Reklama

Reklama

Final Cut

  • Česko Konečný sestřih (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v době, ve které je možné celý život nahrávat pomocí speciálního očního implantátu. Po smrti se tyto údaje sestříhají a vzniká tak záznam o životě každého člověka. Alan Hakman pracuje právě jako takový "střihač životů", práce ho nesmírně baví a ve svém oboru je opravdový odborník, neboť dokáže i z toho největšího zločince pomocí správného sestřihu udělat nejčistšího světce. Všechno jde hladce, dokud Alan ve své další zakázce neobjeví člověka z vlastních chmurných vzpomínek, který měl být dávno mrtvý... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se nesetkal s filmem, který svůj nadměrný potenciál takto promrhal. Příběh se točí pořád jen kolem herecky bezradného Robina Williamse (vážná role v Insomnii byla zřejmě náhoda) a namísto zkoumání technologie a jejích možností se film věnuje jeho nepříliš jímavé minulosti, případně jeho oplétačkám s demonstranty. 5/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Řada výhrad v komentářích ohledně nevyužitého potenciálu filmu má samozřejmě racionální jádro, nicméně mé nízké hodnocení vychází ze samotné podstaty scénáře. Nápad je totiž zpracovaný nesmyslným způsobem. Takhle by technologie popsaná ve filmu v reálném životě nefungovala. Její využití by bylo úplně odlišné, zabývaly by se jí tajné služby, armáda a podsvětí. Ondřej Neff měl v Ikárii dlouhá léta rubriku Zakázané technologie, kde si pohrával s podobnými nápady a s humornou nadsázkou líčil jejich historii v lidské společnosti. Myslím, že tenhle vynález by do kategorie Zakázaných technologií určitě spadal. Na první pohled je zřejmé, jak obrovská rizika pro společnost i jedince přináší a zcela určitě by byl oficiálně zakázán. Implantovat něco takového svému dítěti je stejně rozumné jako mu implantovat nebezpečnou výbušninu - a spíš mnohem nebezpečnější. Scénář je zkrátka postavený na vodě. Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Typická ukážka filmu, keď zo zaujímavého nápadu nedokázali vytvoriť dobrý príbeh. Celý čas čakáte, či sa z toho niečo zaujímavé nevyvinie a až do konca nič poriadne nepríde. A ani herci to nezachránia. Vyzerá to, že boli tiež riadne zmätení a hrali len na pól plynu. Celkovo priemer, ktorý neurazí, ale ani ničím nenadchne. 5/10. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Slusny thriller, ktoremu podkopava nohy jeho do znacnej miery nizka napaditost. Robin Williams je standardne vyborny, avsak v niektorych chvilach (hladanie v kartoteke napr.) mi pripadal, ze zbytocne prehrava. Potencial kopirovania spomienok by sa dal podla mojho nazoru podstatne viac rozpiplat, co by aj pridalo filmu kvapku dramaticnosti. Avsak je pozitivne, ze sa snimok nesklzol do premoralizovaneho patosu. Dostat namet k tomuto filmu lepsi scenarista a nasledne talentovanejsi reziser, myslim, ze by slo o krasnu lahodku. Takto ide o klasicky, nicim vynimocny thriller. ()

GREGOIRE 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý námět. Celý film stojí a padá s Robinem Williamsem. Ten je jedním slovem vynikající. Přesto se při kvalitě námětu vkrádá myšlenka, zda s jiným režisérem nemohl film vyznít ještě o trochu lépe. Především v závěru jsem měl dojem zbytečné uspěchanosti. 86 minut je v tomto případě málo (třeba na víc nebyly peníze) - inu, zhuštěný final cut :). Přesto jde především díky Williamsovi o nadprůměrný snímek se zvláštní atmosférou prolínání časových rovin. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama