Reklama

Reklama

Hlas smrti

  • Kanada White Noise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jonathan Rivers (Michael Keaton) je úspěšným architektem s krásnou ženou, spisovatelkou Annou, milujícím synem Mikem a dalším dítětem na cestě. Žije spokojeně do té chvíle, než do jeho života zasáhne tragédie. Anna se ztratí cestou do práce a později je nalezena utonulá v řece. Jonathan, šílený žalem, se odstěhuje a úzkostlivě se straní všech přátel a zbytku rodiny. Tajemný vědec Nicolas Elia přesvědčí Jonathana, že Anna vysílá signály "ze záhrobí" pomocí televizní obrazovky a rádia. Jonathan poslechne jeho rady a s pomocí nových přátel Raymonda Price a Sarah Tate se pokusí navázat spojení s manželkou. Bezděčně tak otevře dveře do jiného světa. Netuší, co tím způsobí: mrtví teď mají možnost zmocnit se ho.. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ak chcete komunikovať s mŕtvymi, stačí si po večeroch nahrávať na video kazety šumenie televízie a následne ho analizovať prostredníctvom nejakého audio-vizuálneho počítačového programu. Vraj sa tomu hovorí EVP (Elektronic Voice Phenomena) - Fenomén elektronického hlasu. Na tejto teórii je postavený kanadský horrorový thriller "White Noise". Mladá spisovateľka Anna Riversová, ktorá zomrela pri tragickej dopravej nehode sa touto formou kontaktuje so svojim manželom Jonathanom. Moc ma to nezaujalo. Vôbec som sa nebál a hodne som sa nudil. Duchárčina na tento spôsob ma neoslovila. ** ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Duchariny ako horory nemam az tak rad ako ostatne horory /strasidelne domy, sci-fi, vrazdiaca fauna ....../. No ale aspon sa tento neberie az tak smrtelne vazne a nepovazuje sam seba za najlepsi horor na poli duchov. A tematika "signaly ze zahrobi" je sama o sebe dost hororova. A to mi je sympaticke. 69 % ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Nápad filmu je úplne skvelý,ale úplne nevyužitý..!Začiatok sa nesie v sľubnom"duchu",ktorý má dobrú atmosféru tak ako snaživých hercov!Avšak po pár minútach padá tento snímok ako domček z kariet-rúti sa atmosféra,herecké výkony...Z nadpriemerného snímku sa stáva"B"horor!Je to veľká škoda,ak by sa tohto snímku chytil niekto snaživejší a lepší určite by šlo o blockbuster..! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Michael Keaton sa nikdy nestal mega hviezdou. Napriek tomu je troška smutné pozerať sa, ako tento sympatický chlapík starne a ako málo vďačných príležitostí dostáva (BEETLEJUICE, BATMAN, BATMAN SA VRACIA, JACKIE BROWNOVÁ, ZAKÁZANÉ OVOCIE). Tentokrát sa chvíľkovo "vrátil" v komerčne úspešnej duchárskej melodráme HLAS SMRTI. Tá sa i kvôli slabému rozpočtu stala takým hitom, že k nej v roku 2007 pribudla dvojka (v ktorej Keatona vystriedal podobne "nehviezdny, ale sympatický" Nathan Fillion zo SERENITY). Príbeh sa venuje netradičnému nadprirodzenému fenoménu EVP, čo je spôsob, akým sa s nami kontaktujú mŕtvi prostredníctvom rádia či televízie (tvorcovia tvrdia niečo v šialenom zmysle, že to naozaj existuje, ale neverte im). Snímke napriek priemernému scenáru a tak akosi celkovej nevýraznosti nemožno uprieť zopár kladov (znepokojivú atmosféru a charizmatického Keatona v titulnej úlohe) a keď HLAS SMRTI porovnávam s podobným kúskom Kevina Costnera NA KRÍDLACH VÁŽKY... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Architektovi zemře manželka a on od ní začne přijímat zprávy rádiem. Tím ovšem otevře jakousi bránu do světa mrtvých a ohrozí tak svůj vlastní život. V celém filmu se toho moc nestane. Celá finta spočívá jen v onom sledování rádia a televize. Nic víc, nic míň. FIlm to není příliš nápaditý, a tak člověka nic nepřekvapí. Už začátek je vyloženě odfláknutý. Posloucháme dialog v němž Michael Keaton říká své odjíždějící ženě věty typu „Dávej na sebe pozor.“ A ona říká věty typu: „Čekáme dítě.“, načež zemře. I kdybych nevěděl už před filmem, o co půjde, tyhle vše říkající dialogy následující scénu naprosto okrádají o překvapení, emoce. Chudák Michael Keaton nemá moc co hrát. Naštěstí tam, kde zklamal scénárista, zapracoval režisér (nebo náhoda?) , a o přesto že se ve filmu v podstatě nic neděje, člověk se docela bojí. Asi nikdy jsem si neuvědomil jak strašidelný dokáže být šum rozladěného rádia. A nevyladěnou zrnící televizi taky nemusím dlouho vidět. Na strašidelné noční okamžiky u tv je tenhle film víc než dobrý. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Snímek nevznikl podle stejnojmenné novely Dona Delilla. (imro)
  • Pro režiséra Geoffa Saxe byl snímek debutem na poli celovečerních filmů. Do té doby se věnoval jen televizi, pro kterou natočil například sci-fi Doctor Who (1996) či Othella (2001). (imro)

Reklama

Reklama