Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Také tak máte rádi Sandlera v umírněných hereckých polohách, ve kterých nikomu neprdí do ksichtu a po boku mu nestojí démonický Rob Schneider? Brooks nejde až úplně na dřeň a rozhodně se nedočkáme podobně silného náhledu do pozdějších let manželských, jako třeba předvedl Linklater před pár lety v jeho Před půlnocí. Místo toho se díváme na nepodbízivou civilní komedii s trochou dramatu, která si mě zaháčkovala po celou 126 minutovou stopáž, a při závěrečném posezení jsem byl nefalšovaně dojatý. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní, zajímavý a dobrý film. Z počátku jde o komedii, pak o rodinné drama a končí to nesourodou romancí. Adam Sandler podal tlumený, ale o to lepší výkon ve filmu o tom, jaké trable mohou v rodinném soužití nastat, když klasická americká rodina zaměstná mladou Mexičanku s dospívající dcerou. Téa Leoni je skutečně nesnesitelná, Paz Vega neuvěřitelně krásná a Sandler vtipně dramatický. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemná a inteligentí romantická komedie od mistra Jamese L. Brookse. Film jde úplně jinou cestou než jiné žánrově podobné filmy a nebojí se dvouhodinové stopáže ani -na žánr- neobvyklého konce a nepůsobí samoúčelně, kýčovitě nebo dokonce hloupě. Inteligentní scénář, vynikající herci a brilantní režie zaručují zábavu pro všechny, kdo hledají kvalitní romantiku a zábavu. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi jako komedie nezdá. Střet dvou kultur a mentalit, mexické a americké, vyprávěn z pohledu dcery krásné Flor, která po odchodu z Mexika šest let stráví v komunitě krajanů v LA. Rozhodne se přijmout práci u bílých lidí, kde je nejen jazyková bariéra, ale odlišné mentality.Rodina střední vrstvy, matka T.Leoni , táta A.Sandler a jejich dvě děti a babička.Milé, úsměvné, trochu dojemné. a první věta, kterou se Flor naučí anglicky kvůli jejich dceři - jen to zkus... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ono stačí, když ze sebe pan Sandler aspoň na chvilku nedělá debila a hned čučím jak blázen. Na co ještě jsem tu čučel snad nemusím psát, v tomhle jsem nejvděčnější divák pod Sluncem. Příjemný film s dobrým humorem a zajímavým příběhem - tomu se u dvouhodinové americké rodinné komedie říká zázrak Vánoc. P.S: Jestli si někdy pořídím děti, tak jenom kvůli chůvě. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Původně byla do role Debořiny matky obsazena Anne Bancroft. Nakonec však projekt opustila. (Coldrex)
  • Sarah Steele byla vybrána do role Bernie z 2000 mladých hereček. (Pumiiix)
  • Adam Sandler odmítl roli Maxe ve filmu Collateral, kvůli práci na tomto filmu. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno