Reklama

Reklama

Ve stokách pod pařížskou operou žije od narození znetvořený zahořklý muž známý pouze jako „Fantom“. Zamiluje se do neznámé sboristky Christine, soukromě ji vyučuje a zároveň terorizuje zbytek operního domu a požaduje, aby Christine dostávala hlavní role. Vše se ještě zhorší, když se sopranistka znovu setká se svým známým z dětství Raoulem a oba se do sebe zamilují. Fantom se rozhodne ji unést a uvěznit u sebe, ve svých tajemných kobkách. Raoul je nyní jediný, kdo Fantoma může zastavit a zachránit svou lásku… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (414)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle me prekvapilo, docela nizky hodnoceni a takovej dobrej film. Herci sice nijak uzasny nejsou, Emmy Rosum sice krasne zpiva a slusne vypada, ale jinak se tvari dost vyjukane, ale Gerard Butler je hodne charismatickej a drsnej - teda az do doby nez sunda masku, pak je trochu k smichu. S maskou tu je taky jedna podivnost. Kdyz ma ke konci uz cernou masku, ma ji jen kolem oci a jinak vypada normalne a s cernejma vlasama, ale v momente kdy mu ji Emmy strhne, ma rozleptanou celou pulku huby a blondaty vlasy, navic se mu naliceni tech jizev kazdej zaber meni. Vyprava je fakt velkolepa a zacatek kdy opera "oziva" je fakt bombastickej. Co je hlavni prednosti filmu je hudba. Ta je opravdu nadherna a vybavil se mi jinej film, kde taky hraje velkou roli - Amadeus. Samozrejme tenhle film na Amadea nema, taky je o necem uplne jinym. Trosku mi jen vadilo, ze z puvodniho hororu udelali operu s prvky romantiky. Vahal jsem mezi 4* a 5*, ale nektery sceny me fakt dostali a ta hudba je tak nadherna, ze tech 5* dam. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je až pozoruhodné, jak moc se Schumacherovi tahle muzikálová adaptace rozpadla pod rukama. A přitom začátek vypadal docela nadějně. Ale vlastně šlo jen o jednotlivé scény. Mnohé sice zachraňuje Webberova hudba, ale film je příliš dlouhý, takže nuda zvítězí. Emmy Rossumová vypadá opravdu kouzelně, Minnie Driverová ukazuje svůj smysl pro humor (a má výhodu i v tom, že její postavu zpívá skutečná operní pěvkyně), zbytek včetně hlavních mužských postav mě moc nepřesvědčil. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

vidím tři základní nedostatky, tím prvním je to, že nejlepší píseň přijde v podstatě na začátku filmu (nehledě na to, že geniální verze v předělávce od Nightwish je pod mojí kůží zažraná opravdu dosti a pořád jsem musel porovnávat rozdílnost), druhou pak je absence něčeho, co jsem si výrazně pamatoval z obrazu, žádná scéna mě po vizuální stránce neuchvátila. Třetí a největší mínus je pak Gerart Butler, který dle mého tupého soudu nedosahuje kvalit kterými by měl Fantom Opery oplývat (obzvláště hlasově je na tom nedobře, navíc postrádá charisma tvora z temnot, bytosti ze stínů, které musí být Fantomou přirozenou součástí) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

První hodina naprosto úžasná, ta druhá trochu slabší, škoda, že si neudržela tempo a nebyla tak zajímavá jako ta první. Přesto je muzikál krásný, spousta nádherných písní, některé vám uvíznou v hlavě a prostě vám zní dokola. Gerard Butler jako Fantom byl dokonalý, dělalo mi problém ho někdy i poznat. Operu zbožňuji a možná proto se mi tenhle muzikál tak líbil. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Já mám pro Fantoma Opery slabost. Viděla jsem ho asi už pětkrát a prostě si nemůžu pomoct, jsem nadšená od začátku do konce. Přiznávám, že nějaké neduhy by se tam našly, ale pro mě se ztrácejí v té perfektní hudbě. Jednoduše miluju ty písničky, melodie, charaktery, příběh...krom toho jsou zde velice povedené efekty, zvláště ten hned ze začátku filmu, kdy se se vzpomínkami Raoula vracíme do minulosti a divadlo ožívá. Emmy Rossum má nádherný hlas a kukuč, které podtrhává Christininu naivitu. Občas sice vypadá jak sjetá, ale to v podstatě má být, takže ok. A je skvělé, že dovedli najít lidi, kteří nejen že umí krásně zpívat, ale také dobře hrát, což se nehledá dobře. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (36)

  • Veleznámý lustr použitý ve filmu vážil 2,2 tuny a stál celkem 1,3 miliónů USD. Pro riskantnější scény byla však raději použita replika. (Avalon820)
  • Roku 1907 bylo v pařížské opeře Garnier nalezeno v zazděné podzemní místnosti tělo muže se zlatým prstenem a znetvořenou lebkou. (Asmodin)
  • Do španělštiny nadabovali film představitelé madridské verze muzikálu. (imro)

Související novinky

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Reklama

Reklama