Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ta dívka vynaložila tolik námahy na získání srdce mladíka, kterého potkala v letadle, že si plně zasloužila, aby ho nakonec získala. Doufám, že stál za tu práci. Jinak mi všichni ti lidé přišli takoví umělí, jejich chování hrozně nepřesvědčivé, jakoby to nebylo ze života, ten plán cesty na konci byl fajn, ale obdivuju to děvče, jak něco takového dokázala stvořit za tak krátkou dobu a stopáž byla moc dlouhá, prostě hodně slabé 3*. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

S Croweovými filmy to mám těžké - čekám od nich hodně. Jeho Singles či Na pokraji slávy jsou mými životabudiči, vždycky mě dokážou zahřát u srdce. Pak je tu Vanilkové nebe, které bylo... no, přiznám to, velkým zklamáním. Elizabethtown stojí někde mezi - nepostrádá Croweovu poetiku, vtipné dialogy ani skvělou hudbu, zato tam ale chybí to něco, co ve vás zanechá hlubší stopu a pocit uspokojení z filmu, který byl pro tvůrce něčím mnohem víc než jen prací. Bohužel, tak to cítím... Tak příště, Camerone, pořád v tebe věřím!:-) ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Elizabethtown je starý dobrý Cameron Crowe – písničky, jednoduchý děj. Jenže tentokrát to přehnal s laciným sentimentem, a obsazením Orlanda Blooma. A i těch písniček je někdy trochu moc. Na druhou stranu je tu vskutku svěží vítr v podobě Kirsten Dunstové a sympatický (bohužel nenaplněný) rozjezd filmu. A i ty písničky často potěší. Celkově však ohromné zklamání. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Elizabethtown by se dal klidně jen poslouchat, protože co píseň, to perla.. Orlanda jsem měla přípustného pouze jako blonďatého Legolase, ale možná pod dojmem čtverácké Kirsten Dunst na něj dopadlo trochu jejího lesku, takže mi nevadil. Co mi naopak vadilo, byla přemíra amerického nevkusu, který těžce zasáhl do jinak pěkného příběhu o cestě a bilancování. Chvílemi jsem měla chuť film vypnout, ale díky těm písním jsem ho nakonec dokoukala a jsem trochu na rozpacích, jak ohodnotit. Myšlenka tam je, ale kvůli tomu balastu to upadlo.. 3,5* ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Chemie mezi ústřední dvojicí maximálně nefunguje, vztah je okatě umělý a film sklouzává k takovým trapnostem, že se mi několikrát sevřely půlky. Jak umí Crowe pracovat s atmosférou, tak tady se mu to ani trochu nepovedlo. Největší chybou bylo vybrání Blooma, který absolutně nepůsobí civilním dojmem a svojí zaškatulkovaností spíše ruší. Chtěl jsem odejít z kina a šel bych snad ještě níž - ale chovám k režisérovi patřičnou úctu, kterou si u mě vydobil Na pokraji slávy. 30% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • V snímku se původně měla objevit Jane Fonda, ale kvůli změnám v termínech natáčení si to rozmyslela. (imro)
  • Velkou společnost na výrobu bot, ze které na začátku vyhodí Drewa, vlastní chlapík jménem Phil. Tato společnost je z Oregonu a vyrábí sportovní obuv. Stejně tak Nike je původně z Oregonu, vyrábí sportovní obuv a jejím zakladatelem byl Phil Knight. (HappySmile)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama