Reklama

Reklama

Slepičí úlet: Zrození nuget

  • Velká Británie Chicken Run: Dawn of the Nugget (více)
Trailer 1

VOD (1)

Hejno neohrožených slepic spojí síly, aby zachránilo svoje drůbeží soukmenovce před další hrozbou. Tentokrát se něco děsivého chystá na sousední farmě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (69)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mohl to být hit. Nebo spíš měl. Ale to by ho musel napsat někdo, kdo by chápal, v čem spočívalo kouzlo prvního filmu, který je i po 23 letech tím nejlepším celovečerákem od Aardmanů. Zrození nuget je bohužel technicky špička, avšak o příběhu, který by dokázal pobavit stejnou měrou malé i velké, už nemůže být řeč. Jednička byl Velký útěk se slepicemi, který jste si ale užili i když jste Velký útěk neznali. Tohle je průměrné pokračování, které se sice na chvíli pustí do "něčeho jako Mission: Impossible se slepicemi", ale je to spíš křeč. Škoda. Asi nejlépe tu změnu vystihuje soundtrack, který tentokrát Harry Gregson-Williams složil sám bez Johna Powella. Hravost zmizela i z hudby, zbyla vata poslouchatelná nejlépe jako kulisa. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

VAROVÁNÍ! Tento film nemá s "jedničkou" kromě postav a volné dějové návaznosti bohužel NIC společného! Zmizeli Park s Llordem, zmizeli dabéři obou hlavních postav, zmizel chytrý scénář, zmizel spád, zmizel chytrý humor, zmizely gagy, hlášky a narážky na jiné filmy, zato se zhoršila animace a střih. Z hereckého obsazení "jedničky" zůstala prakticky pouze M.Richardson. Místo humoru, parodie a akce je tu jakási melancholie, důraz na rodinu a přátelství. Postavy včetně Rockyho se oproti skvělé jedničce (kterou jsem si po dlouhých letech pouštěl pouhý den předtím a u které jsem vůbec neváhal s plným hodnocením) náhle chovají jako rozumu zbavené a bohužel to není vtipné, ale trapné. Nejtragičtějším případem je nový (indický?) manžel "zlé" farmářky. Všem postavám jako by zde chyběla "duše". Před shlédnutím jsem se velice divil, proč sequel takového skvělého filmu vůbec nešel do kin. Při sledování jsem to brzo pochopil. Místo bavení se jsem po většinu stopáže jenom nevěřícně zíral, jak bylo možno takto zkazit skvělý originál. Přitom jeho scénárista se kupodivu podílel i na tomto nepodarku. Ačkoliv mělo jít (po variaci na Velký útěk v jedničce) tentokrát o parafrázi Mission: Impossible, zaznamenával jsem tam (možná chybně) pouze velmi nepodařené odkazy snad na Barbie, Stepfordské paničky nebo v závěru na původní Fargo. Všechno to utrpení "korunuje" 2x nastavovaný konec a závěrečné 11minutové (!!) titulky bez jakékoliv vložené scény či posledního vtípku, za nimiž ještě následují další plné 4 minuty titulků se všemi variantami netflixovského dabingu. Opravdu, pokud milujete jedničku, na toto se ve vlastním zájmu NEKOUKEJTE. Kvalitou se to neblíží (mám-li zůstat u plastelíny) dokonce ani Pirátům či Pračlověkovi, natož Wallaceovi & Gromitovi, Ovečce Shaun či samotnému originálu. Čili bezkonkurenčně nejhorší (s velkým odstupem za vším ostatním) věc od studia Aardman. Nevím, na který film má upomínat podtitul Zrození nuget, výstižnější by snad byly Stepfordské slepičky, ale podle výsledné kvality bych to přejmenoval spíš na Záprtek... ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Animák mého dětství, co v okolí moc lidí neznalo, ožívá po skoro 24 letech v pokračování, které ale bohužel padlo do rukou studiu, kašlajícímu na propracovanost a spíše směřujícímu na rychlý výdělek za co nejmenší úsilí. To je na návratu slepic dost znát a díky tomu jde o prachobyčejnou rychlokvašku, která i přes silné renomé kvalitní jedničky snadno zapadne mezi (polo)zapomenuté animáky letošního roku. [viděno na Netflixu 17.12.2023] ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

U Aardmana definitivně ztratili soudnost, protože to, co tentokrát servírují, nejsou čerstvé a lahodné kuřecí nugety, ale přežvýkané sousto obalené v nastrouhaných klišé. Pojetí té supermoderní opevněné farmy a návrat záporačky z prvního dílu sice potěší, ale co je to platné, když první třetina je totálně předvídatelná nuda (jen čekáte na to, až Molly uteče z domova a ostatní jí půjdou zachraňovat) a celá druhá půlka filmu se skládá z neustálého repetitivního střídání nebezpečných/hororových situací a debilně groteskních úniků z nich. A když už to vidíte po desáté, pomalu si místo fandění hrdinům začnete přát, aby je potkal rychlý a smažený konec. Hlavní problém (který jednička mimochodem neměla) je v tom, že tady se důsledně jede v módu Blbý a blbější: klaďasové se chovají jako pitomci a jejich únikové plány vycházejí buď shodou náhod a nebo proto, že záporáci jsou vykreslení jako ještě větší pitomci. A ty dva tři povedené fórky nemají šanci to zachránit. 50% ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

První Slepičí úlet byla fajn dobrodružná podívaná se zajímavým hlasovým obsazením a dobrým příběhem. Po velkém úspěchu mi bylo dlouholeté odmítání Aardmanu natočit sequel popravdě sympatické. Doba se ale mění a tak jsme po 23 letech dostali pokračování o kterém si nejsem jistý že ho někdo vůbec chtěl, ale budiž. Jenže tam kde jsme prvně měl pocit, že se dívám na film vhodný pro děti i dospělé, tady teď dostáváme jen příběh plný stereotypů o rodičích a dospívajících dětech a ono dobrodružství i střet se zlem z dob minulých vychází naprázdno. Pořád se jedná o fajn film na nedělní rodinou projekci, ale když mi jako to hlavní co mi film dal bylo navození chuti si objednat kuřecí nugetky se sladkokyselou omáčkou, líp hodnotit opravdu nedokážu. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama