Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mima Kirigoe je členkou oblíbené hudební skupiny CHAM!. Dobře rozjetou kariéru se rozhodne opustit a stát se herečkou, ale některým jejím fanouškům se tato životní změna nelíbí. Faxem jí přijde zpráva, která ji nazývá zrádcem. Na internetu Mima objeví stránku, kde je do detailu popisován její každodenní život. Má stále větší pocit, že ji někdo sleduje. Mladá herečka se chce dostat na vrchol co nejdříve, proto si zahraje znásilněnou dívku a nafotí lechtivé snímky... (Fabienne)

(více)

Recenze (131)

yenn 

všechny recenze uživatele

Thriller o popové zpěvačce, která se rozhodne přestoupit na hereckou dráhu, což se ovšem ukáže býti velice obtížným... Úžasně strhující. Fantasticky atmosferické. A navíc s parádní mysteriózní příchutí. Mňam! (nebo spíše „Brr!“?) Nemám jediné výtky - Perfect Blue je pro mě jedním z nejlepších filmů vůbec. 9+/10 ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Když má film geniální scénář, je to orgasmus pro moje mozkové buňky. Když navíc obsahuje explicitní násilí a hordy krve, potěší mě to u srdíčka. A když ještě ke všemu může nabídnout opravdu velké množství nahoty hraničící až s hentai, dělá mi to dobře ještě níž. Perfect Blue se může pochlubit všemi těmito aspekty zaobalenými ve skvěle gradujícím storyboardu. Ke konci mi to přišlo, jak kdyby si Fincher (napětí), Nolan (sen ve snu, scénář), Lynch (atmosféra, scénář) a Tarantino (feministické exploitation) sedli večer nad lahev dobrého kvalitního vína a stvořili tenhle 80ti minutový skvost. A ta hudba! ()

Reklama

buzzwoody 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hutné mysteriózní psychologické drama, kde začíná být příběh postupem času podáván ve formě jednotlivých střepů roztříštěné mozaiky, misty přecházející v tak surrealistické střepiny, že z nich pak ve finále vlastně nejde poskládat skutečně jednotný význam, a který dokáže dotáhnout k takhle silně znepokojivému vyznění skutečně jenom japonský animák. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

pro milovníky páté série Bojacka Horsemana a Persony od Bergmanna parádní jízda mentálně narušeným mozkem člověka a nejinak narušeným společenským showbiznisem. polechtá a pohladí všechny disociativní či bipolární diváky, traumatizuje, případně přikrmí existující paranoiu. animace není jen pro děti - důkazem budiž celkem hardcore (byť simulované) znásilnění a postava stalkera, při jehož zjevení si budete chtít nablít do kyblíku. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Starší počin od režiséra mé oblíbené Papriky. Skvělý thriller, kde živé herce zastupují ti animovaní. Psychologické drama, ve kterém do poslední chvíle nevíte, jestli je bláznem ta dívenka, všichni ostatní, nebo vy. Satoshi Kon si prostě rád hraje se sny a rád je míchá s realitou a stejně jako v Paprice, tak ani tady se nebojí nahoty a drsných scén, které by v USA asi jen tak neprošly. A poselství filmu? Pokud máte nějaký sen, jděte si za ním a nenechte si do něj nikým kecat, třebaže se vám hned nedaří. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (6)

  • Madonna zakomponovala části filmu do doprovodného videa písně "What it Fells Like for a Girl" během jejího turné Drowned World. (DailyDreamer)

Reklama

Reklama