Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alfie (Jude Law) si v životě užíval všeho, co mu ženy mohly nabídnout - krátkodobých románků. Od bohaté vdovy s chutí na mladší muže (Susan Sarandon) až po svobodnou matku, Alfie měl všechny... a nehledal nic víc. Když však důsledky jeho bohémského životního stylu ovlivní život bývalých milenek i nejlepšího přítele, začne Alfieho zajímat, zda může jít v životě o víc než jen o povrchní románky. A jestliže ano, Tak o co? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Při sledování začátku tohoto filmu, ve spojení s jeho ne příliš povedeným názvem a při představě, že oním zlatíčkem je někdo, jako je Jude Law (pro mě rozhodně ne prototyp chlapa), příliš sympatií ve mně tento snímek nevzbudil. Nad Alfieho chováním, smýšlením a životním přesvědčením mi občas zůstával rozum stát, ale zase jsem si říkala, že alespoň tímto způsobem podniknu průzkumnou sondu do mužského mozku (i když některé ženy se chovají skoro podobně). Vyprávění a hovor Alfieho s divákem mi přišly nenásilné a dokonce jsem mu několikrát i odpověděla:). Oproti na pěst rozvíjejícímu se začátku filmu byl jeho průběh pravým opakem a rozhodně i za pomoci vkusně odvedených výkonů všech představitelek Alfieho osudových žen jsem se zlatíčkem pomalu začala soucítit. Přeci jenom nemusí vystřízlivění probíhat za téměř až bolestných okolností. Myslím, že každý se v Alfim poznáme, ať už budeme žena nebo muž. Totiž ať už se snažíme jakkoli život prožívat po svém, nenásilně, bez závazků, bez občasného trápení, stejně budeme pořád jen sami, a samota výhrou rozhodně není. Naším životem projde spousta rozdílných lidí, rozmanitých povah a názorů, a na každého si uchováme pár příjemných vzpomínek, přestože třeba poznáme, že to není přesně to, co bychom chtěli. Hledat však nelze věčně. Vždy bude někde někdo lepší, hezčí, chytřejší, milejší a zábavnější, a stejně tak i tento člověk nás pak překvapí za deset let naprosto zcestným uvažováním nebo chováním. Je to začarovaný kruh. "Užívat si" a myslet jen na sebe nebo se hodněkrát spálit, odevzdat se, a pak objevit zcela jiné hodnoty ve svém životě? Alfie, alespoň myslím, své pravé hodnoty objevil. Doufám, že třeba i spolu s ním, je většina z nás objeví také. PS: Románek Alfieho s dívkou, kterou představovala Sienna Miller byl jeden z nejpovedenějších způsobů zpracování bouřlivého a "živočišného" vztahu, a jen tak na něj nezapomenu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto príjemné spríjemnenie jesenného večera stavia hlavne na tom, že ide o úplne originálny štýl komédie s prvkami drámy, sústavné prihováranie sa divákovi je presné a trefné v každej situácii a absolútne nenarušuje dejovú líniu, ktorá aj tak sama o sebe výborná. A samotný Jude bol tak v pohode bývajú herci v málo filmoch. 80%. ()

Reklama

Gimp 

všechny recenze uživatele

Tak o čem to tedy do háje bylo....? První cca hodina je sledování sympatického rošťáka Lawa, kterak baví spousta koček a všechny mu to děsně baští, ačkoliv je slovy klasika "stejně povrchní jako ta komerce kterou konzumuje". O čem to etdy do háje hájů bylo? O tom, že když budete na ženy srát ony se vyserou na vás. Nepříliš objevné... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Aflie je môj srdcový film. Je to komédia, v ktorej nás muž (Jude Law) užívajúci si život na 100%, sprevádza svojím životom. Jeho vtipným komentárom jednoducho neodoláte. Zo začiatku je to veľmi humorné a postupne sa stávame svedkami jeho premeny vďaka skúsenostiam, ktoré zažíva. Aj keď je to komédia, v mnohých pasážach zisťujete, že je to až tvrdá realita. Zažijeme veľa zaujímavého ako napríklad, že hlavný hrdina pretiahne frajerku najlepšiemu kamarátovi (ja by som to neurobil ale bola to fakt kosť), ďalej netrpezlivo čaká na výsledky AIDS, na toaletách sa zoznámi s dedkom s ktorým si vymení číslo, zamiluje sa do staršej ženy (Susan Sarandon)...Proste scenár je na prasknutie a tento film ma bavil a v podaní Jedea Lawa to nemá chybu. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem plytkou komedii a čakalo mě velké překvapení. Po vlažném začátku, kde je vidět akorát proutník, jakých už byly ve filmu stovky, jsem předpokládala, že už se to nějak dobelhá ke konci, kdy se hrdina napraví, ožení a bude žít šťastně až navěky. Později ale přišel doslova dramatický twist, který mě film donutil přehodnotit. Strašně mě překvapilo, jaký výkon se dá z takové role vytřískat. A Lawovi za to smekám. Role takové Marisy Tomei byla už jen třešničkou na dortu. Plus krásně nešablonovitý konec a originální titulky pomohly dotvořit velmi pěkný film. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • V scéne, keď je Afie (Jude Law) u lekára, si hodinky na jeho zápästí menia svoje miesto – raz sú na ľavej ruke, raz na pravej. (Arsenal83)
  • Nia Long, ktorá hrá Lonette, mala v zmluve pre tento film klauzulu, ktorou si vyhradzovala právo nebyť nahá. (Arsenal83)

Reklama

Reklama