Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1947 a čtyřicetiletý anglický profesor Humbert Humbert přijíždí do USA učit na univerzitě. Když si pronajímá pokoj v domě Charlotte Hazeové, spatří v zahradě majitelčinu dvanáctiletou dceru Lolitu. Zjišťuje, že potkal svou osudovou lásku a je ochoten udělat vše proto, aby byl Lolitě stále nablízku.Využije lásky Lolitiny matky, a přestože ji nesnáší, ožení se s ní. Vztah Lolity a Humberta se naplno rozvine - Humbert Lolitě zatají smrt matky a odstartuje s ní divokou cestu Spojenými státy. Po celý čas jsou sledováni. Po dvou letech Lolita Humberta nečekaně opouští... Příběh graduje. Hluboká žárlivost a pocit viny z nevhodné lásky začnou Humberta měnit v psychicky labilní trosku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (395)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejtragičtější příběh, co znám. Kam se hrabe Shakespeare. Tam snad není postava, která by nebyla tragická. Irons podává skvělý výkon, překvapivě i Melanie Griffith, ale u mě celý film stojí na Dominique Swain, která svou roli zvládla tak dobře, že to přes obrazovku/plátno funguje i na mě. Být v Humbertově situaci, zachoval bych se stejně. Sakra, proč já ten film nemám v nejoblíbenější desítce? ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

No možná jsem tu rarita se svejma 5*, ale prostě se mi tenhle film líbil. Skvělé herecké obsazení a naprosto skvělý námět a jeho následné zpracování je prostě úžasné. U žádného filmu jsem nezažil jakýsi nepopsatelný pocit, který ve mě vzbudila mladá Lolita a její chování. Prostě vzrušující. Dávám 90% ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jerem Irons je člověk, na kterém vlastně celý film stojí - uvěříte mu každé slovo, každý pohyb, prostě všechno. Nevím, co by z tohohle dílka bez něj zbylo (i když Dominique Swain je také příjemně potrhlá, živoucí a smyslná Lolita). Místy mi přišel děj trošku zdlouhavý, ale pěkná kamera a atmosféra leccos vykompenzuje. Co se týče formy a vyprávění, preferuji Kubrickovu verzi, ale co se týče herců, vyhrává tahle novější. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Z knižnej predlohy veľa nezostalo /Nabokov je predsa len intoušská šálka kávy/ a tak je škoda, že ani toho druhého, teda erotického dusna, tu zďaleka nie je toľko, koľko by sme my, "loliťáci", uvítali. Po každej stránke korektný, umiernený až nevzrušivý film. Adrian Lyne sa zľakol vystrčiť. Rožky, samozrejme. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Výborný snímek, který je zpracován dle výborné předlohy. Je plný naprosto všeho, erotiky, citů, zklamání, napětí, dětství vs. dospělost. Poprvé jsem se na něj podívala kvůli maturitě, a když jsem ho viděla znovu, tak mi to vůbec nevadilo, jelikož je opravdu kvalitní a dokáže zaujmout. Jednoduše skvělý film, na který stojí za to se podívat. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (18)

  • Frank Langella (Clare Quilty) až dodatočne zistil, že režisér behom natáčania záverečnej scény veľmi zreteľne zachytil jeho genitálie a tieto zábery vo filme použil. Toto herca nesmierne nazlostilo a je to pre neho doteraz citlivá téma, o ktorej nerád hovorí. (SarumanKo)
  • Na začátku filmu jede Humbert (Jeremy Irons) vlakem do Nové Anglie. Vlak patří společnosti Boston and Main railord, která skutečně existovala a stále existuje, avšak pod názvem Pan Am Railways. (Matej.Mirejo)
  • Tato adaptace zachovává zápletku knižního románu V. Nabokova i filmové verze z roku 1962. (Zetwenka)

Související novinky

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama