Reklama

Reklama

Slepičí úlet: Zrození nuget

  • Velká Británie Chicken Run: Dawn of the Nugget (více)
Trailer 1

VOD (1)

Hejno neohrožených slepic spojí síly, aby zachránilo svoje drůbeží soukmenovce před další hrozbou. Tentokrát se něco děsivého chystá na sousední farmě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (69)

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Skoro čtvrt století muselo uplynout, abychom se dočkali dalšího dobrodružství z nacistické drůbežárny. Zatímco jednička byla plastelínovým remakem Velkého útěku, tady se jde ve stopách Mission: Impossible a opeřenci se vydávají na záchrannou misi do slepičího Alcatrazu. A to i přesto, že si po předchozích událostech žijí spokojeně ve svém vlastním ráji, Rockyho kuřecí dcera se dobrovolně vydá na pohádkovou farmu, kde však postupně zjišťuje, že vše není tak růžové, jak se zprvu zdálo… slepice jedna, hlavně nepanikařit a neztrácet hlavu. Kvalitě prvního Kurníkového úprku se to sice nevyrovná, ale ostudu mu tohle velkolepější pokračování rozhodně v žádném případě nedělá a obsahuje spoustu vydařených momentů, kterým vévodí parádní průnik do střežené farmy (oční skener je bomba). Kéž by měl Netflix takové štěstí i u většiny svých hraných filmů. ■ AnanAss‘s Score: 7/10 ■ ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl pořádnej vodpal! Pozorní cinefilové dostanou pekelnou nálož popkulturních scén, odkazujících na ty největší filmové fláky uplynulých čtyř dekád - Mission: Impossible, Pán prstenů, Terminátor 2: Den zúčtování, Jurský park, to je jen zlomek toho, co na vás v téhle geniálně zábavné animované jízdě čeká. Témata svobody, poznávání světa a dospívání, použité rejžou Samem Fellem, k příběhu perfektně sedí a já si dvojku Slepic nadmíru užil a královsky se u ní bavil. Velké doporučení všem. Čtyři hvězdy. 👍 (20.01.2024) ()

Reklama

Draconian 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád tenhle styl animace. Na filmy Nicka Parka jsem se díval už jako dítě. Takže kouknout se na nový Slepičí úlet od Aardman studios byla jasná volba. Já jsem se opravdu hodně pobavil. Mraky vtipů (nejen pro děti), nápadů, akce. Není to po příběhové stránce nic extra světoborného, ale hravost tvůrců jde znát, stejně jako britský humor. Už jen kvůli té animaci, která je prostě originální, to stojí za to. Já si to užil. 80% ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

První Slepičí úlet byla fajn dobrodružná podívaná se zajímavým hlasovým obsazením a dobrým příběhem. Po velkém úspěchu mi bylo dlouholeté odmítání Aardmanu natočit sequel popravdě sympatické. Doba se ale mění a tak jsme po 23 letech dostali pokračování o kterém si nejsem jistý že ho někdo vůbec chtěl, ale budiž. Jenže tam kde jsme prvně měl pocit, že se dívám na film vhodný pro děti i dospělé, tady teď dostáváme jen příběh plný stereotypů o rodičích a dospívajících dětech a ono dobrodružství i střet se zlem z dob minulých vychází naprázdno. Pořád se jedná o fajn film na nedělní rodinou projekci, ale když mi jako to hlavní co mi film dal bylo navození chuti si objednat kuřecí nugetky se sladkokyselou omáčkou, líp hodnotit opravdu nedokážu. ()

Lenny_cz 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že na pokračování budeme čekat 23 let, ne pardon. Nikdy mě ani nenapadlo, že by mohlo vůbec vzniknout pokračování. A jak si vede pokračování Slepičího úletu: Zrození nuget. No lepší, než první díl to určitě není, ale taky to není podle mě žádná katastrofa, také příjemné pokračování lehký nadprůměr. Na to že oba snímky jsou od sebe 23 let, tak tady to ani nepoznáte, máte pocit, že je to jen pár dní. Aardman udělalo zase pěknou animaci. Příjemná změna, kde slepice 1 díle utíkali z farmy tak tady se musí do farmy dostat. Jako rodinný film na večer potěší, klidně si k němu dejte i těch pár nugetek. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama