Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to špatná, ale ani žádná převratná upířina, trošku tomu chybí nějakej zajímavej nápad, všechno je už nějaký takový ohraný a nedokáže to výrazně zaujmout, ovšem James Woods je skvěle drsnej, Daniel Baldwin nevadí a co je hlavní, pan velkej super upír neni vyloženě trapnej, očas zapůsobí vcelku nebezpečně a porcuje tam ty lidi zajímavě, mimoto celkově to lovení upírů je zábavný ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Tyjo ten Carpenter musel bejt v tu dobu nějakej nasranej ne, že z něj vypadla tahle bezprecedentní řezničina, ve který James Woods fackuje ženský, mlátí kněze telefonem a když se dostane k nějakýmu tomu upírovi, tak mu úplně zbytečně vystřílí zásobník ze dvou centimetrů do obličeje. Me gusta! V tom roce navíc do filmového éteru vtrhl další bezskrupulozní lovec upírů a to Blade. Pro zubaté predátory to horší rok být nemohl. ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

John Carpenter's VAMPIRES jsou takovým upířím westernem natočeným v době, kdy už Carpenter rezignoval na nějaké ambice a když mu tenhle projekt nabídli, řekl si, že se bude prostě bavit po svym. Nepamatuju, že bych v jinym filmu viděl upíra sát kundu a taky jsem neměl ponětí, že představitelka Laury Palmer z TWIN PEAKS, Sheryl Lee, byla taková kost. Uvidíme ji tu v celé kráse. James Woods chtěl roli leading mana a dostal ji. Carpenter se drží svýho kopyta a prostorových scén. Za konkurencí tehdejší doby jako BLADE a FROM DUSK TILL DAWN to sice zaostává, ale nehraje si to na nic víc, než co to je, a to pohodové béčko. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Dobrá správa je, že Carpenter ešte vie režírovať i komponovať (tá monotónna country vybrnkávačka je fakt dobrá), takže menej než dve hviezdičky si tento film rozhodne nezaslúži. Zlá je tá, že stráca súdnosť - postavička upíra dnes patrí do zvučky večerníčka, nie do scenára pre Carpentera. Upírsky žáner starne. Desiť prestal už v 70. rokoch, takže mu ostala jediná možnosť - zaujať aspoň nezvyčajným spracovaním. Gary Oldman a Tom Cruise to roztočili v neoromantickom štýle, Stephen Dorff zabrúsil do cool techno prostredia, Willem Dafoe sa zaskvel v žánri film o filme. V Carpenterovom opuse je jedinou inovačnou stratégiou vyliezanie upírov z piesku (konečne niekto ukázal upíra ako zombi), no kto videl Pátera Thomasa, nadšený tým rozhodne nebude. Úvodný brutálny masaker na upíroch vo mne vyvolal podivný pocit ľútosti, nasledujúca kombinácia kuriev a flegmatického katolíckeho duchovného zase pobavenie. Upírsky šrot, ktorý pred odpadom zachraňujú kvalitné kinematografické ingrediencie. To sa tuším volá plytvanie talentom. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je tak našlápnutý a protože Carpentera přímo hltám, moc jsem se těšil. Film je ale nudný, déčkovitý a bez nějakého vyčnívajícího nápadu. Scénář jako od studenta 1. ročníku filmové školy. James Woods přehrával tak okatě, že mu asi raději nasadili brýle. Hrozná podívaná. Carpenter do toho nedal nic ze svého proslaveného umu béčkovitého, ale originálního režiséra. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Tesne pred začatím natáčania sa rozhodlo štúdio stenčiť rozpočet filmu asi o tretinu, a tak boli filmári nútení snímku prerobiť. Ako sa po zhliadnutí filmu vyjadril autor románovej predlohy John Steakley, ostala v ňom väčšina dialógov z knihy, ale už nič z deja. (beso74)
  • Film je natočen na motiv knihy "Vampire$" od Johna Steakleyho. (Mr.Bulanek)

Reklama

Reklama