Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guvernér Rafael Montero se pokouší dopadnout svého úhlavního nepřítele, tajemného maskovaného mstitele Zorra. Chce popravit tři rolníky, aby ho vlákal do pasti. Zorrovi se však podaří muže zachránit a z léčky uniknout s pomocí dvou malých chlapců, Alejandra a Joaquina Murrietových, kterým daruje svůj přívěsek. Unavený a stárnoucí muž, ve skutečnosti spořádaný don Diego de la Vega, se vrací domů. Je přepaden Monterem, jeho milovaná žena zabita, on uvězněn a jeho malá dcera Elena odvlečena do Španělska. O dvacet let později se Montero vrátí jako vládce. Marně mezi vězni pátrá po Zorrovi, kterému se podařilo uniknout. Diego v jeho dceři poznává své milované dítě a podle přívěsku najde i dávného zachránce Alejandra. Nabídne mu výcvik a ve svém úkrytu ho naučí šermu a sebeovládání. Divoký, prchlivý bandita se mění v elegantního muže. V Zorrově masce ukradne z kasáren nezkrotného hřebce a setká se přitom s Elenou, která se do něj zamiluje. Diego s Alejandrem proniknou na oslavu Monterova návratu a mladíkovi se podaří vetřít do guvernérovy přízně. Je pozván na schůzi šlechty, na které vyslechne Monterův plán na vytvoření nezávislé kalifornské republiky. Dozví se i o jeho zdroji bohatství - dolu, v němž stovky otroků těží zlato. Guvernér si uvědomuje, že kdyby vyšel najevo podvod, kterým se chce zmocnit území k vytvoření republiky, byl by to jeho konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (346)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně koukla. Musím říct - nelituju. Ten film se mi líbil, hlavně prostředí a souboje. Sem tam se usmějete, hudba film krásně dokreslí. Navíc oběma hlavním hercům to nesmírně sluší a Hopkins a spol. je nádherně doplňují. Sice jsem si zprvu říkala, že filmu dám méně, ale ten konec mě přesvědčil, že si film zaslouší rovné čtyři hvězdy... ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Pro mě typický tříhvězdičkový film, který bych si sama nekoupila, nepustila, ale když ho dají v TV o nedělním deštivém odpoledni, klidně se na něho kouknu, zasměju se, poobdivuji pěknou kameru a Catherine Zeta-Jones. Mimochodem ji a Moniku Bellucciovou považuji z "mladých" hvězd za jediné, které se můžou rovnat těm "starým", s přirozeným měkkým půvabem, elegantním, nehranatým, nešpidlatým, nesvalnatým, nešlachatým, neemancipovaným, přesto si omotávajícím muže kolem prstu (Lorenová, Bardotová, A. Hepburnová, Schneiderová, Vittiová, Mutiová a další převážně evropské herečky). Přidávám ještě Sophii Marceau a Audrey Tautou. ()

Reklama

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

7/10. Martin Campbell je zručný režisér, který navíc v „Zorrovi“ měl k dispozici fenomenálního Anthonyho Hopkinse, charismatického Antonia Banderase a překrásnou Catherine Zetu-Jones, takže výsledek nemohl nedopadnout dobře. Výtečná je scéna na začátku, když Hopkins trénuje Banderase: na podlaze jsou svíčky, Antonio nad nimi driluje kliky a Anthony si čte s nohama přes něj přeloženýma. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Příběh o legendě v černém není napsán nijak dramaticky. Už od začátku je jasné, kdy, kde, co a proti komu. Jak to ale režisér pojal, bylo to nejlepší. Všude je cítit odlehčení, humor a trio Banders-Hopkins-Zeta-Jones se skvěle doplňuje. Za tu hromadu klišé a natahovanou stopáž bych byl ochoten dát i za 3*, ovšem to bych se nesměl tak královsky bavit. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Charizmatický Antonio Banderas je v titulnej úlohe perfektný. Taktiež je tradične výborný aj Anthony Hopkins. A ani pohľadná Catherine Zeta-Jones za nimi nijak zvlášť nezaostáva. Hollywoodska herecká špička. Cítim z toho aj prvotriednu produkciu. Vymakané dobové kostímy, bravúrne zvládnutý kompars, kvalitné hudobné podklady, profesionálna kamera i réžia... To všetko je fajn. Lenže čo sa týka témy, tak do tej som sa vciťoval len veľmi ťažko. Maskovaný hispánsky hrdina Zorro bojujúci za nezávislosť Kalifornie mi je asi tak blízky ako Američanom náš legendárny zbojník Juro Jánošík. Musím však uznať, že natočené je to dobre. *** ()

Galerie (78)

Zajímavosti (30)

  • Představitel Zorra Antonio Banderas před natáčením absolvoval čtyřměsíční kurz šermu se španělským olympijským týmem. Catherine Zeta-Jones (Elena) ve filmu tolik v akci není, tak jí stačil pouze třítýdenní výcvik, při kterém se ale učila i jezdit na koni nebo tančit. (TylerGage)
  • Harrison Love (Matt Letscher), ve skutečnosti Harry Love, skutečně žil. Zemřel na následky zranění po přestřelce s bodyguardem své bývalé ženy. (Nick321)
  • Kapitán Harrison Love (Matt Letscher) se ve filmu ohání revolverou zbraní Colt Patterson 36. (Skyfall)

Související novinky

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno