Reklama

Reklama

Final Cut

  • Česko Konečný sestřih (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v době, ve které je možné celý život nahrávat pomocí speciálního očního implantátu. Po smrti se tyto údaje sestříhají a vzniká tak záznam o životě každého člověka. Alan Hakman pracuje právě jako takový "střihač životů", práce ho nesmírně baví a ve svém oboru je opravdový odborník, neboť dokáže i z toho největšího zločince pomocí správného sestřihu udělat nejčistšího světce. Všechno jde hladce, dokud Alan ve své další zakázce neobjeví člověka z vlastních chmurných vzpomínek, který měl být dávno mrtvý... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Fr 

všechny recenze uživatele

Implantát ZOE. ,,Všechno co vidíte umíme zaznamenat!“ Alan Hakman je střihač. Dokáže zhlédnout věci, na které jiní nemají žaludek. Po smrti vezme nahrávku života a u udělá z ní Vzpomínku. Co na tom, že výsledkem je třeba lež. Je to práce. Tak jako ,,Vzpomínka na pana Bennistera“. Ale každej má svoji špatnou vzpomínku...... . Originální příběh, bezvadnej R.Williams, o napětí se stará ,,jeho“ tragická událost. Ač se to může zdát málo, díky režii, hudbě a kameře jste stále udržování v takovým zvláštním napětí. A pak je konec a mě bylo líto, že to končí takhle neskutečně divně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $551,281Tržby Celosvetovo $3,222,439║ Film strácajúci sa sám v sebe, absolutná nesúrodosť scén, tie sa strácajú vo svojej povrchnej výpovedi a nedostatočnom vyznení. Nevyužitý potenciál, herecké obsadenie na to mal aby mohol uspieť ale to by asi musel byť zrozumiteľnejšie napísaný scenár a omnoho zručnejší režisér. Na konci filmu si len poviete a o čom to ako malo byť? /20%/ ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Řada výhrad v komentářích ohledně nevyužitého potenciálu filmu má samozřejmě racionální jádro, nicméně mé nízké hodnocení vychází ze samotné podstaty scénáře. Nápad je totiž zpracovaný nesmyslným způsobem. Takhle by technologie popsaná ve filmu v reálném životě nefungovala. Její využití by bylo úplně odlišné, zabývaly by se jí tajné služby, armáda a podsvětí. Ondřej Neff měl v Ikárii dlouhá léta rubriku Zakázané technologie, kde si pohrával s podobnými nápady a s humornou nadsázkou líčil jejich historii v lidské společnosti. Myslím, že tenhle vynález by do kategorie Zakázaných technologií určitě spadal. Na první pohled je zřejmé, jak obrovská rizika pro společnost i jedince přináší a zcela určitě by byl oficiálně zakázán. Implantovat něco takového svému dítěti je stejně rozumné jako mu implantovat nebezpečnou výbušninu - a spíš mnohem nebezpečnější. Scénář je zkrátka postavený na vodě. Celkový dojem: 40 %. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Film s množstvím výborných nápadů, opravdu skvělým výkonem Robina Williamse a povedenou hudbou Briana Tylera. Kazí ho jen drobné skvrnky, ovšem není jich právě málo (například že nikdo neprověřuje střihače, jestli (ne)mají implantát), a proto jsou čtyři hvězdičky tak akorát. Za ten nesmírně emotivní pohled do vlastní minulosti bych méně ani dát nemohl. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Typická ukážka filmu, keď zo zaujímavého nápadu nedokázali vytvoriť dobrý príbeh. Celý čas čakáte, či sa z toho niečo zaujímavé nevyvinie a až do konca nič poriadne nepríde. A ani herci to nezachránia. Vyzerá to, že boli tiež riadne zmätení a hrali len na pól plynu. Celkovo priemer, ktorý neurazí, ale ani ničím nenadchne. 5/10. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama