Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Strejda Carpenter ve svém typickém béčkovitém cáru pytloviny, který mu jednoduše ladí k očím. Mé psychopatické já jako obvykle lačnilo po přídavku šťavnatých brutalitek, ale s ohledem na fakt, že ti konzervativní przniči koťátek udílející rating mávali tvůrcům před ksichtem NC-17kou, se poměrné cudnosti finálního sestřihu nedivím. Na druhou stranu jsem měl tu čest sledovat UNCUT verzi, takže... Ále... Srát na to. Upíři jsou zkrátka bezvadná béčková konina a to ta nejkoňovitější. Dávka hypernásilí by mohla být trojnásobná, scénář o nějakých 60 bodů IQ inteligentnější a hérectvo by mohlo ubrat ze své hysteričnosti. Ale na druhou stranu je taková koňská koňovina přesně ten druh pozitivní jiskry v divákově rohovce, která dává tomu celoživotnímu byrokratickému otročení smysl. Nic člověka nenaplní jako pořádné koňské béčko. Slabší byť zasloužené čtyři hvězdy. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Upírské horory vždy obmotával šátek v podobě temnoty a jistého druhu ponurosti. Carpenter je legendou v hororové branži jenže tady na ponurost drobátko zapomněl. Scénář není a nebyl myšlen špatně, i když spád v některých částech připomíná spíš vesnický potůček nežli Niagaru. Woods není zas až tak špatný, i když oproti upírobijci Snipesovy z Bladea mu chybí svaly a naopak přebývá věk. Celkový dojem filmu spíš odpovídá nadprůměrnému televiznímu hororu než lepší videopodívané. Líbí se mi způsob likvidace upírů, kdy už nevzplanou po každém uprdnutí se, ale naopak dostávají slušnou nakládačku ze samopalů. No tak to podtrhnu ještě dobrou prací na hudbě a mám tu skóre se třemi hvězdičkami. Pokud preferujete horory kde brutalita převažuje mrazivost a napětí, nechť vaše video spočine s VHSkou Upíři. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Hlavnou nevýhodou týchto Upírov, a preto aj to niečo malo nadpriemerné hodnotenie je, že film neponúka nič nové, originálne, čo by ho výraznejšie odlíšilo od ostatných filmov tohto druhu. Avšak je to celkom zábavný, akčný, príjemný, oddychový filmík. James Woods je tu celkom sympatický s prehnane drsným kukučom, ale to je v pohode, aspoň bola sranda. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

A to jen za Jamese Woodse, protože jinak je to opravdu blábol. A tolik na oko scén a záběrů kamer, kde herci stojí seřazení do "působivé" scenerie jsem už v jednom filmu dlouho neviděl. Upřímně nechápu, jak tomu mohl někdo natočit pokračování, když i první je ohranější, než magnetofonová páska s varováním před jaderným spadem po padesáti letech od atomové války. Příběhy o upírech mám rád, ale tohle je dávno stokrát omletý klišé bez něčeho zábavnějšího, a to včetně akčních scén a úplně bez atmosféry. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne sú "Vampires" najhorším filmom, inak môjho obľúbeného režiséra Johna Carpentera. Nebol som spokojný zo scenárom, ani spracovaním, ale najviac mi vadilo herecké obsadenie. James Woods sa na stvárnenie zabijaka upírov vôbec nehodí. Skazil celý film. Preborník béčkových filmov Thomas Ian Griffith, v úlohe vampíra so sedláckym menom Jano Valek, je tiež hodne nepresvedčivý. Tento vamp-horror sa mi nepáčil. ** ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Symbol na náhrdelníku, ktorý patrí Anthonymu (Daniel Baldwin), je nordickou runou s významom ochranca. (beso74)
  • V tomto filme sa John Carpenter chcel vzdialiť tradičnej predstave gotických upírov, ktorí rozjímajú v samote o "existenčnej prázdnote". Chcel vytvoriť predstavu upírov ako divochov, ktorí sú zaneprázdnení hlavne trhaním ľudí na kusy. (misterz)

Reklama

Reklama