Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah Polleyová, Ving Rhames, Jake Weber a Mekhi Phifer hrají v novém zpracování apokalyptické hororové klasiky George Romera od Zacka Snydera. Svět zachvátila nevysvětlitelná epidemie, která likviduje světovou populaci - avšak mrtví neumírají! Stávají se z nich zombie, které se potulují po městě a využívají každou příležitost dostat se k masu a krvi zbylé hrstky živých lidí. Zubožená skupina přeživších v jednom wisconsinském městečku našla úkryt ve velkém obchodním středisku. Zde se tito lidé musejí jednak naučit jak se bránit před stále početnější hordou zombií, ale především musí vyřešit problém vlastního soužití v uzavřeném prostoru. Skupina, odříznutá od zbytku světa, využívá všechny dostupné prostředky (uvnitř i vně) v boji proti všem, aby zůstala naživu a našla cestu z obklíčení. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 008)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: James Gunn .. Úsvit mrtvých je popcorn nářez! Určitě pro ty, kteří vyznávají horory a zombie vyvražďovačky. Po nedávné zkušenosti s ubohým Resident Evil: Apokalypsa, jsem byl skutečně nadšený. Začátek filmu je opravdu bomba!! Sestra Ana skončí směnu v nemocnici, dojede domu, pomiluje se, vyspí a ráno je vše jinak. Venku je spoustu nakažených zombí a apokalyptická jízda začíná!! Kdyby film udržel tohle tempo i nadále, určitě by se dostal do nějaké mé Top. Po setkání se s ostatními protagonisty příběhu a společném úniku do obchodního centra tempo lehce poleví. Ale jen lehce. V této části kraluje především dosti povedená kamera, takže je se pořád na co dívat. Více se i mluví, ale krev teče mezitím pořád proudem. A nesmím opomenout povedený závěr na lodi.. no comment;-)) Film je napěchovaný černým, morbidním humorem, spoustou drsných scén a samozřejmě prostřelených nebo ustřelených hlav! Fanoušci hororu budou slintat blahem! Ostatní se nadmíru dobře pobaví. Za předpokladu, že neznáte původní Dawn of the Dead (jako já), nemůžete být ani naštvaní z (ne)zprznění předlohy.. 80%. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

No já bych ještě tak pochopil nějaké ty adorace nezkušených a nekritických pubertálních fanoušků >zombíckého< subžánru, ale když vidím zde tu na ČSFD to zatmnění živých... ;-) . . . U téhleté taškařice se prostě nemůžete bát, nemůžete se bát něčeho, čemu se zároveň i smějete. Takovou snůšku laciných klišé, nevěrohodného (jakože asi pro to pseudonapětí) chování postav a nelogičností v ději bych tedy zrovna u této produkce nečekal. Nevím, co má být na téhle zombí slátanině >sci-fi< (tvrzení distributora) a kde se vzalo to zařazení do žánru >drama< (?), vím ale jedno: já potřebuji, aby mě >horror< při sledování přiměl se BÁT! A toho se v tomto případě nelze ani obávat! Jinak ovšem efekty jsou efektní, kamera svižná (lokomátohám se motají kola ;-) - leč scénář klopýtá až k vskutku >vtipnému< závěru bez konce - a navíc - prohlédnete-li si na dvd bonusy - zjistíte, že ta cca půlhodina věnovaná "ztracené pásce" a "zvláštnímu vysílání" má větší pointu a vtip než celý film. Tenhle film je prostě poněkud jednoduchá a průměrná zábava, ideální pro prostodušší fanoušky všech v popisu filmu jmenovaných žánrů... - - - P.S. Motto: "Když v pekle není místo, mrtví (asi scénkáristi se svými rejžizéry) začnou chodit po zemi." Tolik v česku mrtvý Universal... - - - P.P.S. Tak budiž jim tato těžká... :-))) - - - P.P.P.S. Aspoň jedna hloupost(?) závěrem: Když vše dopadlo jak dopadlo, kdo vlastně našel tu videokazetu? Nebo že by (ne)mrtví zase umřeli a stali se pak živými? ;-P ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, to nadšení pro tento film úplně nechápu. Ani napodruhé se nemůžu zbavit dojmu, že jde o snímek sice velmi zručně natočený (Snyder je určitě talent), ale naprosto nepřekvapivý a hlavně - hrdinové nejsou moc charismatičtí nebo aspoň výrazní. Vcelku dobře se na to kouká, ale o nikoho jsem se nebál, což vidím jako chybu. A přeci jen, když jedinou inovací je, že zombie se neplouží ale sprintují, tak nevím, z čeho mám být na větvi... ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmeček jsem si opravdu užil, a řekl bych, že i víc než samotní tvůrci jeho natáčení...Je pravda, že takhle kvalitní zombie horror tady chyběl. Atmosféra je výborná, to samé se dá napsat o hercích, režii, tricích, kameře a hudebním doprovodu, krev nám stříká taky pěkně, navíc pořádná dávka černého humoru, takže 4* jsou plně zasloužené. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jiného a tímhle mým očekáváním jsem si ten film upřímně docela posral... Takže vám teď dám takové varování :D, nebuďte jako já a fakt nečekejte: oscarové akční drama, nečekejte moc chytré postavy, nečekejte moc chytré dialogy, nečekejte zlomové psychologické oblouky. Prostě... Věci se dějou a je to fakt prdel sledovat. Snyderova klasická režie kdy dokáže hodit spomalenej záběr i do scény kde rozbitej hajzl padá na podlahu, kde saturace je tak vyboostěná a mezi podexpozicí a přeexpozicí je taková hloubka, že by ses na to nenamžoural... To vše doplněné ujetostí Jamese Gunna a thats it. Nebudu se bránit, po pár chvílích jsem tomu přišel na chuť a pak už jen další scéna přinesla další pousmání v koutku. Tohle je prostě podstivej Zombie film a těch je dneska už kurde málo ()

Galerie (137)

Zajímavosti (58)

  • Ve scénáři bylo několik zombie psů, ale po filmu Resident Evil (2002), kde se objevují také, byli vyškrtnuti. (imro)
  • Do výtahových dveří stačí ze začátku jen strčit a ony se nezavřou, ale když se o ně později zombíci opřou mnohem větší silou, zavřou se. (Patrik256)
  • Během premiérového víkendu (19.-31. 3. 2004) se nemrtvým gurmánům podařilo vydělat 26,7 mil. amerických dolarů, což bylo na 26milionovou produkci velmi slušné. Ve finále dosáhly severoamerické tržby 59 milionů dolarů, součet těch celosvětových pak 102,3 mil. (imro)

Související novinky

Netflix ruší plány na Snyderovu zombie ságu

Netflix ruší plány na Snyderovu zombie ságu

16.08.2024

Zack Snyder (Muž z oceli) se poslední dobou vehementně snaží dokázat, že stále patří mezi talentované režiséry, nikoliv mezi do sebe zahleděné autory, kteří neví, kdy přestat. Po kontroverzní a… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

30.01.2019

Režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) se po delší pauze vrací k režii. Natočí heistový zombie thriller Army of the Dead pro Netflix. Scénář napsal Joby Harold (Král Artuš: Legenda o meči) a… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Reklama

Reklama