Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albert Markovski (Jason Schwartzmann), je přesvědčen, že sled podezřelých náhod rozhodně není jen tak. Najme si proto dva "existenciální detektivy" (Dustin Hoffman, Lily Tomlin), aby vyšetřili jeho současný život. Svérázná metoda dvojice detektivů se vyznačuje zejména pozorným, takřka psychoaalytickým zkoumáním samotného Alberta. Přijdou na to, že ho brzdí táhlý konflikt s Bradem Standem (Jude Law), úspěšným mužem z vedení obchodního řetězce Huckabees. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Celkem nepochopitelnej a absurdní film, kterej mě pobavil přesně jednou. Ale o to víc! (je to ta scéna, jak si to jde Albert rozdat s Dr. Caterine Vaubanovou, chchchch). Nevím proč, ale samotná Dr. Vaubanová, ztvárněná herečkou Isabelle Huppert, mi v každým filmu přijde nějak přitažlivá, i když je o dost starší než já. Taky z Jasona Schwartzmana se vyklubal celkem fešák a ne takovej ten klasickej ňouma s brejličkama a dětským ksichtem. K ději: nevím nevím, nějak jsem to celou dobu nebral. Spousta filozofování, přemýšlení o životě a existenci a jinejch takovejch blbostech (a nápad najmout si na svoje problémy a náhody existenciální detektivy, kteří vás špehují přesně všude a další nápad přejít k jejich konkurenci, která hlásá přesnej opak, to už je fakt na palicu). Všichni jsou tam hrozně divní a není to moc zábavný. Jo, souhlasím s tím, že když to dokoukáte do konce, tak nějakej pocit z toho mít budete, ale já s ním teda nejsem moc spokojenej. Jestli na to chcete koukat jen kvůli hvězdnýmu obsazení, počítám s tím, že budete zklamaní. Celej film celkem dobře vystihuje věta na konci závěrečnejch titulků: How am I not myself? (tzn. taky ji nechápu, jak ve smyslu, tak v překladu) ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Zřejmě budu ve svém názoru osamocen, ale mě se tahle existenciální komedie plná roztomilých podivínů docela líbila. Díky zajímavému obsazení, originálnímu tvůrčímu přístupu a extra potrhlému scénáři je nám příběh podán hodně svéraznou formou ulítlých vtípků a vizuálních vychytávek. Naléhavost ekologického obsahu je v téhle dadaistické hříčce D.O.Russella dovedena až na hranici absurdnosti (hasič jedoucí k požáru na bicyklu) a v podobném lehce bizarním duchu se vlastně nese celý film. Pravda, nejde o divácky příliš vstřícné dílko, ale když půjdete filmu trošku naproti, budete odměněni hodně nevšedním zážitkem. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

David O Russel je tak trošku podivín a tak trošku agresivní vypravěč. Vůbec nebere v potaz divákovu zvyklost a usazenost. Naopak ho neustále vytahuje z jeho "komfortní zóny" a zasypává dalšími tématy, divokými dialogy a emočními výlevy. Nakonec to však všechno dává až překvapivě jednoduchý smysl. Herecká sestava je zde výborná a David ji vede jako zkušený loutkář... 80% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to jako něco extra. Ano pár zajímavých nápadů tam bylo. Ano nějaká ta kapka vtipu taky. Ano fajn herci v rolích zvláštních postav taktéž. Ale chybělo mi tam toho mnohem více. Něco více vtipnějšího, více smysluplnějšího. Ráda bych řekla, jak je to neskutečně inteligentní komedie plná plnohodnotných myšlenek, ale není. Je to chaos. "Zmenší se drama a utrpení, když se mlátíme?" .... "Všechno je v háji? Takže o nic nejde." .... "Bez hnoje není kouzlo." .... "Co budeš dělat? - Přemýšlím, že se připoutám k buldozeru. Jdeš se mnou? - A v kolik? - Hmm tak v půl druhý. - Jo to jde. Mám si přinýst řetěz? - Samozřejmě." ()

cab 

všechny recenze uživatele

Podle hereckeho obsazeni by se dalo usuzovat, ze na nas ceka minimalne prumerny snimek. Opak je pravdou. Dockame se smesice nesrozumitelnych a radoby chytrych debat, ktere jsou prevazne vedeny dvemi pro-ekologickymi chlapky hledajic vlastni existenci pomoci specializovane agentury zamerene na tento druh problemu. Pro uporzorneni: Film jsem videl pred tydnem a dnes si matne vzpominam, co se vlastne udalo. Coz jasne dava najevo, jaky ma smysl tento patos videt. 15% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Během natáčení se herečka Lily Tomlin pohádala s režisérem Davidem O. Russellem. Následoval režisérův hysterický záchvat, během nějž rozhazoval rekvizity po place a křičel na ženu nadávky nejhrubšího zrna. Herečka poté prohlásila, že se s režisérem usmířila. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama