Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Musím uznat že jsou i lepší filmy než uřvaná španělka a její dcera který si našli džob u skoro bohatý rodiny s nafoukanou manželkou a manželem (Adam Sandler) který si zaslouží někoho jiného. Je to docela dobrý dávám tři hvězdy za docela dobrý příběh a samozdřejmě za Adama Sandlera bez kterýho by ten film byl na prd takze to je muj nazor. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Neutrhnu se tak často, ale v tomhle případě to s klidným svědomím udělám, protože film, po kterém zůstala stopa v mém srdci a který jsem rozhodně neviděla naposled, si to zaslouží. K dokonalosti má na míle daleko, ale má množství místeček, která zvednou koutky a zároveň aktivují slzné váčky a tak je až s podivem, že já, která se tak nerada nechávám vydírat, jsem mu podlehla. Když Flor v noci zvětšuje sako zaměstnavatelčině dceři, která obrečí fakt, že jí matka kupuje menší oblečení, aby jí motivovala ke zhubnutí, a k tomu se naučí svou první větu anglicky "jen to zkus", kterou omílá do té doby, než dítě pochopí a zkusí a .... pochopí - to je třeba jedno z těch míst. A Paz Vega - přesně jak říká Adam Sandler, že když se na ní člověk dívá, nesmí mrknout, aby o něco nepřišel, je nejen záviděníhodně krásná, ale od filmu Sex a Lucia vím, že je i mimořádně dobrá herečka a svou paličatou a hrdou Flor zvedla tenhle filmeček, který mě v zarmoucený den odrmoutil, o další hvězdičku. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, tak jsem to docela odepsal. A může za to Sandler, protože jsem čekal komedii a tak nějak jsem nedokázal strávit, že je to drama. Což mi tehdy pokazilo celý film. Až teď, po letech jsem dokázal ocenit tu povahu příběhu ale hlavně výborné obsazení a skvělé herecké výkony (hlavně Téa Leoni svou manželkou, které se existenčně i psychicky hroutí svět válcuje). Sice mi trochu nesedí to závěrečné vyznění a postava výborné Paz Vega mi zrovna dvakrát neseděla (stejně jako účes Adama Sandlera), ale s hodnocením musím jít rozhodně nahoru. 3,5* ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Na tuto roztekanou romantickou komedii, jsem se dival ze tri duvodu - brooks, sandler a paz vega. Nebyl jsem zklamany, to ne. Ale na druhou stranu kvalit as good as it gets to urcite nedosahovalo. Mozna kdyby film dopadl jinak [jsem dcera sve matky-tenhle blabol jsem malem nerozchodil] hodnoceni by bylo lepsi. Vubec cele to tema rodicovstvi mne prislo hodne kycovite. Proto je pro me spanglish jen dalsi z rady docela koukatelnych bezpohlavnich sladaren, s nekolika povedenymi dzouky, ale zas ne tolika abyste si na ne za cas vzpomeli ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Že měl film dlouhou stopáž? No a? Zcela neobjektivně přiznávám, že jsem se kochal pohledem na přenádhernou Paz Vega, takže jsem se nenudil ani na chvíli. Navíc postavy i dialogy byly napsány velmi dobře, takže Špangliš nemám co vytknout. Byl jsem v USA dost dlouho, abych měl slušnou představu o tom, jak fungují vztahy mezi portorikány(obecně přistěhovalci) a rodilými američany, takže jsem bral Brookse s nadhledem. Což ale neznamená, že je podobný příběh z říše sci-fi. Ve skutečnosti je to velmi laskavý pohled na všechny postavy...takové to hledání dobrého i na těch, kteří jsou napohled ti "zlí". Ale především je to nemoralizující a přívětivý pohled na ženu, která nechtěla přijít jak o svou hrdost, tak o svou dceru, což by se přijetím darů a pomoci jiných, mohlo snadno stát. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (13)

  • Sarah Steelová kvůli roli Bernice přibrala přibližně 6,8 kg. (darek kartac)
  • Kazeta kterou používá Flor na výuku angličtiny je pravá. (Pumiiix)
  • Sarah Steele byla vybrána do role Bernie z 2000 mladých hereček. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama