Reklama

Reklama

Nekecej a pádluj!

  • USA Without a Paddle (více)
Trailer 1

Jako kluci byli Dan Mott, Jerry Conlaine, Tom Marshall a Billy Newwood nejlepšími kamarády. Jenže pak vyrostli a jejich cesty se rozdělily. Astmatický Dan se stal doktorem, ale pořád je přehnaně opatrný. Jerry pracuje u psacího stolu, ale touží po práci ve volné přírodě, ačkoli jeho přítelkyně by byla raději, kdyby trošku dospěl. Tom žije ze dne na den, jezdí na Harleyi, svádí holky a pokouší se vyhnout vězení. Po letech se sejdou na Billyho pohřbu, zavzpomínají na staré časy a zajdou do staré klubovny, v níž si kdysi přísahali věrnost a snili o nalezení ztraceného lupu D. B. Coopera, nejslavnějšího bankovního lupiče 70. let. Ukáže se, že Billy léta pracoval na mapě, která by je dovedla k pokladu, a tak netrvá dlouho a padne návrh vyrazit do divočiny a dotáhnout sen do konce. V malém provinčním městečku si pronajmou kanoi a vyrazí po řece. Jenže cesta zdaleka není tak báječná, jak si zpočátku představovali. Musí prchat před neodbytnou medvědicí a zdolat peřeje, zakončené vodopádem. Sice se jim nic nestane, přijdou však o mapu a zásoby. Pro Dana je to příležitost navrhnout, aby se nejkratší cestou vrátili. Naděje mu svitne, když objeví obdělávané pole. Než však stačí vydechnout, zjistí, že jde o marihuanovou farmu, kterou obhospodařují ostří hoši Dennis a Elwood, kteří nejsou vůbec nadšení, že se jim po poli promenádují městští hejsci a ničí jim úrodu. Jestli staří kamarádi nakonec přece jen najdou poklad, není jisté. Cestou však objeví něco mnohem cennějšího. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (273)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Klasická praštená komédia, o akých som si myslela, že už vymreli a pri ktorej som sa skvele nasmiala. Gagy začnú už v úvode a nenechajú vás vydýchnuť do konca. Väčšinou ide o ľahko nadpriemerný situačný alebo vcelku inteligentný konverzačný humor, pár krát podopretý starými vtipmi. Pod nánosmi prvoplánovej zábavy pre priemerného Amíka vám ako Európanovi určite neuniknú ani blahodárne kvapky čierneho humoru a tvrdého sarkazmu. Námet je pomerne jednoduchý – traja kamaráti sa na základe mapy rozhodnú nájsť poklad legendárneho (a vďaka stanici Discovery aj u nás známeho) D.B. Coopera a užiť si pri tom trochu prírody a "nezodpovednosti". Scenár sa vzápätí začne zamotávať, aby ste si nebodaj nemysleli, že celá cesta parťákov z detstva bude bezstarostná a nudná. Tempo sa zrýchľuje a až na občasné spomalenia, či zastavenia je to jedna šialená naháňačka. Čo všetko im divoká príroda a odlúčenie od civilizácie pripraví, vás síce z obrazovky (po starších komédiách situovaných do lesov) už extra neohúri, ale títo chlapci tomu dali šťavu a byť na ich mieste, asi by som skončila ešte horšie :-) Z môjho pohľadu celému snímku napriek rovnocennosti postáv bez debaty kraľuje chutnučký (a maličký) Seth Green. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Relativně pohodová a neškodná dobrodružná komedie o trojici dlouholetých kamarádů, kteří se na počest zesnulého čtvrtého vydávají do divočiny najít ztracený poklad. Pár hlodů zaručeně pobaví, ale příliš často se jen dlouze a neefektivně hrotí absurdnost situace, což prokládá "hřejivé moralizování" o přátelství až za hrob a žití naplno. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Na to, jaká jsem si myslel že to bude blbost, to dopadlo ještě celkem dobře. První polovina je slušná a příjemně ubíhá, i když upřímně a nahlas jsem se zasmál vlastně jen jednou, ale dobré momenty to má. Jenže když se hlavní hrdinové střetávají s chlápkama, co pěstují marihuanu, stává se z toho předvídatelná teenagerovská komedie (a to v ní žádní teenageři nejsou) a jde to dolů. Vulgárnější humor, který byl v první půlce na přijatelné úrovni, dostává v té druhé větší prostor. Ale i tak jsem zde našel pár celkem slušných fórků. Jen mě u podobných filmů udivuje, jak v jednu chvíli někdo hází ze stromu pytlíky s hovnama a za chvilku moralizuje a poučuje o životě. Poselství u podobných filmů působí poněkud divně. No zas tak zlý film to není, jen si to pár věcmi zkazil, ale je z něj cítit přátelství a pohoda. Navíc jsem se poprvé v životě setkal s příběhem D. B. Coopera (doteď jsem ani nevěděl, že někdo takový byl), který mě zaujal. Podruhé už ale tento film vidět nemusím. Dávám jen dvě hvězdičky, ale u takového filmu je to ještě dost. Je to taková buranská komediální verze Vysvobození. ()

Vaiollet 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z mých nejoblíbenějších komedií, která je pro mě jasným důkazem, že nemusí ve filmu lítat hromada sprostých slov a různých sprosťáren, abych se u toho třískala smíchy. Neobvyklý příběh, tři velice sympatičtí herci a rychlý, plynulý a vtipný děj. Je pravda, že se z toho dalo vytěžit mnohem více, ale i tak bych to nazvala Komedií podle mého gusta, na kterou se vždy když se nudím ráda podívám. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná komedie, tak říkajíc o ničem. Vtipných scén je tu opravdu pamálu, což komedii zrovna moc nepozvedne a hlavni trojice k sobe moc nesedne. Seth Green, kterýho znám ze spousty komedií kde byl skvělý, je tady nevýraznej a nic extra nepředvádí, za zmínku stojí snad jen scéna s medvědem, další dva jsou ale ještě horší, Matthew Lillard a Dax Shepard jsou na tom zhruba na stejnou, akorát Shepard si hraje na drsňáka a za sympaťáka bych ho rozhodně nepovažoval. Zápletka samozřejmě stupidní, ale to by mi nevadilo, protože většinou u takových filmů se nejvíc bavim jenže když tam pořád neni nic vtipnýho, tak nakonec to stejně začne nudit. Sice pokusů o komický scény je tady dostatek, ale většinou jsou nepovedený ()

Galerie (11)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy hlavní hrdiny napadne medvěd, si Jerry (Matthew Lillard) sundavá boty, aby běžel rychleji. Když však utíkají, je vidět, že má Jerry boty stále na nohou. (Mr.Hudson)
  • Postava D.B. Coopera je založena na skutečném muži, který v roce 1971 unesl letadlo a od majitelů si vynutil $200,000. S bankovkami v hodnotě $20 uvázanými k tělu následně z letadla seskočil. Nebyl nikdy chycen. (D3VIL)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdiny zaměřují v marihuanovém poli lasery, je možné v pozadí zahlédnout postavu lezoucí po kolenou. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno