Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Oj skoda toho uletu, kde divak je velmi dezorientovan a nevim na co se diva. Komedie? Drama? Romanticky? Vypraveni? nebo normalni dej. Tam nekde se clovec ztraci a rika, no jo vzdyt ono je to vlastne vypraveni a nebo neni. ? Prvni pulka vyborna a pak uz by stacilo tak 30 minut na dokresleni situace a jineho, pac to bylo moc dlouhe a misty az nudne. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

James L. Brooks je jedným z tvorcov, ktorý netočia filmy ako na bežiacom páse a preto by sa dalo povedať, že si dávajú na nich záležať. Spanglish je rozhodne dôkazom toho, že čakať sa oplatí. Film má tri dejové línie, ktoré sa prepletajú a dopĺňajú. Ta prvá sleduje rodinné vzťahy a hodnoty. Na jednej strane je to Paz Vega ako Flor, na strane druhej Adam Sandler ako John Clasky. Obidvaja sú základnými pilierami pre rodinu a preto musia viacej rozmýšľať o skutkoch, ktoré vykonajú, pretože ako obvykle najviac skutky dospelých ovplyvňujú deti. Na strane druhej je to romantická línia medzi Flor a Johnom, ktorá patrí k najlepšie zvládnutým veciam vo filme. Jednak preto lebo sa nenaplní a tiež preto lebo je podávaná v malých dávkach v obyčajných scenách aby si na ňu divák zvykol. Potom sa tu rozoberá ešte vzťah Johna a Deb, ktorý sa postupne rozpadáva a dáva dokopy. Treťou dejovou líniou je kultúrny vzťah medzi Mexičanmi a Američanmi, podávaní nie ako politický problém, ale ako hodnotový základ hlavných hrdinov, ktorý ich postavy obohacuje a dáva im tretí rozmer. Film je príjemnou komédiou, ktorá je niekedy viacej štylizovaná ako by byť mala, ale aj napriek tomu v sebe ukrýva emocionálne a vtipné scény, ktoré sú podávané nenútene a prirodzene. Nejedná sa o veľký film ale dá sa na neho príjemne pozerať a dakedy je to to jediné čo potrebujem. ()

Reklama

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

¡Ay mi madre! ¿Qué hago? Peli americana y ¿yo pongo cuatro estrellitas? Hmmm... Když ono je to milé, roztomilé, až slzu do oka loudící, aniž by to na diváka vyvíjelo nějaký zvláštní nátlak. Hrdě tvrdohlavá Flor hájící si své "mládě" je až dojemná, ale zase ne příliš a pro prudší a horkokrevnější reakci hodnou svého původu nechodí moc daleko. Střet kultur také stojí za to. ¡Maldita sea!, jsem okouzlena, a to nečekaně zcela. Paz Vega je lindísima, simpática, dulce y bien emotiva a musím se přiznat bez mučení, že nebýt jí, protože patří mezi mé nejoblíbenější španělské herečky, nějak by mě ani nenapadlo se na tento film kouknout, což by ale byla asi škoda. OK, vzdávám se, určitě škoda. Hudba je příjemná, Adam Sandler samozřejmě bezprostřední, Téa Leoni kouzelně a neuvěřitelně potrhlá a obě dvě dcery moc fajn. Babička pobaví. Celkově velice příjemný filmík, po kterém zůstává příjemný a lehký dojem a vzpomínka na něj vyvolává stejně lehký úsměv na tváři. ¡Bravo! ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

A já čekal komedii. Ve skutečnosti je to krásný civilní filmek s až nebezpečně přirozenou a krásnou Paz Vegou a všedním (v dobrém) Sandlerem. Celý dojem je opravdu jako bych sledoval skutečný příběh přes plot nebo nevim o jiném přirovnání. -"Is what you want for yourself to become someone very different than me?" ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s velmi příjemným kvalitním hereckým obsazením (ufff, to je spojení). U filmu jsem se málo kdy nudil. Po humorné stránce film funguje parádně. Manželka Adama Sandlera je úžasná (teda jak pro koho). Překvapil mě závěr, který byl jiný než typicky Hollywoodský. Kdo film viděl ví o čem mluvím. Kdo ho ještě neviděl, tak prozrazovat nebudu. Přijemný filmeček. Hodnocení: 60% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (13)

  • V traileru zazněla písnička "Show You Love" od Jars of Clay. Na soundtracku k filmu ale není. (Pumiiix)
  • Kazeta kterou používá Flor na výuku angličtiny je pravá. (Pumiiix)
  • Sarah Steelová kvůli roli Bernice přibrala přibližně 6,8 kg. (darek kartac)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama