Reklama

Reklama

VOD (1)

100 let snění. 100 let tvoření. 100 let Stana Leeho. (JasonCZ)

Recenze (15)

Derek 

všechny recenze uživatele

Disneyovský oslavný dokumento o Stanom Lee, neurazí a nájde sa tu i zopár zaujímavých informacii, ale až príliš sa tlačí na glorifikáciu najslávnejšieho komixového tvorcu všetkých čias. Najlepší moment je telefonická konverzácia, skoro až hádka, medzi Stanom a jeho bývalim spolupracovníkom Jackom Kirbym. Nevinná gratulácia k narodeninam sa mení v hádku, škoda že zostane len u toho a režisér sa už viac k tomu nevráti. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Kdybych netušil vůbec nic, na hodnocení bych přidal. Jenže jsem četl knihu o Marvelu a viděl a četl x rozhovorů a bylo to všechno řádově zábavnější. Akorát, že cokoliv je o dost zábavnější. Podcast Moviezone Live o vzniku filmu Spiderman je násobně zábavnější a bohatší na informace. Takže ani jako pěkný pomníček to na mě nezafungovalo. O ekonomickém backgroundu a problémech nepadlo ani slovo. Funguje to tím pádem spíše jako motivační video. Kdo rád motivační videa, další hvězdička k hodnocení navíc. Ale na mě ani toto nefungovalo. Ani figurky. Ani pomalý střih na mluvícího Stana. Tak snad příště a více o té popkultuře a otevřeněji a upřímněji. Jinak se samozřejmě taky klaním před tím odkazem a pár hlášek si určitě odnáším k dobru. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

V rámci možností jde o celkem rutinní dokument využívající čistě archivní materiály. Přesto jde o poutavej portrét o praotci fenoménu jménem Marvel, a celkově neobyčejně kreativním člověku, z jehož fantazie vzešel nespočet ikonických postav, který etabloval komiks v plnohodnotné umělecké médium, a který ovlivnil tvář moderní popkultury jako nikdo jiný. Ať už tím, aby se čtenáři dokázali s komiksovými hrdiny co nejvíc ztotožnit, anebo třeba tím, jak reflektoval dobové společenské problémy a jaké myšlenky v nich prosazoval. Především pak to jak Stan uvažoval o významu a nedokonalosti hrdinství je nejen naprosto působivý, ale hlavně neskutečně inspirativní [viz. Spider-man jakožto superhrdina který řeší obyčejný životní problémy, anebo X-Meni jakožto metafora o rasismu].... Kolem a kolem by si však Stan Lee zasloužil plnohodnotnější životopis [potažmo rovnou hraný celovečerák], který by pokrýval jak jeho turbulentní tvůrčí kariéru [včetně konfliktů se Stevem Ditkem a Jackem Kirby ohledně toho, zda je autorem komiksu jeho scenárista, či kreslíř], tak osobní život, poněvadž posledních dvacet minut je hodně zkratkovitých [naprosto nesmyslný skok ze 70. let do nového tisíciletí], takže by vůbec nebylo ku škodě kdy by měl dokument delší stopáž a pojal tak víc dobových materiálů. To však vůbec nemění nic na tom, že Stan Lee bude navždy nesmrtelnou legendou, jehož odkaz nesmazatelně zůstane v srdcích milionů fanoušků. #excelsior! ()

Stepan.Frank 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, který nejen prolétá Stanovou kariérou a historií Marvel Comics, ale také pěkně zachycuje jak byly komiksy ovlivněny historickými momenty, popisuje jak důležitý je význam jednotlivých postav a hlavně prezentuje jak velký dopad měl Marvel Comics na komiksový byznys a celkově na kulturu. Mimo Stana se dokument také zaměřuje na komiksové velikány, Jacka Kirbyho a Steva Ditka, kteří samozřejmě stáli u zrodu Marvel Comics a přivedli naše oblíbené hrdiny k životu. Povedená záležitost, která potěší hlavně komiksové fanoušky. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Nádherný, srdečný, Stanu Leemu hold vzdávající dokumentárně-životopisný film, který mapuje jeho život a dětství, pracovní zkušenosti, vztah s kolegy a v neposlední řadě taktéž impulsy, které stály za zrodem jednotlivých postav v jeho komiksech. Dokument tak činí s obrovskou láskou a pokorou. Režisér David Gelb se k látce snaží přistupovat velmi objektivně a vyzdvihuje genialitu tvůrčího tria Stan Lee, John Kirby a Steve Ditko, která se nesmazatelně nejprve zapsala do srdcí milovníků komiksů, a následně i filmových fanoušků. Jako divák jsem dostal víc než jsem očekával a navíc bez typického amerického patosu, jak to u obdobných dokumentů bývá zvykem. Pět hvězd. 👌 (28.07.2023) ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama