Reklama

Reklama

První znamení: Přichází satan!

  • USA The First Omen (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 13

Recenze (142)

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že se tenhle horor snaží trochu vybočit ze škatulky a není to jenom další "sériovka" jako od Blumhouse. Ale po každé zajímavé / originální / WTF minutě následuje pět nezajímavých minut. Skutečnost, že jde o prequel 50 let starého filmu a že by tvůrci zoufale chtěli natočit i sidequel, je spíš na škodu. Bill Nighy a Charles Dance mají jenom camea. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Atmosférický prequel hororové klasiky Přichází Satan! je po příběhové stránce jakousi kopií letošní nepříliš zdařilé Neposkvrněné, avšak v porovnání s ní se daří snímku režisérky Arkashy Stevenson lépe pracovat s budováním postav a gradací děje. To vše společně s kvalitním hereckým výkonem Nell Tiger Free a uvěřitelností příběhu, tvoří opravdu povedený vstup do světa zrození Antikrista. Je ohromná škoda, že se tvůrkyně nedržela více předlohy (otec/matka Antikrista), detektivního hávu a tématu fatalismu, se kterými pracuje původní film. I přes tyto neduhy solidní tříhvězda. 🙂 (11.04.2024) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

"… PRAVDA JE TAKOVÁ, ŽE CÍRKVE JSOU DVĚ…“  Na začátku jsem tak nějak rád, že to nevypadá klišoidně… Jenže ta předehra je kurevsky dlouhá! Vobčas se vyskytne dobrej nápad, ale moc mě to nebralo (spíš uspávalo!). Pravda, ten závěr je satanskej… (ale bude to stačit Antone Pavloviči?)       /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jedná se o prequel k „The Omen“ (1976) a jde o šestý film této série. 2.) Tvůrci se snažili vytvořit zvláštní atmosféru třeba tím, že dívky v sirotčinci mají kostýmy z 50. let. Většina oblečení je velmi lehká, aby navodila atmosféru „pohybu s větrem“. 3.) Thx za titule „Petr Zenkl“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už začiatok, kde sa zaspomínalo na pamätnú scénu prebodnutím knaza som tušil, že film ma neosloví a skoro vždy môj prvý dojem neklame a teraz to bolo tiež tak. Už tato scéna bola na mna príliš výstredná a cítil som z nej, že pani režisérka chce na divákov zapôsobiť neobyčajným štýlom, ale mne osobne to pripadalo už prehnané a to pokračovalo celým filmom. Vizuál je úchvatný a celý ten umelecký nadych z tohto filmu robí  nevšednú filmovú záležitosť, ale mne rozhodne viac vyhovovali formy starších častí. Je to tu všetko moc prekombinované a esteticky vzhľad filmu tu prevyšuje samotný obsah a to ja filmu málokedy odpustím a teraz tu výnimku určite nespravším. Chcel som ist na to do kina, ale som rad, že sa tak nestalo aj keď si uvedomujem, že v kine by to mohlo byť oveľa dynamickejšie, ale i tak som rad, že som ho videl z pohodlia domova, to celkom stočilo. Rozhodne tento film má aj bude mať fanúšikov, ale z tejto celej série bude jeden z mála, u ktorého opakované pozretie nebudem siliť. Slabé 3*. ()

DJ Rocco iNc odpad!

všechny recenze uživatele

WTF? Čo to do pekla bolo za príšernú sračku? Ešte som z kina nešiel domov tak vytočený a toto je prvýkrát, kedy som z kina odišiel pred koncom filmu. A nebol som jediný. Veď táto psycho stupidita nemala s Omenom nič spoločné. Žiadna atmosféra, žiadny dej, príšerné herecké výkony, scenár, hudba a skoro žiadne ľakačky, iba nejaký drbnutý psycho príbeh o pripečenej mníške, ktorú pretiahol šakal? Jesus Christ aj všetci svätí. Nestačil som sa diviť, koľko ľudí odchádzalo znechutených z kina predčasne. Divákov totálne oklamali. A ako to skončilo ma už vôbec , ale vôbec nezaujímalo a ani ma nezaujíma. Pretože takýto nechutný a primitívny psycho brak už nechcem v živote vidieť. Za mňa strata peňazí a aj času, ktoré mi už nikto nevráti. Verzia od Johna Moora je jednoznačne lepšia a to ju veľa ľudí zatracovalo. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (26)

  • Otec Brennan (Ralph Ineson) sice není členem sekty, která chce zrodit Antikrista, ale ve filmu Přichází Satan! (1976) má na stehně mateřské znaménko 666, které v tomto filmu nesou pouze děti zrozené ze Šakala. (Johnny.ARN)
  • Když Maggie (Nell Tiger Free) přijede do Říma, kardinál Lawrence (Bill Nighy) jí vysvětlí, že mezi italským obyvatelstvem dochází k lidovým bouřím, jejichž motivem jsou mimo jiné studenti nespokojení se státem a církví svatou. To je historicky přesné: po sociální revoluci v Paříži v květnu 1968 se to rozšířilo do dalších zemí po celé Evropě. V Itálii trvala od roku 1969 do konce osmdesátých let, tedy v období, které je v zemi známé jako „Olověná léta“. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama