Reklama

Reklama

Miluj mě, prosím

  • USA Wicker Park (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý, talentovaný bankéř je posedlý představou, že krásná dívka, kterou pravidelně potkává v kavárně, je jeho bývalou životní láskou. Zahoří touhou získat ji zpět. Začne ji pravidelně sledovat při jejich návratech domů, postupně se stále více a více přibližuje. Jednoho dne získá potřebnou odvahu a vkrade se až do jejího apartmánu. Jeho touha ho zde přivede až k nebezpečnému odhalení, které může změnit celý jeho život a nejen jeho... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (512)

lamps 

všechny recenze uživatele

Soudržně a efektně natočený retrospektivní příběh, který v první polovině namlsá návalem umně nakousnutých dějových informací na několika časových frontách, zatímco v závěru svede dohromady svou čtveřici protagonistů v emocionálně vyhroceném a filmařsky důmyslném vztahovém leporelu. Opravdu málokdy se vidí film s podobným romantickým nábojem, který by nepřestával překvapovat a bavit a do obvyklé závěrečné scény by dofinišoval v takovém stylu, že ji už jen s ohledem na předchozí strhující dění pasoval na pozici nejkrásnějšího žánrového zakončení široko daleko. Některé neoriginální filmové perličky, kdy se počet náhodných setkání postav přeci jen kupí dost nepřiměřeně, potažmo se hrdinové vzájemně přehlédnou, přestože jsou vzdáleni jen několik metrů od sebe, mi sice brání udělit nejvyšší hodnocení, jakkoli se ho moje nekonečné sympatie k pocitům a jednání zamilovaného Joshe Hartnetta opakovaně dovolávaly... 85% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak túto komplikovanú romantickú historku rozmotáte, nezostane nič iné len romantická historka. Forma je ale zaujímavá, na tomto poli sa stále niekto snaží vymyslieť niečo originálne, čo može byť aj časovo poprehadzovaný dej. Paul McGuigan má síce na viac, jeho kritizovaný Acid House mám rád, ale ako bokovku pre Hollywood to zvládol. Casting je vhodne vybratý, každý sa na svoju úlohu hodí, čo je v prípade romantických filmov základ. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Proč bankéř, když byl fotograf??? A navíc to byla pěkná slátanina. Jestli si někdo myslí, že flashbacky a přeházením scén vytvoří napínavo a zajímavo, ne ne, nevytvoří. Jen zmate. A ignorováním a překrucováním logických věcí - jako třeba používání mobilů a mailů - zase jen naštve. Myšlenka dobrá, ale realizace slabá:-( Možná, že na uni stupidy to funguje, ale náročnější divák se nudí od 2. minuty. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ne zcela klasický romantický příběh (kdo říká, že to je klasický romantický příběh, ten lže) vpletený do thrillerové kostry, natočený s velkou dávkou režijního talentu. Ta scénářem vytvořená konstrukce je teda velice křehká, naštěstí se ale nakonec nezhroutí, protože ty postavy pochopíte. Takže všechno funguje tak, jak má. Popravdě řečeno jsem byl až šokován, jak to bylo dobré. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe môžem dať znova plnohodnotné päť hviezdičkové hodnotenie. Neskutočne pekelná milenecká zápletka, ktorú by na prvý pohľad nezvládol napísať ani najskúsenejší scenárista je rovnako dokonalá ako prevedenie a načasovanie časových presunov tak, aby divák na začiatku vôbec netušil o čo vlastne ide. Postupné odhaľovanie súvislostí, klamstvá, pretvárky a nakoniec aj herci (Hartnett takisto), to všetko speje k úplne odrovnávajúcemu koncu. Po odstupe času sa síce zdá byť mierne hollywoodsky, no myslím, že sa nájde veľmi málo ľudí, ktorí by ho chceli inak. A i tu je dôkaz toho, že kvalitné, napínavé thrillery sa dajú poňať inteligentnou cestou, bez prestreliek a podobne. 90%. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (10)

  • Stejně jako v původním filmu Byt (1996) si i zde Matthew (Josh Hartnett) objedná během "závěrečné" konfrontace k pití dvojitou vodku. Jak v předloze, tak i v tomto remaku ji nedopije. (dickens)

Reklama

Reklama