Reklama

Reklama

Píseň lásky samotářky

  • USA A Love Song for Bobby Long (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emotivní drama Píseň lásky samotářky vykresluje příběh tří ztracenců, které svede dohromady úmrtí jazzové zpěvačky Lorraine. Ta po sobě zanechala dospívající dceru Pursy a rozpadající se dům v New Orleans, který léta obývají dva nerozluční přátelé v podobě bývalého profesora literatury Bobbyho Longa a jeho bývalého asistenta Lawsona, který zde údajně čerpá inspiraci pro svůj román. Večně opilí a zhýralí kumpáni nemají v úmyslu opustit svůj domov, proto důvěřivé Pursy zalžou o pozadí dědictví. Nevyzrálá dívka se nakonec rozhodne zůstat v domě své matky na dobu neurčitou se svéráznou dvojicí bohémů, kteří se patrně ze samého zoufalství zamýšlí upít k smrti. Soužití nesourodé trojice přináší odhalení dávných tajemství, která se dlouho utápěla ve zvláštním městě plném neviditelných lidí... Hereckému obsazení vévodí John Travolta jako zhýralý bohém s bolavou duší Bobby Long a tehdy vycházející herecká hvězda Scarlett Johanssonová, která byla nominována na Zlatý Glóbus za ztvárnění dospívající Pursy, která složitě hledá své místo v životě. Ústřední trojici doplňuje Gabriel Macht v roli tápajícího spisovatele Lawsona Pinese. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

misulka03 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, člověk si musí najít cestu ke svému životu. Johna Travoltu nemám příliš v lásce, ale tady mu nemůžu upřít skvělý výkon. Scarlett Johansson byla velmi přesvědčivá a sympatická. A Gabriel Macht, no ten jeho úsměv :) Nedá se říct, že bych z filmu byla naprosto nadšená, ale příběh to byl krásný :) ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem, viděl film, ve které Travolta zahrál naprosto skvěle napsanou roli, snad i jemu přímo na tělo. Byl opravdu skvělý, což se dá říct i o tradičně vynikajicí Scarlett Johansson, která sice moc na 18 nevypadá, ale to vůbec nevadí. Hodně se mi tu líbil i Gabriel Macht, i když hrál třetí housle, jeho role byla zajímavá. Režie Shainee Gabela se vám nic nesnaží vnutit, spíš nabízí příjemný film, tak trochu Allenovského typu, kdy se tempo filmu nikam neřítí a vše je, jak má být. Včetně závěru. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď ide človek po ulici, tak občas, hlavne vo väčších mestách, narazí na človeka, o ktorom si povie, že na také dno ľudskej dôstojnosti by nikdy nechcel spadnúť. Bezdomovci, žobráci, feťáci, alkoholici a im podobní. Nie každý si však tento osud vyberie dobrovoľne. Za väčšinou sa skrýva dlhý, tragický príbeh, ktorý poznačil ich životy a v dôsledku ľahkovážnosti sa razom ocitli na hrane, z ktorej bola na dno už len veľmi krátka cesta. Životný príbeh Bobbyho Longa (dokonalý John Travolta) je typickým príkladom podobného ľudského osudu. Dej filmu však nezostáva v žiadnom prípade obyčajným príbehom o skrachovanom bývalom profesorovi angličtiny. Tento nezávislý filmík nás zavedie do slnečného New Orleans, kde si traja neobvyklí spolubývajúci hľadajú cestu k sebe, i naprieč zmyslom ich budúceho a predchádzajúceho života. Charaktery postáv sú napísané veľmi úprimne a otvorene, takže každý z hercov má naozaj čo predviesť a ako som už spomenul najviac ma očaril spanilý výkon Johna Travoltu, ktorý som si pripomenul po strašne dlhej dobe. Navyše tie biele vlasy mu fakt sekli. Réžia je vskutku sympatická, emočné vypätie filmu je občas odľahčené naozaj dobrým fórikom, či príjemnou scénou a hudba dotvára skvelú nostalgickú atmosféru. 85%. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hezký film, jehož hlavní předností jsou, řekl bych, dobře napsané postavy. Scarlett Johansson hraje 18 letou zmatenou a hledající se dívku, která tak nějak neví, jak naložit se životem. Usměrňující impuls jí poskytne konfrontace s dvojicí přátel obývající dům, který dívce odkázala její zesnulá matka. John Travolta hraje stárnoucího intelektuála, emeritního profesora literatury, který s nenucenou přirozeností používá slova jako devótní a indolentní, sypajíce každou chvíli z rukávu nějaké duchaplné citáty amerických klasiků, z jejichž autorství zkouší Gabriele Machta. Ten, coby tápající literát v tvůrčí krizi, s problémy s přehnaným pitím alkoholu, tvoří s Travoltou tragikomickou dvojici, obývající potemnělý dům v New Orleans. Čas zde plyne mezi věčným chlastáním a poflakováním se odnikud nikam a každá postava zjišťuje, co je pro ni skutečně důležité, ujasňujíce si tak životní priority a další směřování. Někdo má život před sebou, někdo se smiřuje s tím, že žil už dost dlouho. Příjemná podívaná s uvěřitelnými postavami, inteligentními replikami, zdařilou kamerou a nosnou uměleckou výpovědí o životních hodnotách. Asi jediné, co bych filmu vytkl, je pozoruhodná skutečnost, že snad všechny postavy ve filmu neustále kouří - přišlo mi to tak nějak zbytečné a skoro až protivné, ochotně bych si všechna ta vykouřená cigára odmyslel a film by o nic nepřišel. Fandům Scarlett Johansson, mezi které se hrdě hlásím, nelze než tento snímek doporučit, v některých záběrech je skutečně radost na ní koukat. UPDATE 25. 8. 2016 - Velmi pěkný film, který mě potěšil i na druhé zhlédnutí. Celý je takový lehce posmutnělý, civilní a s puncem té správné nezávislé filmové Ameriky. Jednoduchý děj je zde spíše podružný, hlavní důraz je zde položen na postavy, jejichž vývoj jsem sledoval s velkým zájem - především proměna, kterou zde podstoupí postava ztvárněná Scarlett Johansson, je skutečně pozoruhodná. Na tom filmu mě - kromě výtečně zvolených lokací, skvělé kamery a výborných herců - těší rovněž to, jak je prošpikovaný nejrůznějšími zajímavými citáty amerických klasiků - něco mi říká, že literární předloha, podle které to bylo natočeno, by vůbec nemusela být špatná. Rozhodně jedna z nejhezčích rolí Scarlett Johansson - už kvůli ní ten film stojí za vidění, protože od té doby to jde s její hereckou filmografií hodně z kopce. Nejlepší replika filmu: "Zlatíčko, už ti někdo někdy řekl, že voníš jako Pařížanka na jaře?" ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Nádherný komorní snímek, který mě okouzlil svou smutnou krásou! Pursy ( v podání mé oblíbenkyně Scarlett Johansson ) se dozvídá, že ji zemřela matka a tak se vydává na pohřeb ( který nestihne ) a do svého rodného domu v New Orleans. Ten ale již delší dobu obývají dva přátelé její matky. Bývalý profesor literatury Bobby Long ( v podání excelentního Johna Travolty). Toho já sice až na vyjímky ( viz Pulp fiction ) moc nemusím, ale tato role Bobbyho mu byla " ušita " přímo na míru. Spolu s ním tu přebývá jeho chráněnec Lawson Pines. Tito dva společně celé dny tráví pitím a čtením a nemají v nejmenším úmyslu tento jejich domov opustit. A tak začíná společné soužití těchto tří a my postupem času odhalujeme jejich tajemství z minulosti. Co říci závěrem: nesmírně silný příběh, nádherná a přesvědčivě hrající Scarlett Johansson, ještě lepší John Travolta, nádherná kamera, hudba a opravdu povedený konec snímku. p.s. jako třešínka na dortu, nezapomenutelná scéna hlavního tria na verandě. Kdo viděl, ví o čem mluvím. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • John Travolta ve filmu zpívá úryvek z balady o Barbaře Allen, lidové písně pocházející pravděpodobně ze Skotska nebo Anglie. (skudiblik)
  • Na produkcii sa podieľala Melanie Johnssonová, Scarlettina mama. (tron)

Reklama

Reklama