Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

novoten 

všechny recenze uživatele

Krásně pohodová romantika o tom, jak kluk, který udělal podniku miliardovou ztrátu, našel neskutečně pozitivní holku. I přes hrozivou stopáž nenudí (i když třeba požár ke konci byl dost navíc) a díky očím Kirsten Dunst a hereckému talentu Orlanda Blooma pobaví a posledních dvacet minut vyvolá příjemně melancholickou náladu. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy nie sú moja parketa. Aby som to upresnil, môj odpor k tomuto žánru posilnil fakt, že v drvivej väčšine prípadov sa jedná o vykonštruované umelé paškvily, pri ktorých ženy slzia a chlapi sa idú povracať od nasladlej pachuti, ktorá nimi prestupuje. Dnešné náhodné zachytenie tohto filmu v predpoludňajšom vysielaní televízie NOVA ma ale ani neznechutilo, ani neotrávilo, ba ani neuspalo. Údajnú umelosť, ktorú tunajší komentátori snímke vyčítajú som navyše nepostrehol. Naopak príjemná atmosféra filmu vygradovala do záverečnej "road movie", ktorá do bodky naplnila moje predstavy o triezvom a napriek tomu filmovo-realistickom závere, ktorý je síce očakávaný, ale absolútne zaslúžený a katarzný. Z filmov CAMERONA CROWEA vo mne kedysi zanechali stopu jeho prvotiny POVEDZ NIEČO a SINGLES. Pri JERRY MAGUIREovi som si iba ťukal na čelo a VANILKOVÉ NEBO bol odpad ako hrom. ELIZABETHTOWN vraj komerčne úspešný nebol. Mne ale potvrdil, že v režisérovi ešte štipka talentu zostala. A hoci ORLANDO BLOOM je len podpriemerný herec, som rád, že tentokrát to nebol CRUISE. To by ma asi naplo ... (6.1.2012) ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

co to mělo proboha jako být... ?! Takový kýč se jentak nevidí! Tady není nic, čeho by se člověk chytil. Hrozné dialogy, nepřirozené chování postav, obě hlavní postavy ve mně nevybudili ani špetku nějakých emocí ( tedy kromě totálního rozčarování a prázdnoty). Otřesný Orlando Bloom, tak bezkrevný výkon už jsem dlouho neviděl! Hned po prvních 15 minutách snímku jsem chtěl od tohoto snímku odejít, ale říkal jsem si že to přeci není možný a snímek se nějakým směrem musí ubrat, ale po 35 minutách už jsem to opravdu nevydržel s nervy a šel od toho pryč! Přemýšlím, za co bych udělil alespoň 1 hvězdičku, tak snad za milou tvářičku Kirsten Dunst, ale pouze za tvářičku nikoliv za herecký výkon..... p.s. možná, opakuji možná se snímek v průběhu " nějak " rozvinul, ale na delší sledování jsem opravdu neměl chuť a dostatek sil! ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Začátek naprosto božský - botové fiasko, svérázný šéf Alec Baldwin a první setkání s Kirsten Dunst – říkal jsem si, že tenhle film určitě zahýbe s mým top 100. Jenže ono to pak s příchodem do Elizabehtownu začne být podivně slaďoučký, umělý, patetický a Bloom otravnej a pěkný Kirsten málo. A ta přaslazenost se stále stupňuje a ani to neskončí odporně veselou smuteční hostinou, ono to ještě pokračuje očistnou cestou přes státy při který se Bloom děsně řehtá, když si povídá s urnou za zvuků vlezlýho cajdáku!! No málem jsem se z toho všeho už poblil. Cameron Crowe natočil jeden z nejlepších filmů všech dob, geniální rockový trip Almost famous, co se stalo, že si to u Elizabethown neuvědomil a hází po nás chemickou cukrovou vatou? ()

k212 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe předvedl pěknou opakovačku - tedy, již jednou viděné. Hrdina, kterému se právě zbořil domeček z karet v podobě úspěšné kariéry - tedy amerického snu, hrdina, co nachází východisko a první krok k novému životu v rodinném kruhu a lásce. To už jsem jaksi u Crowea- scénáristy viděla. Opět je to film plný pohody, naděje, dojetí, písniček ... absentující na smysluplný děj, je zaměřen na prožívání a vnímání světa hlavními hrdiny, na jejich leckdy nelogické a impulsivní jednání. Což je vlastně to jediné, co vás dokáže na Elizabethtownu okouzlit, respektive to, co vám dokáže na obličej přilepit optimisticky rozjasněný úsměv. Nicméně po dvou hodinách sledování, je to vskutku nudný doják, který mohl ustat v nejlepším, což dle mého názoru byl pohřební session s následnou kremací bílého ptáčka. Sice dovětek s road-movie má svůj smysl, ale víceméně se jedná o natahovanou nudli. Herci odvádějí, to, co se od nich čeká. A kupodivu mi víc sedl Orlando Bloom coby zhrzený obuvník než sportovní agent Tom Cruise v Jerry Maguirovi, role Kirsten Dunst v podstatě vnáší do celkem nudného filmu trochu dynamiky, což zvládla také velmi dobře. Nezastírám, že na Elizabethtown se ráda podívám někdy znovu, nicméně je to jen variace na téma již jednou řečené. Kdyby nebylo předchozích 4 filmů páně režiséra a scénaristy, dala bych ****. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Loudon Wainwright III. ve filmu hraje strýčka Dalea. Na playlistu, který udělá Claire pro Drewa na jeho road trip je písnička "Oh What a World" od Rufuse Wainwrighta, syna Loudona. (HappySmile)
  • Ve chvíli, kdy se Drew (Orlando Bloom) zastaví v motelu Lorraine, který se nachází v Memphisu a který se proslavil tím, že zde byl zastřelen baptistický kazatel Martin Luther King, můžeme slyšet skladbu „Pride (In the Name of Love)“ od irské kapely U2 z jejich čtvrtého studiového alba nazvaného „The Unforgettable Fire“ z roku 1984. (Trajektt)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama