Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $26,850,426Tržby Celosvetovo $52,034,889Tržby za predaj DVD v USA $15,766,463 //počet predaných kusov 902,129║ Cameron Crowe si vybral na spracovanie celkom zaujímavý námet, nuž ale zlú chybu spravil vo výbere herca, ide o absolútne nevýrazného Orlanda Blooma, ten je pri živelnej Kirsten Dunst úplne stratení, doslova vyznie ako nemotorné drevo. /40%/ ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

O cem to je? O zivote? O smrti? O porazce a vzestupu? O lasce? Nebo o nicem? Nevidim v tom rozdil. Celych prvnich 100minut filmu me silene nudilo, a tech 20 poslednich to nezachrani. Bohuzel, navstevu kina na tomhle snimku povazuju za vyhozene penize i cas :(, velke zklamani... Jo, a jeste dotaz, proc to mnozi nazyvaji komedii? ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Krásně pohodová romantika o tom, jak kluk, který udělal podniku miliardovou ztrátu, našel neskutečně pozitivní holku. I přes hrozivou stopáž nenudí (i když třeba požár ke konci byl dost navíc) a díky očím Kirsten Dunst a hereckému talentu Orlanda Blooma pobaví a posledních dvacet minut vyvolá příjemně melancholickou náladu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Takže z môjho pohľadu očakávaná ďalšia presladená, preameričtená a klišovitá záležitosť sa kupodivu nekonala. Veľmi milý príbeh, inteligentne podaný, ničím nenanútený a pekne podaný, plus keď k tomu pridám milý párik, ktorý rozhodne prekvapivý Bloom a krásna Dunst utvorili, nemám čo vytknúť, snáď len trošku pretiahnutý záver a pár hluchých miest. 75%. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, kde se ale střídají zajímavé pasáže (posledních 20 minut, každá scéna se Susan Sarandon, celonoční telefonát hlavních hrdinů) s naprostou nudou (prvních 20 minut, všechny rodinné scény v Elizabethtown). Trochu sestříhat a vyhodit tu záležitost s botou a bylo by to za 4. Mimochodem, nějak jsem nepochopila ten způsob zamyšlené sebevraždy na začátku? Kam na to ty scénáristi dneska chodí... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Na mapě, kterou dá Claire Drewovi jsou napsané citace od R. Hammonda a J. Bebeho. Russel Hammond a Jeff Bebe jsou dvě postavy, které se objevily v předchozím filmu režiséra Camerona Crowa Na pokraji slávy (2000). (HappySmile)
  • V původním scénáři byl Ben Claiřin bratr a Claire ho využívala k tomu, aby se zbavila nežádoucích nápadníků. (HappySmile)
  • Navzdory hvězdné síle obou hlavních představitelů (Orlando Bloom má za sebou trilogii Pán prstenů a Kirsten Dunst dva Spider-Many) 57-milionový film vydělal během úvodního víkendu (14. – 16. 10. 2006) jen 10,6 mil. dolarů. Celkový obrat se vyšplhal na 26,6 milionů. (imro)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama