Reklama

Reklama

První znamení: Přichází satan!

  • USA The First Omen (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (148)

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že se tenhle horor snaží trochu vybočit ze škatulky a není to jenom další "sériovka" jako od Blumhouse. Ale po každé zajímavé / originální / WTF minutě následuje pět nezajímavých minut. Skutečnost, že jde o prequel 50 let starého filmu a že by tvůrci zoufale chtěli natočit i sidequel, je spíš na škodu. Bill Nighy a Charles Dance mají jenom camea. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Veľmi pomalý, na postavy a psychológiu zameraný origin s pár napínavými scénami, ale ide sa na to po staroškolsky ako The Omen, The Exorcist, a pod. hlavne cez postavy a ľakačky sú len poskromnejšie na pár miestach. Oproti dnešným bežným žánrovým parametrom, ktoré na tieseň a strach tlačia výrazne viac príjemná zmena, nenudil som sa. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zbytečně natahovaná režisérská exhibice, která má díky svému nesourodému zpracování velmi pramalou šanci zaujmout jak nové, tak i zejména to staré diváctvo odkojené na snímku z roku 1976. Ve finále zde tedy dostaneme zoufale prozívanou a rozmělněnou podívanou, u níž stojí za zmínku jen hrstka atmosféricky vystavěných scén. A to je vzhledem k neuvěřitelně olbřímí stopáži, a především onomu legendárnímu filmovému odkazu vážně hodně málo. Škoda. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Myslím, že na prequel "The Omen" ze 76', jsme byli zvědaví všichni co jsme viděli všechny předchozí díly. Jak jde čas, čekala jsem, že se ničeho nového nedočkáme, ale pár jump scarů, několik nechutných a děsivých scén, se tu přeci jen našlo, a na to jsme všichni čekali. Možná je to jeden z nejlepších hororových filmů se satanskou tématikou jaký byl za poslední roky natočen. Především nerozumím dle jakých kritérií někteří diváci hodnotí film. Co jako čekáte? Na to, že již bylo tolik dílů na The Omen natočeno, byl to jeden co vše dovršil a poukázal na zrození antikrista doslova ve svém úplném zárodku. Pár hereckých obsazení mě ve svém vystupování celkem zklamalo, ale možná je to proto, že to byli herci, kteří se mi do tohoto žánru úplně hodí. Přesto smekám, že i po tolika letech, mě děj "The Omen" dokázal posadit na prdel. Oproti jiným filmům s podobnou tématikou, tento za poslední roky překvapil. Proto 77%, šlo z toho vyždímat víc, ale dopadlo to víc než obstojně. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Proč světu filmové zábavy prominout nekonečnou snahu točit prequely, sequely a další zbytečná pokračování a nastavování pomyslnou kaše? Protože jednou za čas přijde takovýhle film, jež překoná všechny představy a stane se zářící hvězdou. První Omen je pomalá krasojízda a něco, co se mi bude na mysl vracet dlouho. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (26)

  • Margaret (Nell Tiger Free) náhlé těhotenství uprostřed ulice vzdává hold filmu Warlock 2: Armagedon (1993), kde modelka (aniž by o tom věděla) nosí kouzelný drahokam, který na ní způsobí náhlé těhotenství a porod Warlocka, mužského čaroděje odhodlaného vypustit na Zemi Satana. (Johnny.ARN)
  • Ruce kardinála Lawrence (Bill Nighy) se zdají být částečně ochrnuté (prsteníček a malíček). To není součástí postavy, herec Bill Nighy trpěl Dupuytrenovou kontrakturou. Jedná se o dědičné onemocnění, které způsobuje, že prsteníček a malíček každé ruky jsou trvale ohnuté dovnitř směrem k dlani. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama