kde je to použito jako ústřední hudební motiv. (KM Phoenix)
  • Seriál se převážně natáčel v irském hrabství Clare, které leží na zapádě Irské republiky. Samotný dům otce Teda (Dermot Morgan) můžeme navštívit poblíž města Kilnaboy na místě zvaném Lackareagh. (Trajektt)
  • "Největší oddělení se spodním prádlem" v dílu "A Christmassy Ted" je ve skutečnosti obchod Dunnes v Ennis. Scény se zde natáčely chvíli předtím, než bylo obchodní centrum otevřeno. (HappySmile)

Reklama

Reklama