Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

RHK 

všechny recenze uživatele

"Kefalín, som z teho volajaký zmätený," řekl by major Terazky v Černých baronech. Zatím jsem si tedy myslel, že stačí umřít jenom jednou a je šmytec. Skvěle hrající Adrien Brody by nesouhlasil. Coby US voják střelený v Íráku do mozku se nějak samovolně zrestartoval, aby tento reset mohl zopáknout ještě o pár let později v blázinci v chladícím boxu pro mrtvoly, kde leží léčený svéráznou drogovou terapií novodobým Dr.Mengelem v podání písničkáře Krise Kristofersona. No a když už vychlazený vizuálně cool ulítává na podaných drogách, tak rovnou o 15 let do budoucnosti, aby mohl potěšit i zachránit jedinou dívku, kterou poznal a která díky těm letům navíc získala i plnoletost a krásu (Keira Knightley). A nejlepší na tom je, že se mi to docela líbilo. Asi v tom budou ty Brodyho smutné psí oči. Trailer: http://www.csfd.cz/film/135406-sveraci-kazajka-jacket-the/videa/ ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Film je rozdělen na dvě poměrně odlišné části (nechci do mrazáku - chci do mrazáku). V první části po seznámení se základní dějovou linií zjišťujeme, jak příběh funguje. Naštěstí nám režisér dává dostatek času, abychom jeho finty vzali za své. A když už tedy společně s hrdinou víme, co se děje, tak se pokusme aspoň ždibíček světa změnit k lepšímu. Bylo to příjemné pokoukání okořeněné schizofrenickým Bondem. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný thriller u kterého se spíš než cokoliv jiného budete nudit. Příběh se okatě inspiruje Butterfly effectem a i když ho Jacket herecky překonává, scénářem mu nesahá ani po kotníky. Celý příběh je hodně nedotažený - klouzá po povrchu, ale nikdy se nepokusí zajít hlouběji. Scény ze skupinové terapie ve mě silně evokovaly vzpomínky na Přelet nad kukaččím hnízdem. Adrien je dobrý, ale občas mi jeho podivné úsměvy ve filmu neseděly, Keira je hezká, Krisovy oči strašidelné, celkově tak 65%. P.S. Jméno Boback v anglické výslovnosti je opravdu prdel;). ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Svěrací kazajka je film, na kterém je nutné ocenit zajímavý námět i herecké obsazení, nicméně výsledné provedení mě zklamalo, zvlášť v kontrastu s velmi slušným ohodnocením snímku na CSFD. Mé očekávání bylo bohužel větší než zhlédnutý výsledek. Děj mi přišel příliš chaotický, což bylo dáno jednak scénářem, jednak režií, a objevovaly se v něm logické nedostatky. Přitom atmosféru se mu v některým momentech určitě nedalo upřít. V několika případech mi vadil i šílený střih. Celkový dojem: 45 %. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Málokdo považuje psychiatrickou léčebnu za místo, kde si člověk odpočine a kde si s ním příjemní lékaři budou láskyplně povídat. Ovšem zařízení, ve kterém se díky verdiktu soudu ocitnul Jack, je přece jenom o hodně horší, než jaká panuje všeobecná představa. Nadopovat, nacpat do svěrací kazajky a nechat uležet v boxu márnice. Jeho zmatená mysl se „léčbě“ brání útěky do minulosti a budoucnosti. Jenže ani budoucnost nevěstí nic dobrého. Další film o cestování v čase, další film zabývající se věčnou otázkou, jestli je možné změnit budoucnost?......... „Občas žijeme, abychom mohli být jiní.“ Pro mě příjemné překvapení. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Podľa režiséra Johna Mayburyho mala byť milostná scéna medzi Jackom (Adrien Brody) a Jackie (Keira Knightley) pôvodne dlhšia, ale musela byť skrátená, pretože sa americkému testovaciemu publiku nepáčila pasáž, ktorá zahŕňala nahotu. (misterz)
  • Záběry s vyšilujícím Adrienem Brodym (Jack Starks) uzavřeném v boxu byly skutečné. Herec požádal režiséra Johna Mayburyho, zda by ho tam nechal zavřeného, i když se zrovna nenatáčí, aby tak mohl procítit zoufalství své postavy. (hot_spot)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno