Reklama

Reklama

Clarencova cesta ke slávě

  • USA The Book of Clarence (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Clarence chce ukázat, že není nula, dostane se do problémů, ale nakonec najde vykoupení a víru. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (8)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Strašně by mě zajímalo, jestli tento filmový pokus potěšil a zaujal alespoň onu etnickou skupinu, pro kterou byl zjevně natočen. Mě osobně se toto dílo nelíbilo, ovšem ne kvůli obsazení, nýbrž kvůli rozlítané žánrovosti. Pokud by tvůrci pojali snímek ryze jako historickou komedii s pár odkazy ke křesťanství, tak by to dejme tomu mohlo i fungovat. Bohužel, nepojali, a tudíž nám to lítalo od komedie, přes drama až po místy psychologický blábol. Své dvě malinké hvězdičky dávám pouze za celkem povedenou postavu osvobozeného otroka Barnabáše, kterého hrál Omar Sy. ()

Reklama

Polux 

všechny recenze uživatele

5/10 | SPOILERY | Samuelův pokus o další Life of Brian, mínus geniální (vlastně téměř jakýkoliv) humor, nášup památných scén každých pár minut, podvratně zábavný satirický podtext a nestárnoucí vypalovačka Always Look on the Bright Side of Life pod závěrečnými titulky, plus poměrně rozmáchlá výprava a kostýmy, sem tam zajímavý OST (převážně kontrastem mezi danou scénou a zvoleným hudebním podkresem), jedna až překvapivě našlapaná "gladiátorská" bitka (s přehledem nejlepší scéna v celém filmu), půlhodina dějové vaty navíc a neškodná dávka "barevné" kontroverze (co Smith v Dogma odvážně nadhodil, to Samuel názorně dotáhl do konce:-)). | Nápad pojmout "největší příběh všech dob" jako moderní historku, zasazenou do antických kulis, o bezvýznamném dealerovi drog, ze kterého se vlivem neblahých okolností stane slavný influencer a následně oběť cancel culture lomeno nedobrovolný mučedník:-), není vůbec špatný a skýtal nemalý zábavný potenciál. Bohužel existuje nenulová pravděpodobnost, že to celé myslel Samuel naprosto vážně a skutečně se tady pokouší seriózně zkoumat témata víry, sociální ne/spravedlivosti a osobnostního rozvoje. Protože výsledkem je ničím výjimečná (a místy trochu nudná) náboženská agitka o falešném prorokovi, který na sklonku života prozřel (jak nečekané:-)). Bez stylového audiovizuálu, parádního OST a příjemně sebe/parodického tónu, tj. všeho, čím oplývala Samuelova celovečerní prvotina. | PeZet ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jeymes Samuel a jeho akýsi crossover filmov (respektíve ich častí) ako Life of Brian či Ben Hur, servírovaný s tým najnesprávnejším a najmenej vhodným spôsobom. Kamerou síce slušne natočený film, kde dbali na to, aby aspoň prostredie spôsobilo vierohodne. Jeymes Samuel a jeho alternatívny (najznámejší a najkrásnejší) biblický príbeh však bude spíš rozdeľovať ako spojovať (nielen) filmových divákov. Osobné hodnotenie: 54% (*) ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak kde sa objaví iluminát Jay-Z v produkcii, tak je jasné, že pôjde o nigga výplod urážajúci jedinú vieru, ktorú urážať v dnešnej dobe možno, dokonca je to povinnosť každého modernistu. Avšak negroidný Život Briana sa minul účinkom nielen chýbajúcou vtipnosťou, ale hlavne tým, že zabudol na to, že urazil aj židov a cigánov, keď z nich všetkých urobil negrov! A toto je pre nás pokrokárov ako zaseknuté dildo v krku a nezahojiteľná rana na duši - nikto nám predsa z našich cigánov negrov robiť nebude! Takže veľmi urážlivé dielko, po ktorých môžu na sociálkach nastať nepokoje, ale my po kresťansky odpúšťame a s napätím budeme očakávať, ako sa Nigga holý úd s odvahou konečne pustí do dvojky, kde nejaký teplý černoch bude hrať Mohameda a džihádisti si pri nakladaní ovce budú pochutnávať na prepečenej krkovičke. Naozaj sa neviem už dočkať. Či na to si už nikto netrúfne? ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa od novembra 2022 v meste Matera v južnom Taliansku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama