Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mima Kirigoe je členkou oblíbené hudební skupiny CHAM!. Dobře rozjetou kariéru se rozhodne opustit a stát se herečkou, ale některým jejím fanouškům se tato životní změna nelíbí. Faxem jí přijde zpráva, která ji nazývá zrádcem. Na internetu Mima objeví stránku, kde je do detailu popisován její každodenní život. Má stále větší pocit, že ji někdo sleduje. Mladá herečka se chce dostat na vrchol co nejdříve, proto si zahraje znásilněnou dívku a nafotí lechtivé snímky... (Fabienne)

(více)

Recenze (131)

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Animák jako medium snese obecně mnohem více, kdyby tenhle scénář natočili jako hraný film vznikla by asi taková sračka jako Zloděj životů. Z příběhové linky jsem nebyl tak nějak úplně odvázaný, ale dalo se to zkousnout kvůli dobré režiji Satošiho Kona a jeho mistrné práce se střihem, která se naplno projeví ve fimu Paprika. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Perfect Blue je dozajista (ne)přiznaným zdrojem té nejlepší tvorby Darrena Aronofského (tj. Requiem za sen a Černá labuť) a celkově velmi podnětným příspěvkem do subžánru paranoidního „schizothrilleru“. Bezbřehá touha po naplnění ambicí bez ohledu na psychické i fyzické důsledky je zde vykreslena bez sebemenších příkras a ty občasné hororové motivy jsou zatraceně husté. [80%] ()

Reklama

tomeek 

všechny recenze uživatele

Mindfuck jak prase! Naprosto temný thriller, kde opravdu nevíte, čemu máte věřit. Mnohaúrovňové vyprávění je ale bravurně zvládnuté. Pecka. Skvělá animace (převážně v rychlých pasážích, jinak je to zase samý staťák a 6 fps), skvělý příběh. Nejspíš ale bude potřeba vidět víckrát. Jo a proč název Perfect Blue se mi odhalit nepovedlo. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Možná i proto, že původně se měl natáčet jako hraný, ale zemětřesení v Japonsku zničilo studio v Kobe, a tak tvůrci přešli na finančně nenáročnější animovanou verzi. Film je natočený podle románu Yoshikazu Takeuchiho. Animace už několikkrát použité zápletce příběhu dováva styl a přidané tajemno. Také zdvojený zločin v reálném životě i v natáčeném filmu oživilo zápletku. Úspěch je jako droga a mnoho lidí ztrácí perspektivu skutečného sebe. Tady je to samotná herečka/zpěvačka, fanoušek, kamarádka/manažerka, postava ve filmu. V honbě za štěstím a úspěchem může být těžké zůstat nohama na zemi a dokázat rozlišovat mezi sny a realitou. Na konci filmu ten pohled na město vypadá jako reálný záběr - skvělá animace. [O rozdělených osobnostech jso utaké filmy - The Three faces of Eve a Sybil.] ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný mindfuck, který si s divákem hraje jako kočka s myší. Začátek je sice slabší, ale postupně se komplikuje a komplikuje, až nakonec vůbec nevíte co se to proboha děje. Což koneckonců dokazuje i to, že do dnešního dne nevím, jestli jsem celý příběh vlastně pochopila správně. Animace není moc pěkná ani moc propracovaná, ale z některých scén a hlavně ze soundtracku mi běhal mráz po zádech. 8,5/10 ()

Galerie (85)

Zajímavosti (6)

  • Madonna zakomponovala části filmu do doprovodného videa písně "What it Fells Like for a Girl" během jejího turné Drowned World. (DailyDreamer)

Reklama

Reklama